suyu nerden ilave etmeliyim


Ciminli24Çevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 32
Ciminli24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 01:26
Sürtünme çok ciddi bir hastalık değil. Bu dış parazit olmayabilir de. Akvaryumdaki bakteri kültüründe veya su kimyasalında da sorun olabilir. 
Ama siz yine de kaya tuzu ekleyin ve ertesi gün bir miktar su çekimi yapın tekrar kaya tuzu ekleyin. Bunu 2-3 gün tekrar edip su sıcaklığını 29-30 dereceye çıkartın. Tahminim 4-5 güne düzelir. Canınızı sıkmayın. Hepimizin başına gelmiştir.
Ben kendi uyguladığım (ve başarılı olduğum) yöntemi yazdım.


Fatih kardeşim her gün su değişimi yapacak kadar taze suyum olmadıgı için ben bu işlemi 2 günde bir yapıyorum. 130 lt akvaryumum 2 tane 19 lt damacana mevcut her su değişimimde 38 lt su cekiyorum ve 3 kaşık kaya tuzu ekliyorum. Su değişimi sırasında başka bi önerin varsa açığım
 
Musluktan direk ekleyin, onun çözümü de su düzenleyiciler. Şebekeden gelen suyun içerisindeki ağır metalleri vs beslediğiniz canlıların doğasına (satın alırken beslediğiniz canlıları söyleyin) göre düzenler. Dinlenmiş su gibi olur. Hemde suyunuzu berraklaştırır.
 
Ayrıca son durumu da paylaşırsanız merak ettim bende.

Bir arkadaşımız bu şekilde yorum yapmış bu konuyu buraya açma sebebim herkezin bilgisini almak olacak ben (%) su degişimini hep dinlenmiş su olarak ekliyorum çünki balıklarımı yakalayamıyorum balıklarım içindeyken çeşmeden su eklersem hastalanmazlarmı veya balıklarım içindeyken çeşmeden suyu alıp akvaryuma döküp sora su düzenleyiciyi eklersem balıklarım etkilenmezmi. birde benim şu anda karantina tankım yok.(2 ay sora olcak inşallah)...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozelturlepistesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 743
ozelturlepistesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 02:25
Merhaba,
 
Çeşmeden alıp akvaryuma döktükten sonra su düzenleyici eklerseniz olmaz ayri bir yerde suyunuzu hazırlayıp akvaryumunuza aktarınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir