Tanışma.


aybrkcmn09Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2013
İl: Aydin
Mesaj: 66
aybrkcmn09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 22:44
Merhaba ben Ayberk. Yunan asıllı bir anneni ve göçmen Türk bir babanın oğluyum ayrıca diğer ismim Fedordur. (Anne tarafından dedemin ismi. Sadece Türk kültüründe dedenin veya ninenin ismini koymak yok.) 17 yaşındayım ve YGS.LYS. sınavlarına hazırlanmaktayım. Eşit Ağırlık öğrencisiyim ve derslerim iyi olmasa da orta seviyenin biraz üstünde, tabii şu an için. Akvaryum hobisine bir arkadaşım sayesinde merak saldım. Arkadaşımın yanılmıyorsam bir çift papağan cichlid balığı vardı. Daha henüz bir akvaryum yapımına başlamadım fakat başlangıç seviyesi için yeterli bilgiyi bir haftadır gerek internette gerekse bu işle ilgili olan arkadaşlara sorarak depoladım denilebilir. Evimizde çok büyük bir akvaryuma yetecek alanın mevcut olmamasından dolayı 70-100 lt. civarında bir akvaryum kurmayı hedefliyorum. Besleyebileceğim balık(lar) konusunda henüz karar verebilmiş değilim ve sizlerin yardımında en iyi balığı seçebileceğimi düşünüyorum. Yeteri kadar bütçemin olmasıyla birlikte bitkili başlangıç seviyesi için kolay bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Nano akvaryum kurmayı düşünüyordum fakat başlangıç için zor bir seçim olacağını okuduktan sonra vazgeçtim denilebilir. Bunun dışında aşırı derecede kitap okumasını seven bir insanım özelliklede tarih kitaplarını. İki sene amatör olarak basketbol oynadım sınav nedeniyle takımıma veda ettim bunun dışında sayabileceğim bir çok aktivitem mevcut. Sizin değerli bilgilerinizden yararlanabilmek adına bu foruma üye olmayı karar verdim. Bura da çok iyi arkadaşlıklar kuracağıma inanmaktayım. Hepinize iyi Bayramlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mtışık samsunÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 476
mtışık samsunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 22:54
[QUOTE=aybrkcmn09]Merhaba ben Ayberk. Yunan asıllı bir anneni ve göçmen Türk bir babanın oğluyum ayrıca diğer ismim Fedordur. (Anne tarafından dedemin ismi. Sadece Türk kültüründe dedenin veya ninenin ismini koymak yok.) 17 yaşındayım ve YGS.LYS. sınavlarına hazırlanmaktayım. Eşit Ağırlık öğrencisiyim ve derslerim iyi olmasa da orta seviyenin biraz üstünde, tabii şu an için. Akvaryum hobisine bir arkadaşım sayesinde merak saldım. Arkadaşımın yanılmıyorsam bir çift papağan cichlid balığı vardı. Daha henüz bir akvaryum yapımına başlamadım fakat başlangıç seviyesi için yeterli bilgiyi bir haftadır gerek internette gerekse bu işle ilgili olan arkadaşlara sorarak depoladım denilebilir. Evimizde çok büyük bir akvaryuma yetecek alanın mevcut olmamasından dolayı 70-100 lt. civarında bir akvaryum kurmayı hedefliyorum. Besleyebileceğim balık(lar) konusunda henüz karar verebilmiş değilim ve sizlerin yardımında en iyi balığı seçebileceğimi düşünüyorum. Yeteri kadar bütçemin olmasıyla birlikte bitkili başlangıç seviyesi için kolay bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Nano akvaryum kurmayı düşünüyordum fakat başlangıç için zor bir seçim olacağını okuduktan sonra vazgeçtim denilebilir. Bunun dışında aşırı derecede kitap okumasını seven bir insanım özelliklede tarih kitaplarını. İki sene amatör olarak basketbol oynadım sınav nedeniyle takımıma veda ettim bunun dışında sayabileceğim bir çok aktivitem mevcut. Sizin değerli bilgilerinizden yararlanabilmek adına bu foruma üye olmayı karar verdim. Bura da çok iyi arkadaşlıklar kuracağıma inanmaktayım. Hepinize iyi Bayramlar.[/QUOTE]

Merhaba

ilk önce hoşgeldin.
-sanada iyi bayramlar
-evet çoğu arkadaşın yardım edeceğini düşünüyorum bende dahil;
-70-100 lt de canlı doguran besleyebilirsin.
-çok güzeller rengarenk :)
-( lepistes,moli,velifera,neon tetra,kılıç kuyruk,plati ,endler yanınada çöpçü,vatoz,elma salyangozu kiraz karidesi...alabilirsin.

saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erntmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1415
erntmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 23:02
Öncelikle hoşgeldiniz umarım forumda çok iyi zaman geçirirsiniz.
Akvaryum almaya karar verdiyseniz alabildiğiniz kadar büyük bir akvaryum alın. 70-100 litre arasıysa 100 litrelik alın. 
Canlı olarak aslında tamamen sizin zevkinize kalmış. 
Ama başlangıç yapacaksanız kolay ve zevkli dayanıklı bir balık olmalı japon balığı iyi bir seçim olabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aybrkcmn09Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2013
İl: Aydin
Mesaj: 66
aybrkcmn09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 23:05
Öncelikle bu CV. tadında uzun yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Lepistes rengarenk renkleriyle benimde dikkatimi çekti forumda gördüğüm kadarıyla da bitkili akvaryumlara en çok yakışanlar da onlar sanırsam neonu da unutmayalım. Bayram sonrası nasipse akvaryumu edineceğim fakat hala daha bitkili kurmakta kararsızım zorluğu ne derece olur bilemiyorum. EDİT:Japon balıkları pek dikkatimi çekmedi, çekemedi.aybrkcmn092013-10-14 23:06:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erntmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1415
erntmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 23:13
[QUOTE=aybrkcmn09]Öncelikle bu CV. tadında uzun yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Lepistes rengarenk renkleriyle benimde dikkatimi çekti forumda gördüğüm kadarıyla da bitkili akvaryumlara en çok yakışanlar da onlar sanırsam neonu da unutmayalım. Bayram sonrası nasipse akvaryumu edineceğim fakat hala daha bitkili kurmakta kararsızım zorluğu ne derece olur bilemiyorum. EDİT:Japon balıkları pek dikkatimi çekmedi, çekemedi.[/QUOTE]
Tabi ki zevkinize kalmış, Bitkili olmadan pek tadı olmuyor canlı doğuranın, bitki kolay bitkilerle başlanırsa hiç sorun değil budamaktan başka bakımı olmaz bide ışık tabikide. 
Bu bitkilere örnek olarak.
Elodea, tilki kuyruğu, saz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reel_passionÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 77
reel_passionÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 19:13
Selamlar.lepistes tek tür olarak beslenirse çok daha iyi olur.ama başlangıç olarak size tavsiyem tetrazon veya kardinal balığı olacaktır.(kardinal neon değil)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 00:40
Merhaba, foruma hoş geldiniz.

Benim 90 litrelik canlı doğuran akvaryumum var ve gayette memnunum. Elodea çok kolay bir bitkidir, öneririm. Sadece ışık ister ama ışık olmasa da olur. Başlangıçta 3-5 dal alırsınız, ilerleyen zamanda çoğalır ve akvaryumu doldurur. Canlı olarak 1 erkek 3 dişi oranında 4 tane kılıç kuyruk, 4 tane moli öneririm. Dip balığı olarak 6 tane komando çöpçü, 2 tane de cüce vatoz öneririm. Çok güzel bir akvaryum olacaktır. Buyrun bu da benim akvaryumum:

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=EXe4AXJ9Svo[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir