ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karayel32
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2008 11:43
Son Ziyaret:
28 Nisan 2016 16:14
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kadir karayel
Doğum Tarihi:
30 Nisan 1978
Yaş:
46
İl:
KKTC
Meslek:
kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

H.KADİR KARAYEL

SON 10 MESAJI

trohpeus sump dizilimi
Merhaba arkadaşlar uzun zaman sonra 160x60x60 tankımı kurarak tropheus beslemek istiyorum. Ancak sump taki tüm malzemelerimi atmıştım. Yeni malzeme sipariş edeceğim. Ancak tropheus için su şartlarının sert olması gerektiğin okudum forumdan. Sump 4 gözlü. Sumpınım içerisine normal amerikanda olduğu gibi dizeyim yoksa özel bir malzeme ekleyeyimmi .

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.     
Işığı açınca astronot
Yavruları artemia ile beslemen lazım forumda artemia çıkarma ve düzeneği ile ilgili bir çok yazı var oradan bilgiye ulaşabilirsin. Buraya fotograf veya video koyabilirsen daha iyi bilgilere ulaşabilirsin.  Tabi birazda merak var açıkçası Tebessüm 
Bolivian Ram - Yavrulara Nasıl Bakmalı?
Bolivyan ramlarinizin yavruları hayırlı olsun. Akvaryumunuzda başka balık yoksa yavruları almadan anne babayı alıp sonra yavruları alsaydınız daha iyi olurdu.  Veya bir seperatör ile akvaryumuzu bölüp yavruları alabilirsiniz. Bolivyan ram ler güzel balıklardır. Yavruları değerldir. Yavrularınıza burda talep olacaktır. Artemia ile beslerseniz sağlıklı bir üretici olacağınıza eminim. 
Işığı açınca astronot
Bence yavrularına hiç dokunma  bırak anne babanın ne yaptıklarını izle. Yemlemeyi kesmeki yavruları yemesinler. Ebebeynlik içgüdülerinin gelişmesi lazım. Ama iyi gözlemen lazım  Erkek ne yapacak. Erkek belki yeniden çiftleşmek için yavruları yiyebilir veya dişiye zorlayabilir. Dişiyi hırpalarsa ayırmak gerekebilir. Yavrular çok fazla ise belli bir kısmını ayırabilirsin ama mutlaka anne babanın yanında biraz bırak yavruların hayırlı olsun.  
Zebranın Rengi
Yumurtlama dönemlerinde özellikle erkekte renkler canlanır kur yapmaya  başlar titrer etrafında döner dişinin renklenmesi ve tüpcük çıkartması ile çiftleşme olur. Bazen erkek veya dişi bu halde olsa bile akvaryuma yapılan müdahale veya strese sokacak bir la renklerini soluklaştırabilir. strese sokacak hareketlerden kaçının veya stres yayan balıklardan kurtulun.
meleklerde eş seçimi
Elimde 8 adet show boy melek vardı. 650 litre akvaryumuma girdikten 2 hafta sonra aynı sizin dediğinşz gibi kavgalar başladı ve içlerinden 3 çift çıktı. Sırası ile yaklaşık 100 adet yavruladılar ancak su şartlarını sağlayamadığım için yavruları yaşatamadım. Akvaryumun 3 köşesine pimaş boru koydum. Çiftlerin hepsi sol tarafta suyun akvaryuma sumptan girdiği bölgede yumurtladı hepsi orası için kavga ettiler. Erkekler erkekler ile dişiler dişiler ile kavga ediyorlardı ortada kalan 2 dişi ise diğer dişiler tarafından bölgeye sokulmuyordu. sizin durumda beninkine benziyor galiba merak etmeyin 2 ay boyunca hep böyle oldu sonra balıkları satttım. Bu süre boyunca ölen veya yaralanan sakatlanan olmadı melek meleğe çok zarar vermiyor.
Green Teror
225 Litrede de rahat rahat yaşarlar ve yavrularlar akvaryumcu seçsin erkek dişiyi yada size erkekleri ve dişileri göstersin siz seçin. İyi cins balık hareketli kuryuk ve yüzgeçleri tam ve canlı renklidir.
Amerikanya'ya hoşgeldiniz.  Matrak2010-02-13 16:22:23
Filtre ile dip çekimi?
Resim gözükmüyor bilgi
140x50x60 nasıl profil olmalı
Aşağıdaki resim gibi olması 2 mm kalınlıkta 40x40 veya 30x30 profilden yaptırırsanız sağlam olur
 
makarna kabından Dış filitre yapımı
Güzel çalışma elinize sağlık

Tebessüm

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.