Sump Kulesi Hakkında? (resimli)


Sarı FırtınaÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
Sarı FırtınaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 02:42
S.a
Üstatlar yeni tankımı sump sistemli yapacağım fakat sump kulesinin üzerindeki su kanalları olmassa, sadece dipten suyu çekse daha iyi olmazmı. Hem alttan hem üsten su çekiyormu. Sadece üstte olsa temizlemez diye düşünüyorum. Üstteki kanallar varkende alttakinin pek işe yaradığını sanmıyorum. Kullananlar yardımcı olabilirmi?
elimden geldiği kadar anlamaya çalıştım yardımlarınız için teşekkürler.
.
Sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquaykutÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 102
aquaykutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 10:47

Sump kulesi sisteminin kullanım alanı genelde deniz akvaryumları olduğu için, pisliği dipten çekme mantığı değil akıntı kullanıp pisliklerin atılması tercih edilir. Ayrıca bu sistemin avantajı su yüzeyindeki yağlanmanın giderilmesi ve iletkenliğin arttırılmasıdır. İlk resimde göstediğiniz şekilde alt kanallardan da ayrıca emiş olur. 1. tip kuleyi kullanıp sadece sisteminizde bir akıntı motoru eklemenizi öneririm.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goldufukÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 244
goldufukÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 15:17
Merhaba Metin kardeşim, ben de yeni sump sistemi yaptım ve daha 20 gün falan oldu devrede, senin söylediğin kule taşırma yöntemini yaptım, üste ızgara koymuştum ve sanırım hesapta bir hata olduğundan dolayı üstten hiç su çekmiyordu,  ızgarayı çıkardım yine çekmiyordu, üstten su çekmeyince su üzerinde yağlanma ve tozlar olabiliyor, ama çektiğinde su yüzeyi cam gibi oluyor, neyse ben camı elmasla kırmak zorunda kaldım küçük küçük çukurlar açtım ve şimdi hem alttan hem üstten su çekiyor, şuan çok iyi, üstten su çekmediğinde üstte yağlanma olması çok can sıkıcı bir durum oluyordu benim için. Bu arada istanbul'dasın sanırım gidip kullanan birinden görmen çok daha iyi olur, benim öyle bir fırsatım olmadığı için deneme yanılma yöntemi oldu biraz. Bu arada, asıl suyu alttan çekiyor mekanik olarak büyük faydası oluyor ama tamamen pislikleri çekeceğini sanıyordum ben meğer öyle değilmiş, mekanik olarak sadece yardımcı diyelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir