Su Üzerinde Hızlı Yüzen Canlılar Var.bunlar Nedir?


nunucukÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2023
İl: Ankara
Mesaj: 29
nunucukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2023 19:48
Arkadaslar Merhaba,

dış filtre içinden çıkan çok küçük karides yavruları oluyor. Bunlari tek tek almak imkansız.Bu sebeple dış filtre icerisindeki suyu bir kovaya boşalttım. İçerisine bir baktım 40 tan fazla karides yavrusu varmış ve hızlıca büyüyorlarda bu pis suda. Fakat su üzerinde artemia ya benzeyen ve çok çok hızlı yüzen su piresi gibi canlılar var. Yakından baktım görünmuyorlar bile, bunlar nedir? Biryerde okumuştum, dip çekimi yapılmayan suda türüyorlarmış. Acaba bu karidesleri lepistes akvaryumuma aterken filede bu canlılarda gelir mi? gelirse bu tür parazitmidir? yoksa canlı yem gibi lepistesler yer mi? Ben artemia veriyordum lepisteslere fakat bunlar çok hızlı.

Video ekledim fakat, gözükmorlar bile...sadece hızlıca yüzüyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8660
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2023 13:50
Parazit değildir, muhtemelen zararlı da değildir. Siz şeklini tarif etmeye çalışın, akvaryumda kendiliğinden beliren bu tarz canlıların olması doğal. Hangisi olduğunu bulmaya çalışalım.

Siteye direk video yüklenemiyor. Ancak YouTube linki ile, haberiniz olsun.

Teşekkür Edenler: [T]239689,nunucuk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nunucukÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2023
İl: Ankara
Mesaj: 29
nunucukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2023 22:35
[QUOTE=BeyzPl]Parazit değildir, muhtemelen zararlı da değildir. Siz şeklini tarif etmeye çalışın, akvaryumda kendiliğinden beliren bu tarz canlıların olması doğal. Hangisi olduğunu bulmaya çalışalım.

Siteye direk video yüklenemiyor. Ancak YouTube linki ile, haberiniz olsun. [/QUOTE]

Halletim sorunu hocam, bu su piresi gibi birsey. Toplu iğne ucu kadar bile degil fakat artemia gibi şekli, artemianin nerdeyse üçte biri. Karidesleri aldım kovadan attım akvaryuma, akvaryumun içerisinde olan yavru lepistesler birşeyler kovalıyorlardı. Belkide bunları yediler. [:)] Fakat garip bircanlı topluluğuydu, oksijensiz pis suda türemişler. Karidesler zaten çok dayanıklı canlılar onlarda hayatta kalmış.

Beğenenler: [T]208569,BeyzPl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir