Taban Malzemesi Seçimi Hakkında


Brk26Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2017
İl: Balikesir
Mesaj: 144
Brk26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2019 13:10
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce 450 lt hacminde içinde melek ve tetra beslediğim anubias ağırlıklı bitkili bir akvaryumum vardı. Tabanında vitasand marka kırmızı bitki kumu ile lav taşları karışık olarak bulunuyordu. Geçtiğimiz hafta bu akvaryumu sattım ve 80 lt lik küçük tanka geçiş yaptım. Monte carlo ağırlıklı bir bitki akvaryumu kurmak istiyorum. Taban malzemeleri dışında diğer ekipmanlarım tam.

-Tepelerden oluşan bir kompozisyon yapmak istiyorum. Bu amaçla elimdeki eski akvaryumdan kalan lav taşlarını zeminde kullanabilir miyim?
- Vitasandın kırmızı kumunu bu akvaryumda değerlendirebilir miyim?
- Taban dizilimim nasıl olmalı? Kafamda en altta lav taşı, onun üzerinde bitki kumu, en üstte de İsta soil gibi bir dizilim var. Soil kullanmam şart mı? Faydası olacaksa kullanmak isterim.

Yönlendirmelerinize göre taban malzemesi siparişi vereceğim. Hepinize teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rizasirmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1030
rizasirmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2019 13:15
Merhaba,

Lav kayası kullanabilirsiniz. Vitasand kırmızı kum dediğiniz sanırım JBL manadoya yakın olan fırınlanmış kilden yapılan kum. Bitki kökleri bu kuma tutunmayı sever. Soil kullanmak da güzeldir, suyun pH'ini dengeler ve bitkilere gübre sağlar.
Ayrıca bu konuyla ilgili yazdığım bir makale var, okumanızı tavsiye ederim: [URL]https://aquaist.com/akvaryum-bitki-kumu/[/URL]

Beğenenler: [T]201807,Brk26[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir