tanganyika akvaryumuna kum


harmancıÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2014
İl: Konya
Mesaj: 32
harmancıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2014 17:33
Merhaba arkadaşlar.150x60x60 ölçülerinde bir tankata frontoza moba beslemeyi düşünüyorum.Karışık kum kullanmayı düşünüyorum.Şöyle bir planım var  ,sizinde  tavsiyelerinizi alabilirmiyim.

1-En alta midye kırığı veya mercan kırığı (ince)   2-3 cm yüksekliğinde

2-Üste argonit kum(biraz kalın olanından)  2-3 cm yüksekliğinde

 bunda Maksatım şu: alta ince olan midye veya mercan kumu havasız ortam oluşturduğu için oksijensiz bakterileri barındıracak.Üste biraz daha kalın argonit kum gözenekli olduğu için oksijen tüketen bakterileri barındıracak.ıAyrıca, Üsteki argonit kumdan dip  temizliği daha kolay olur diye düşünüyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VaKuRÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 224
VaKuRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2014 23:04
Yusuf bey
Plan güzel gibi duruyor yani en azından balıklar için işlevsel bakteriler felan.
Ama bence tek tip kum kullanın. Bunun sebebi:
1)Alt kısımdada olsa bile midye kırıgıyla mercan kırıgını karıstırmanız ilerde midye kırıgının yüzeye cıkmasıyla birlikte kötü bi görüntü olusturur. Yani düşünsenize illaki bir şekilde midye kırıgı argonitlerinde üzerine çıkar kendını belli eder ve beyazın üzerinde kahverengimsi ton hiç te güzel durmaz. Argonit yüzey akvaryumun belli bi yüzeyinde açılır ve alttan midye kırıgı gorunur. Hani bu şekilde bi plan yapacaksanız bile midye kırıgını eleyin ki mercan kırıgı zaten aynı işlevi görür.
2)Bence ince kumlarda bile kumun üst kısımlarda oksijene ihtiyacı olan bakteriler barınabilir. Görselliği fazla kum çeşidi bozar. Şöyle örnek vereyim. Ben su an mercan kırıgı kullanıyorum 1 numara olanından. Gittim ilk önce 20 kg satın aldım sonra yetmeyecegını dusundum ve başka bi markanın 10 kg ını aldım. Şu an pişmanım markadan markaya bile farkediyor. O ilk görüntüsündeki sadeligi arıyorum şu an.
Aklıma bu kadar geldı umarım azda olsa bi fikir verebilmişimdir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir