ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ScrapMetal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2017 11:55
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2017 03:17
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur selçuk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur selçuk

SON 9 MESAJI

Şu Piresi Ve Akvaryumu Soruları (resimli)
İdeal bulanıklık ne kadar olmali peki örnek fotoğraf var mı?
Şu Piresi Ve Akvaryumu Soruları (resimli)
Herkese merhaba. Akvaryumun dibi inanılmaz kirleniyor. Bu şekilde ölü su pirelerinin durmasının bi zararı olur mu? Sonuçta bunlar ölü. illa bir şeyler katarlar suya. Ne yapmalıyım?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198868/220820171051381.jpg[/IMG]

Bir de hava motorunu az ses yapsın diye saklama Kabına koydum. Bu yaptığım tehlikeli mi? Sorun çıkartır mı?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198868/220820171054521.jpg[/IMG]

Akvaryuma yesil su ekliyorum ama çok mu az mı eklediğimi tam kestiremiyorum. Bazen çok yoğun oluyor akvaryumun içi net gözükmüyor bazen de içme suyundan hallice oluyor. Şunun gibi yap diyeceğiniz ideal bulanıklık örneği fotoğrafı elinizde varsa gönderir misiniz? Benimkisi böyle. Cevaplarınız için teşekürler

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198868/220820171059501.jpg[/IMG]
Su Piresi Sıcaklık Ve Yeşil Su Güneş
Merhaba, sitedeki yazıları okurken dikkatimi çekti. Su piresi kültürünün su sıcaklığı konusunda çok farklı şeyler var. 18-20 derece üreme için en ideali diyen de var 26-28 derece de. 16-22 ye de denk geldim 22-28 e de.

Hızlı üreme için en ideal aralık ve ölmemeleri için en ideal aralık hangisi ayrı ayrı bu ikisini merak ediyorum.

Bir de uzun uğraşlar sonucu yeşil su elde ettim. Güneşte devamlı bekliyor. Uzun süre o yeşil suyu hiç kullanmasam (mesela 2 ay) hiç normal su ekleme vs de yapmasam öyle güneşte beklese yeşil su, bozulma-çürüme vs başlar mı?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.[EDIT]ScrapMetal,2017-08-15 17:25:03[/EDIT]
Şu Piresi Ufak Sorular
Başka yanıt verebilecek kimse yok mu?[EDIT]ScrapMetal,2017-07-28 21:59:51[/EDIT]
Şu Piresi Ufak Sorular
Bunlar sık sık karşılaşılan problemler toplu soru ve yanıt olması benim gibi yeni başlayanlar için faydalı olur diye düşündüm. Yeni başlayan birisinin bu sorulardan en az üçünün yanıtını merak edeceğine eminim [:)] gene de yanıtınız için teşekkürler.
Şu Piresi Ufak Sorular
Merhaba. Birkaç ufak problemim var. Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Su pirelerini bir akvaryumcudan aldım. Fakat eve geldiğimde farkettim ki suyun içinde ufak kurtçuklar var. Su pirelerinin bir kısmını topladım farklı bir kaba koydum bir kısmını da bu Kurtlarla birlikte bıraktım. İki kabin da resmini aşağıya atacağım. (Küçük kap kurtlu, büyük kap Kurtsuz.) İzninizle sorularıma geçiyorum.

1- Bu kurtlar şimdi veya ileride kültür e zarar verir mi? Eger verirse bu kurtları tek tek toplamak haricinde bunlardan nasıl kurtulabilirim.

2- yeşil su üretmek için sipirulina aldım ve 2 kapsül dolusu toz sipurilina yi (yaklaşık bir tatlı kaşığı) 20 litrelik damacanaya koydum. Bugün 2. Gün bitti günde 6 7 saat direkt güneş alıyor fakat yeşillenmeye başlamadı bile. Normalde 2-3 gün yazıyor neyi yanlış yapıyor olabilirim?

3- yeşil su üretmek için balkona koydugum kabın bu kadar uzun süre direkt olarak güneş görmesinin oradaki alglere zarar vereceğini okudum. Ortalama kaç saat güneşte beklerse hem zarar görmez hem de çoğalma olur?

4- evin ısısı özellikle öğle vakti yüksek dereceye yaklaşıyor bu da su pirelerini tehlikeye atıyor. Su an ev 30 derece. Suyun ısısını düşürmek veya dengede tutmak icin nasıl bir yol izlemeliyim? Suya elektronik aletler mi takmalıyım?

5- resimde göreceksiniz kaplardan büyük olan koyu yeşil, küçük olan açık yeşil. Farklı akvaryumlardan alındılar. Hangi ton daha ideal? Yani yeşil su koyduğum zaman hangi tona yaklaştığında eklemeyi bırakmalıyım?

6- suyu şırınga ile damla damla koymayı düşünüyorum. Daha pratik bir yöntem var mı Siz nasıl su ekliyorsunuz?

7- ölü su pirelerini ellemeyin kalsın diye okuyorum. Bir yerden sonra dibinde komple ölü pirelerini olması sıkıntı yaratmaz mı? Sonuçta kabın boyu belli devamlı birikecek. Bir yerde illa almak gerekecek. Bu alma işlemini nasıl yapmalıyım?

8- Su pirelerini başka bir kaba taşıyıp kabı ara ara temizlemelimiyim? Eger temizlemem gerekiyorsa hangi sıklıkla ve nasıl yapmalıyım?

9- kışın güneş az olduğu zaman yeşil su uretimini nasıl yapıyorsunuz ya da pireleri nasıl besliyorsunuz? (Yeşil su dışında bir şeyler verip kültürü bozmak istemiyorum.)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198868/280720171821281.jpg[/IMG][EDIT]ScrapMetal,2017-07-28 18:43:59[/EDIT]
Şu Piresi İcin Yeşil Su Yardım?
[QUOTE=AhmetEmre]Yem kullanmanıza gerek bile yok dip çekimi yaptığınız suyu güneşe koyun yeterli ama 1 kaşık (tatlı kaşığı bile olsa) yem yine çok fazla yosundan ziyade çürükçül bakteri vs. oluşur. [/QUOTE]

İşte sorun da burada başlıyor herhangi bir akvaryum çevremde yok. Filtre ye takılanları veya dip çekimini koyma gibi bir durumum yok. O zaman bir tatlı kaşığı balık yemi koyup güneşe bırakıyorum?

Bir de merak ettiğim bir şey var. Yeşil su oluştu diyelim. Güneşte bekliyor devamli çoğalıyor. Çoğalması için sadece güneş ışığı yeterli mi yoksa ara ara gene balık yemi konmalı mı? Yeşil suyun beslenmesi de tam olmalı ki ölmesin. Sonuçta onları su pirelerine vereceğiz. Ölü yosunlar kültür e zarar verebilir.[EDIT]ScrapMetal,2017-07-26 16:37:25[/EDIT]
Şu Piresi İcin Yeşil Su Yardım?
[QUOTE=AhmetEmre]
2-Yemi bir tutam atsaydınız keşke hatta direkt akvaryum suyunu yem koymadan ekleseydiniz de olurdu çok fazla olmuş.
3-ışığı direkt alması lazım kapağın kapalı olması ışığı kesmez ama hava alması çok ili olur
[/QUOTE]
2. Maddede yazdığınız için suyu bozup tekrar bir kaşık ile hazırlıyorum o zaman. Peki su yesillendi diyelim. Tekrar yesillenmesi için ara ara balık yemi eklemem gerekir mi yoksa 1 kere yesillendi mi artık sadece güneş görse hep yesillenir mi?

3. Maddede yazdığınız için de anladığım şu, güneş yanlardan da gelir illa üstü açık olacak diye bir şey yok. Üst açık olsa sadece hava alır bu da daha iyi olur. Fakat böcek vb şeyler girmesinden ve suyu bozmasından endise ediyorum. O zaman sineklik tarzı bir şey ile kapağın ağzını kapatayım hem bir ölçüde böcek engeller hem de hava alır.

Turşu bidonunun güneş ışığını keseceğini ve yosunlanmayı durduracağını düşünüyordum demek o kadar etkisi yokmuş. Bu da faydali bir bilgi. Teşekkürler.
Şu Piresi İcin Yeşil Su Yardım?
Merhaba, bir süredir bu siteden su piresi hakkında bilgi ediniyordum. Artık denemeye karar verdim.

20 litrelik turşu bidonu aldım. İçerisine aşağıdaki üründen 3 çorba kaşığı kadar balık yemi koydum ve güneşe bıraktım. Bu hobiye yeni başlayacak arkadaşların da merak edeceği birkaç ufak sorum var. Hem onlar için de faydalı olur. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

1- koyduğum yemin içinde balık unu, karides unu, buğday unu, Artemia, balık yağı, kalamar unu, su yosunu, spiriluna, kırmızı alg, pirinç unu, sarımsak, vitamin, mineral, kalsiyum var. Bu yem ile sağlıklı ve kaliteli yeşil su elde edebilir miyim? (Akvaryumdan su alabilecek durumum yok sadece bununla yapmayı deniyorum.)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198868/260720171204091.jpg[/IMG]

2- 20 litreye 3 çorba kaşığı koydum. Çok gibi geldi bana. Zaten erimiyor da yemler kolay kolay. Ölçü doğru mu?

3- Güneş ışığını direkt mi alması lazım? Yani kapağı kapatsam yanlardan turşu bidonuna gelen ışık yeterli olur mu?

4- yeşil su oluştu diyelim. Yeşil su güneş istiyor su pireleri aşırı ısınma istemiyor. Yeşil su olan kabı Gölgeye koyup icine pireleri koymayı ve başka bir yerde yeşil su üretip oradan yeşil suyu pirelerinin olduğu kaba aktarma yapmayı düşünüyorum. Bu yöntem verimli olur mu?

5- Pireler devamlı üreyeceği için sayıları artacak ve önce kendi kaplarındaki yeşil suyu temizleyecekler. Bu kap, ısı artışı olmasın diye güneşte de kalmayacak dolayısıyla yeşil su üremeyecek. Bi yerden sonra yeşil su kalmayacak. Güneşte bekleyen yeşil su kabından bu kaba ne kadar sıklıkla ve ne kadar yeşil su taşımalıyım?

Yanıtlarınız için teşekkürler.[EDIT]ScrapMetal,2017-07-26 13:17:13[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.