Taiwan Bee Akvaryumu Tavsiye


AnilFahriÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 33
AnilFahriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2017 12:39
[B]Merhaba sormak istediğim aklıma takılan birkaç soru var taiwan akvaryumu nasıl olmalı?
King kong ve panda akvaryumları kurmak istiyorum.
[K]Kum olarak. Dennerle Shirimps King aldım. 100 lt ye 12lt kum yazıyor paketinin üstünde. 6.5 ph için dediği litrede kum koymam gerekirmi?Ne kadar kum olması lazım? Kumu yıkayıp mı eklemeliyim yoksa direk mi eklemeliyim?[/K]
Osmos cihazı kullanmalımıyım? Su değişimlerinde ph sıkıntı olur mu?
[K]Filtrasyon için ne kullanmalıyım?[/K]
Yem için neler önerirsiniz. kızılağaç kozalağı capatta yaprağı almalımıyım?
Şimdiden cevaplayacak herkese teşekkür ederim.[/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreOzkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11731,1[/B] [B]11410,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 448
EmreOzkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2017 15:39
Merhaba Anıl Bey buradan da yazıyım başka merak eden arkadaşlar olursa onlara da faydamız dokunsun.
Aktif toprak ne kadar çok olursa hem bakteri ortamı o kadar iyi olur hemde suyu tamponlaması o kadar kolay olur. Sudaki ph seviyesinde ani dalgalanmalar meydana gelmez.
Osmos cihazına gerek yok. Düşük ph lı bir damacana su ile de rahatlıkla besleyip üretebilirsiniz.
Filtrasyon olarak ufak bir dış filtre nin yanına pipo filtre kullanırsanız son derece güzel bir filtrasyon yapmış olursunuz.
Yem ne kadar çok çeşit yaparsanız canlılarınız o kadar sağlıklı olur. İmkan dahilinde kaliteli markaların yemlerini kullanabilirsiniz.
Glasgarten,Dennerle,Shirakura gibi markaların yemlerini kullanabilirsiniz.

Bunlar dışında genel bir bilgilendirme yazımıda paylaşıyorum. Kafanıza takılan birçok soruya cevap olacaktır.

Tatlı su karideslerinin en güzel varyetelerinden olan Taiwan bee türleri yumuşak su canlılarıdır.Yumuşak su canlılarında istenilen su değerleri ph 6-6,5 iletkenlik 220-300 ms dir. Su değerlerini sağladıktan sonra bakılması ve üretilmesi zor değildir. Düşük sıcaklıklarda sorun olmadan yaşayabilidiği gibi çok yüksek sıcaklıkları sevmezler. İdeal su sıcaklığı 22-24 derece arasında olmalıdır.

Taiwan Bee için İdeal Akvaryum :

İlk olarak akvaryum boyutunu belirlememiz gerekiyor. Büyük hacimler su değerlerini sabit tutmak için kolaylık sağlar. Bu yüzden imkan dahilinde ne kadar büyük akvaryum olursa o kadar iyidir. Ancak ufak hacimlerde de su değerlerini sağladıktan sonra sorunsuz bir şekilde yaşarlar.

Kurulum aşamasında zemine bakteri kültürü sermek akvaryum döngüsünün çabuk oturmasını sağlar. Akvaryumdaki en önemli etken bakterilerdir. Akvaryumunuz ne kadar eskirse yani bakteri ortamınız ne kadar iyi olursa canlı kayıplarınız o kadar azalır yavru veriminiz de o kadar artar.

Toprak olarak aktif toprak kullanmanız bu canlıları beslemek için size çok önemli bir avantaj sağlar. Aktif topraklar sayesinde suyun ph'ı istediğimiz seviyeye çekilir.

İç dizayn olarak tamamen sizin hayal gücünüze bağlı olarak istediğiniz şekli verebilirsiniz.Karidesler kabuk değişimleri sırasında saklanacak alanlara ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden canlılara saklanacak alan bıraktığınızdan emin olun.

Akvaryum kurulumu bittikten sonra en çok kafalarda soru işareti kalan kısım nasıl bir su kullanılacağıdır. Su olarak arıtma cihazından çıkan su veya düşük ph lı damacana su kullanabilirsiniz. Çeşme suyunda bulunan ağır elementlerden dolayı ve belediyenin zaman zaman kullanmış olduğu ilaçlardan dolayı kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Akvaryum suyunun iletkenlik seviyesini ölçmeniz gerekmektedir. İletkenlik değerini 220-300 ms arasında getirmelisiniz. Eğer akvaryum suyunun iletkenliği bu değerin altında ise gh artırıcı kullanarak artırabilirsiniz. Eğer yüksek ise damacana veya arıtmadan çıkan su ile düşürebilirsiniz. Bu yükseltme veya düşürmeleri azar azar yapmalısınız. Ani su değişimleri canlılarınıza sorun çıkarabilir.

Filtrasyon olarak dış filtre bakteri ve temizlik açısından her zaman bir numaralı seçenektir. Ufak dış filtreler işinizi görücektir. Bunun dışında küçük köşe pipo filtrelerde eklenebilir. Akvaryumda çok akıntı yapmıcak filtreler seçmeniz gerekir.

Aydınlatma seçiminde çok yüksek ışıklardan sakınmanız gerekmektedir. Yüksek ışıklar canlıları rahatsız edeceğinden genelde gölgelik kısımlarda saklanma eğilimine girerler.

Kurulum bittikten sonra min. 3 hafta beklemeniz gerekmektedir. 3 hafta sonra canlı ekleyebilirsiniz. Canlıları damlama yöntemi ile eklemeniz suya adaptasyon için önemlidir.

Karidesleriniz ilk bir hafta yeme gelmeyebilir. Öncellikle akvaryumu tanımaya öğrenmeye çalışırlar.

Popülasyon canlıları oldukları için kalabalık olmayı severler. Az sayıda canlı eklediğinizde strese girerler ve genel olarak saklanma eğiliminde bulunurlar.

Yemleme olarak çeşit ve kaliteli yemler kullanmanız gerekir. Balık yemleri kullanmayın. Omurgasızlar için üretilmiş. Glasgarten,borneo wild, dennerle gibi karides yemleri kullanabilirsiniz. Ne kadar çok çeşit o kadar sağlıklı ve canlı renklere sahip karidesler demektir. Haftada bir defa ufak parça halinde kırmızı biber karnıbahar marul ısırgan otu gibi sebzelerden 5 dk sıcak suda bekletip soğuk suyla duruladıktan sonra canlılarınıza verebilirsiniz.

Akvaryuma sonbahar yapraklarından (1-2 adet) ve kızılağaç kozalağı ( 10 l ye 1-2 adet ) ekleyebilirsiniz. Hem uzun vadeli besin kaynağı oluştururlar. Hemde humik asit salgılayarak canlıların kabuk değişimlerini kolaylaştırırlar.

Akvaryumda canlıların ihtiyacı olan mineral ve vitaminler bulunmaz. Gerekli olan vitamin ve mineralleri katkı ekleyerek dışarıdan vermemiz gerekmektedir. Bu katkılar canlıların kabuk değişimlerinin rahat olmasını, renklenmesini, üremesini ve sağlıklı büyümesini sağlarlar.

Haftada bir %10-15 su değişimi yapmanız suyunuzu taze tutar. İçerisinde zamanla biriken ağır elementlerin akvaryumdan uzaklaşmasını sağlar.

Beğenenler: [T]185776,serkancura[/T][T]71002,Emre Zaim[/T][T]6486,boyut[/T][T]156899,orhan0624[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185776,serkancura[/T]
+1: [T]123689,Özkan YILMAZ[/T][T]176363,RedRilliLepistes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir