Taban Filitreli Akvaryum Son Hali (Bitti)
Fotoğraf:Var
Boyut (cm):57*21*35
Kapasite (litre):40 lt
Canlılar: 8 adet neon 2 adet karides
Malzemeler:
Akvaryum Bakımı: haftada bir %20 su değişimi
Kullanılan Yemler: sera microgran
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: sera florena ve sera florenette a tablet
Arkadaşlar ;
Konuyu inşallah doğru yere açmışımdır.Yanlış olduysa kusura bakmayım.
Taban filitreli bol bitkili ufacık bir akvaryum ne zamandır istiyordum ve bu taban filitre olayını bir hayli araştırdıktan sonra karar verip bu akşam sonunda başladım .Tankta balık olarak sadece neon koymak istiyorum ,şimdilik düşüncem bu yönde. Bol bitkili olacağı için hava taşı ve motoru düşünmüyorum .Kurulumun her aşamasını resimleyip sizlerle paylaşmak istedim.Şimdilik kumunu koydum yarın mango köklerini ve taşları koyup su doldurmaya başlıyacağım 4-5 gün sonrada bitkileri ekicem.Bitkilerden 2 gün sonra da balıkları koyucam sonrada askere gidicem .Herzaman dediğim gibi sizlerin fikir ve tavsiyeleri benim için yol göstericidir.Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Malzemeler
1-Akvaryum 2-kum(bitkili akvaryum için) 3-2 adet mango kökü 4-taban filitre sistemi 5-Atman askı tipi filitre 6-ısıtıcı
Önce akvaryumu iyice sıcak tuzlu suyla yıkayıp ağızına kadar doldurdum ve sızdırmazlık testiyaptım.Bu arada mango köklerini kaynatmaya başladım ve siyah kumu 40 dk boyunca deliler gibi yıkayıp tam istediğim kıvama getirdim.Bu arada mango kökleride kaynadı.
Taban filitresi
Arkadaşlar formdaki dostlarımın tavsiyeleri üzerine elyafı kaldırdım ve taban filitrenin tabandaki alanını daraltıp emiş borusuna şelale tipi bir filitre yerleştirdim.Buradan Çekilen su şelalede filitrelenerek akvaryuma üsten dökülecek ,kumuda yüksekliyi 7 cm olucak şekilde fazlalaştırdım.Böylece bitkilerin kökleri yüksek kum tabanından filitreye ulaşamıyacak ve elementleri kumdan emebilecek.(en azından öyle olmasını diliyorum)
Kumları düzeltmemdeki yardımcım ; cd kapağım.Yaklaşık önlerde 7 cm, arkaya doğru 8 cm ( T.F.S. hariç ) kalınlığında kum tabakası oluşturuldu.Bugünlük bu kadar yarın devam edicem bu arada yorumlarınızı bekliyorum
Saygılarımla....
Akadaşlar mangoları ve taşları dizdim.Bakın bakalım nasıl olmuş?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan bey;
akvaryumunuz kurulum aşamasında olmasına rağmen şu an için gayet güzel görünüyor, Hava motoru koymayı düşünmüyorum demişsiniz ama bence siz yine de koyun çok yararını göreceksiniz emin olun,ayrıca ısıtıcıyı da sakın unutmayın...
tamamıyla kurulduktan sonra şirin ve izlemesi zevkli bir akvaryum olacağından eminim.
Sağlıklı balıklar dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan Günaydın...
Çabuk karar vermişsin iyi olmuş. Kullandığın kum kaç mm lik eğer filtre deliklerinin arasında geçmiyecek kadar büyükse (2-3 mm) elyaf konusunu bir daha düşün. Ben kullanmamıştım, biliyorsun ki elyaf belirli bir müddetten sonra dolacak ve tıkanacak ve onu değiştirmen imkansız....Dış filtrelerde kullanılan alyaflar çıktığında ve uzun süre kullanıldığında ne halde oluyor bilirsin...Bu arada sonuçta başarı sağlarsan ilerde belki bende görsel açıdan taban filtreme dönebilirim...Saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tuncay Bey çol güzel bir fikir ben hiç düşünmemiştim şelale filitrenin giriş kısmını bağlamayı.Aklıma oldukça yattı.
Sabih bey kum taneleri ortalama 2 mm dir.Elyaf koymamdaki amaç bitki köklerinin taban filitresinin deliklerinden geçmesini engelleyip sadece kumun içine tutunmaları böylece daha hızlı bir büyüme sağlamasıdır.İçine sadece 6 tane neon balık koyucam elyafı tamamen çıkarsam bitki kökleri taban filitresinin altındaki kumsuz alana ulaşır ve kumdaki minarellerden yoksun kalır düşüncesindeyim.Bu sorunu nasıl aşabilirim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan ,Tuncay beyin dediğini ben ilk kurulumda uyguladım geçerli ve güzel bir sistem. Şelale filtrenin çabuk dolmasını önlüyor.
Bitki kökleri konusunda bir yorum yapamayacağım, çünkü benim bitkilerimin kökleri hiç bir zaman o duruma gelmedi. Hava motoru olayına gelince; bol bitki ,bol CO2 ihtiyacı demek, balık yükünün az olacağı göz önüne alındığında CO2 nin sudaki yüzdesi az olacaktır, dolayısıyla eğer hava motoru çalışırsa, zaten az olan CO2 yi sudan atmiş olacaksın. Oysa bitki gelişiminde CO2 nin önemini biliyorsun...
Saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar ;
Tavsiyelerinize uyup taban filitresinin üzerinden elyafı kaldırdım ve emiş yerine şelale filitre koydum ve resimler güncellendi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yeni resimler
Arkadaşlar yanlız mango kökleri suya biraz fazla renk vermiş yukarıda görüldüğü gibi sorun olurmu ? yaklaşık 15 saatte bu rengi verdi.
Şimdi pazartesi veya salıya kadar bekleyip bitkileri ekicem, burada sera florena gübre katıcam.
Saygılar.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mustafa Bey kapak kullanıcam ışık düzeni kapakta ama yarım bir kapak
Ömer Bey sehpanın altında destek var oldukça sağlam bir destek hemde bizzat denedim ben
Bugün bitkilerin yarısını diktim.Yaklaşık kökleri 2-2,5 cm arayla yerleştirdim .Sera florena sıvı gübre ve sera florenette A tablet kullanıcam 1 er hafta dönüşümlü .Diğer yarıda çarşamba günü gelicek ozaman dikicem cuma günüde balıkları komayı düşünüyorum.
buyrun yeni resimler;
Yine önerileriniz varsa yazarsanız seninirim çünkü ilk defa bitki akvaryumu kuruyorum.Bu arada co2 kullanmam şartmı ? öyle bir düzenek yok şu anda.
saygılar......
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir