Tanganyika Akvaryumum Sona Eriyor :(


waterproofÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 22
waterproofÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2015 16:35
Merhabalar

Akvaryumumda 4 calvus ve 4 leleupi cinsi balıklarım mevcuttu. Şu an geriye sadece 3 leleupim kaldı ve onlarda sanırım gidici gibi görünüyor. 1.5 yıldır beslediğim balıklarım 2-3 haftadan beri teker teker ölmeye başladı. Bu durum ilk olarak bir calvusumun karnının şişmesiyle başladı. Bu sırada akvaryumum camlarında parazitlerin olduğunu farkettim. Durumun bundan kaynaklandığını düşündüm. Parazitler için bir ilaç aldım ve akvaryuma uyguladım. Aynı zamanda akvaryumumun kumunu,motorunu ve dekorları tek tek temizledim. Akvaryum suyunun yarısını değiştirdim. 2 gün sonra akvaryumumda hiç parazit kalmadı ama maalesef 1 calvusumu kaybetmiştim.

Bir kaç gün sonra diğer calvuslarımın halsiz olduğunu gördüm. Bir gün ikisini birden kaybettim. Tabii halsiz bulduğum balıkları karantina altına aldım diğer balıklar tarafından rahatsız edilmesin diye. Ama bunlar yeterli olmadı.

Akvaryuma vatoz almaya karar verdim. 4 tane 3-4 cm boylarında albino vatoz aldım. Bu sırada akvaryumda 1 calvus ve 4 leleupim kalmıştı. Vatozları aldığımın ertesi günü 1 vatozu kaybettim. Su değişimindendir diye pek umursamadım fakat her geçen gün vatozları da kaybetmeye başladım. Akvaryumumda ani ölümler görüyordum artık. Sona kalan tek calvusum ve 1 leleupimi de kaybetmiştim.

Şu an geriye 3 leleupim kaldı. Onları da kaybetmek istemiyorum. Balıklar için neredeyse tüm şartları sağlıyorum fakat buna rağmen çoğunu kaybediyorum.

Ne yapmam gerekir ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2015 16:53
Su ve filtrelerdeki kirlilik balıkları dropsy yapmış anlaşılan, parazitlerde aşırı proteinsel belki canlı yem et falan yiyorsa tür bunların artıklarından organik yük artıklarından çoğalmış olabilir. Bu aralara 4 günde bir bol bol su değişimi yapın normal zamanda filtre bakımını 15 günde bir yapın ne tür filtre kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bunu yapın akvaryumda organik artıklar olmasın fazla durmasın akvaryum zeminide ve filtrelerde sonra tedaviye gelince "dropsy-bloat" tedavisi uygulanabilir link ekliyorum. Su değişimlerinde dinlenmiş su ekleyin klor uçsun iki gün kapaksız kapta bekletin uçar klor.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL]

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]
Nasıl parazitler olduğuna üstteki linkten bakabilirsiniz parasitler bölümünden.



[EDIT]mesutok,2015-11-02 16:57:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir