Suyu Değiştirsem mi?


nolimetangereÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 211
nolimetangereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2009 15:30
Arkadaşlar ilk bitkili akvaryum denemem büyük bir başarısızlıkla sonuçlandı. Buna sebep olarak tecrübesizlik, yetersiz aydınlatma, düzensiz aydınlatma, bilinçsiz su değişimleri salınım yapan kum tercihi vb. gibi pek çok etken sıralanabilir. Benim birkaç sorum olacak sizlere;
1. Balıklarım ve kalan bitkilerimi diger boş olan akvaryumuma alıcam eheim classic dış filtre ve bitki toprağı siparişi verdim ve yeni bir bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorum. Acaba çürüyen yapraklardan dolayı kalitesi bozulan suyumu hiç kullanmayıp bakteri kültürü de kullanarak yeni bir su mu üretsem? Ayrıca balıklarımda sürtünme belirtileri var suyun kalitesi bozulmuş gibi görünüyor yoksa eski suyu kullanıyım mı yeni akvaryumumda da?
 2. Dasz soil bitki toprağı, Aquaclay bitki toprağı ve lavtaşı kademeli olarak koymak istiyorum sizce nasıl bir kum düzeni seçmeliyim?
 3. Akvaryumum 120 litre civarı su alıyor kaç watt elektrik kullanmalıyım? ŞU anda 15 yaprak anubias barteri var 2 dal gül ve bleheri var akvaryumda.
 4. Eheim classic dış filtre hakkında görüşleriniz nelerdir?
 Şimdiden herkese teşekkürler :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2009 17:36
1-Eski suyu kullanmayın. Yeni su kullandığınızda da balık ve bitkileri hemen eklemeyin. En kısa zamanda eklemek istiyorsanız su hazırlayıcı ve bakteri kültürü kullanmanız gerekecek.

2-Dasz Soil haricindeki kumları bir daha asla kullanmam. Tercih sizin. Sitedeki bitkili tankları inceleyip kararınızı verin. Bu konuda oldukça yazıldı çizildi.

3-Kaç Watt elektrik? Sanırım aydınlatmadan bahsediyorsunuz. Besleyeceğiniz bitki türüne göre Yiğit beyin sabit konulardaki hesaplamasını kullanabilirsiniz.

4-Hiç kullanmadım ama kaliteli deniliyor genelde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drenigmaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 296
drenigmaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2009 13:16
2-Dasz Soil haricindeki kumları bir daha asla kullanmam. Tercih sizin. 
 
Aynen katılıyorum dasz soil gerçekten çok kaliteli bir ürün. Geçenlerde dasz soil koyduğum bitkili küçük bir akvaryumumu bozdum. üstteki aquaclay-dere kumu karışımını aldıktan sonra sinekliğin altında kalan dasz soile baktım. Toparlak olan şekli biraz bozulmuş sanki toprağa dönmüştü. Fiyatı biraz daha uygun olsa tabanı hagen siyah kum altına sadece dasz soil koyarak kurmayı düşünüyorum. kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nolimetangereÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 211
nolimetangereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2009 19:57
Barış Bey;
Söylediğiniz gibi eski suyu kullanmayacağim akvaryumum felaket durumda su inanılmaz derecede bozulmuş dezenfektan ve bakteri kültürü aldım yeni suyumun 1 hafta kadar hazırlanmasını bekleyip balıkları öyle koyacağım. Maaselef bir sorunum daha var. Bugün platyimin bembeyaz renkte dışkı çıkardıgını gördüm balık çok durgun yine bugün lepisteslerimden biri de sürekli bir köşede kuma oturuyor ve hiçbir şey yemiyordu. Ben iç parazit olmasından şüpheleniyorum. Ama aynı zamanda bütün balıklarda sürtünme zaman zaman da olsa var. Sizin anlayacağınız ilk kez kurduğum ve tecrübesizliğim yüzünden zor günler geçiriyorum. Hasta balıkları eski akvaryumda bırakıp orda tedavi etmeyi düşünüyorum Akvaryumumda 2 adet 18 watt daylight flo var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir