Sump tankın arkasında olabilirmi?


senteusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2009
İl: Afyon
Mesaj: 156
senteusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 19:31

        Merhaba 150*55*65 bir akvaryum yapıcam kısmet olursa,dış filtre konusundaki tavsiyelerin başında sump geliyor,bu bakımdan bende forumdaki sumpla ilgili konuları tek tek okudum , sump hakkındaki incelemerime göre biz yeni hobicilerin ve sump hakkında hiç bilgisi ve fikri olmayanların forumdaki yazılardan çok net bir bilgi sahibi oldugumuz söylenemez sumpla ilgili konular genelde fikir zıtlıklarıyla çıkacak sorunlarla projeler ve teknik detaylarla ilgili geçtigi için hiç bilgisi olmayan biri olarak kafam allak bullak oldu bu yüzden bizleride düşünerek sumpla ilgili ayrıntılı anlatım ve sistemin nasıl çalıştıgı nasıl yapıldıgını,kaç çeşit sump yapımının oldugunu, kullanılan filtre mlz ne işe yarar bunlar hakkında net bir cevap yazmanız bizim için çok uygun olucaktır,bunlar bir tarafa, sormak istedigim konu,sump'un anladıgım kadarıyla en olumsuz yanlarından biri görüntü zevkinizi bozması akvaryumun yanlarına veya altına degilde arka kısmına kamufle edilerek bahsettigim tank'a (150*55*65)hacimden kayp vermeden yerleştirilebilirmi? avantaj ve dezavantajları neler olur? not:forumdaki sump'la ilgili konuları güzel bir başlık altında anlayacagımız bir dille toplayan biri çıkarsa çok seviniriz. .Saygılar .             

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black_bladeÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
Mesaj: 138
black_bladeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 20:06
Bence gayet güzel olur ama akvaryumun genişliğini biraz az tutsanız daha iyi akvaryum arkadaki sumpla beraber bi bütün gibi görünsün derim sumpun genişliğiyle beraber akvaryum iyice geniş gözükecek;
 
55 (en) +15 cm (sumpun genişliği) = 70
 
150 70 65 akvaryumun pek güzel görüneceğini düşünmüyorum ama genede siz bilirsiniz.
 
Avantajlar;
 
-Elektrik kesintisinde sump taşması olmaz.
-Yükseklik olmadığı için kafa motorunun debisi düşmez.
-Daha fazla malzeme koyma alanı.
 
Dez avantajlar;
 
-Orjinal dolaplara uydurulabilir ama masraflı olur.
-Akvaryumdan sumpa gelecek su yeterli olarak gelmezse kafa motoru yanabilir.
-Akvaryumdan sumpa sifonlama yapılması çok zor olacaktır bu yüzden 2 adet kafa motoru gereklidir. Birisi akvaryumdaki suyu sumpa basmak için, diğeri sumptan akvaryuma basmak için.
 
Benim aklıma gelenler bunlar.
 
SAYGILAR, HÜRMETLER....
black_blade2009-02-14 20:07:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

olcayaksuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1494
olcayaksuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2009 20:04
Tahsin bey;birçok sump çeşidi vardır ve geliştirmeye açık bir sistemdir.Yan,alt,üst, vs biraz uğraş ile sump her yere koyulabilir fakat görselliği bozmasın derseniz alt sump öneririm.Akvaryumun arka kısmına sump yapılabilir fakat,akvaryuma baktığınızda arkada sump görüneceğinden hiçte hoş bir görüntü olmaz.Birtek şu şekilde akvaryumun arkasına sump yapılabilir oda arka camı komple boyarsanız.Yani akvaryuma baktığınızda arka tarafını görmeyi engellemelisiniz.Pc de çizim yapmasını beceremediğimden kısaca arkadan sumpun görünüşünü çizmeye çalıştım.Sumpun haznelerine sünger,elyaf,seramik vs gibi malzemeler yerleştilir.
 
Sumpların çalışma prensibi,sump malzemeleri gibi birçok bilgiye ulaşmak için,arama butonuna tıklayıp,sump yazmanız yeterli olacaktır.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senteusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2009
İl: Afyon
Mesaj: 156
senteusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2009 17:58
Arka kısma strafordan fon yapılsa kapanabilir. ayrıca suda deforme olmayan yapışkanlı arka fonlar oldugunu duymuştum.yanlara yapılan sump'un aynı sistemle arkaya yapılmasında sakınca yok diyorsunuz yanlış anlamadımsa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karayel32Çevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2008
İl: KKTC
Mesaj: 50
karayel32Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 19:40
 Bu konuyu bende düşünmüş ve burada konuyu açmıştım. Ancak fazla ilgi olmadı. Bence akvaryumun arkasında bulunan sumpun tek sıkıntısı temizlik. Yüksek bir akvaryumda  hele birde köşe gibi bir yere konmuş ulaşılması zor bir yerde duran akvaryumda dip tarafının temizliği çok zor olacak. Bende normal sump fikrine geri döndüm.

Ama planladığım  akvaryum ve çizimlerin bulunduğu link aşağıda
http://www.akvaryum.com/Forum/yan_sumpa_alternatif_arka_sump_k245806.asp
karayel322009-03-01 19:41:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir