Sürekli Lepistes Ölümleri


istyalnizadamÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1
istyalnizadamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2015 21:44
Selam Dostlar
Yaklaşık 6 aydır bitkili oturmuş akvaryumum var 4 ay önce karides koydum 15 adet şu ana kadar çok çoğalmadılar. Ama genede 6-7 tane var anaçlardan 1 adet kaldı.Bu suya 1 ay önce ayni üreticiden aldığım yaklaşık 15-16 tane anaç ve erkeklerini koydum oran 3-1 gibi ayarladım.1 hafta aralıkla bu sayıya ulaştım ama bence üretici bunları üretmiyor.Sadece ciklet ve çeşitlerini üretiyor.İlk partide ölüm olmadı 1 hafta kadar sonra 2 partiyi koydum ölümler başladı. Bir türlü önünü alamadım dişiler hepsi yavruladı sonra öldü yavrular sapa sağlam duruyor.Güzel türler olduğundan ne kadar moralim bozulsada gayret ediyorum.Sizlere soruyorum 2 parti lepistesten mi hastalık geldi yoksa hanıma eminönünden 2 paket bitkisel ağırlıklı yemden mi bu yemleri hemen kestim karidese özel olan yeme başladım birde cikletlere özel yemi ufaladım ölüm miktarı azaldı ama bugünde fulredd erkeğim ölmüştü.Haftalık su değişimi yapıyorum %25 kadar. Dinlenmiş çeşme suyu kullanıyorum. Isı 26-28 arası ph değerim 6.8 civarı dolaşıyır. Full bitkili akvaryum akvaryumumda 40 litre takribi şelale filtre var elyaf (silikonsuz) ve seramik var içinde. Balıklardaki bir kaçında tek tarflı pul dökülmesi gözledim birde su üstünde akıntıya karşı beklemek başka belirti yok; ani ölüm oluyor.Karides olduğundan ilaç ve tuz atamıyorum ne yapmalıyım çok acil yardım ederseniz minnettar kalırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 08:59
Oksijen yetersizliği olabilir akvaryumda, birde dişilerin doğumdan sonra ölümü onların eksik beslenmesiylede alakalı olabilir, artemia çıkartıp canlı yemle besleyebilirsiniz çok faydası olur, doğum yapan dişi lepistesleri 1 hafta kadar erkeklerden ayrı tutmak beslemek, onları iyi toparlar. Yeni alınan lepisteslerin bakteri çakışması riskleri oluyor. Pul dökülmesi bir çoğunda varsa yine eksik beslenme oksijen yetersizliği gibi sebepler sıralanabilir sivri uçlu biryerlere takılıp dökülmüyorlarsa eğer.

YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.[EDIT]mesutok,2015-10-08 09:00:40[/EDIT]

Beğenenler: [T]176344,wertex[/T][T]178158,istyalnizadam[/T][T]197624,Ounsoy[/T]
Teşekkür Edenler: [T]197624,Ounsoy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adem533Çevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2017
İl: Denizli
Mesaj: 6
Adem533Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2017 10:48
Slmaleykum arkadas lar akvaryumumda 19 lepistes 3 kilickuyruk vardi akvaryumu mu buyutttum bir hafta gecti surekli baliklarim olmeye basladi hergun 2 tane fln oluyo akvaryuymumda 7 8 balik anca kaldi neden olabilir yardim edin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozantimurÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 2
ozantimurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2017 09:50
Benim yaklaşık 20 lt akvaryum var. içinde 50-60 tane boyları ortalama 2 cm lepistesim vardı. onlarda yavru sayılır heralde. hepsini arkadaşımdan almıştım. 2 hafta sonra balıklar ölmeye başladı. ilk gün 10 tane öldü sonra 30 tane daha öldü derken 17 tane sadece dişi lepistesim kaldı. erkeklerin tamamı öldü. neden öldüler yardımcı olabilir misiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir