ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mtışık samsun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2013 16:07
Son Ziyaret:
21 Nisan 2015 21:02
Toplam Mesaj:
476 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
metehan ışık
Doğum Tarihi:
28 Temmuz 1997
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

(yardım)450 litrelik akvaryum için profil sehpa
[QUOTE=metin1634]Mete ne yaptın?[/QUOTE]

Şimdi ilgili konuları araştırıyorum forumda , acele etmek de istemiyorum.Büyük ihtimalle buralardan bir yerde profil'i yaptırırım artık. Ama hala şu sütunlara 45 derecelik kaynaştırma işini çözemedim. :))) Mobilya işini de zamanı gelince çözerim inşallah , sehpa işi 1- acele etmemek 2- daha başka işlerde olduğu için teknik ekipman yani anlaşılacağı gibi mart nisan gibi yaptırırım.Su terazisi ile yapılması gerekiyormuş( ölçülüp , dikkatlilik ).Sizin yaptırdığınız gibi , profil sehpa düşünüp ( şekil ) yaptırabilirim belki. Yinede merak edip sorduğunuz için teşekkürler ( daha doğrusu şimdiye kadar her şey için    ) Bakalım neler bekliyor beni... :)))
mtışık samsun2014-02-19 19:33:08
(yardım)450 litrelik akvaryum için profil sehpa
[QUOTE=metin1634]Bbenim yaptırdığım gibi 8 bacaklı yaptır kafan rahat olsun. 4X4 profilden yaptır fazla sağlamlık göz çıkarmaz. Köşelerdeki sütunlarada 45 derece profil kaynat, ozaman deprem sarsıntı vs olursa yanal hareketlere karşı daha sağlam olur. abi Maaliyet ve sağlamlık doğru orantılı sadece kum 75 80 kilo 1.5 çuval kum koydum akvaryum desen 50 kg 30 40 kg taş atıcaksın cinsine göre. kapak yaptıracaksın hiç yoksa onlar bile ağırlık. 200 tl yerine 300 tl öde sonra arkana bakma derim ben.

Hatta ayırdığın bütçe yüksek ise ayakların altına pabuç çakmak yerine diş çektir. ona göre ayarlanabilir pabuç koy. tüm ayaklara eşit yük binsin. Büyük bir akvaryum yaptırıyosun bir maaliyeti göze almışsın bence ilk bu maaliyeti göze al. 100 200 fazla ver nelere para vermeyeceksin ki. Birde en ufak bir aksaklığın sana maaliyetini düşün. Maazallah gün geldi yanlış bişi oldu akvaryum salonun ortasına yuvarlandı. Canlılar gitti, akvaryum gitti, ısıtıcın, dış filtren susuz çalışmaktan gitti yada sump, profil zaten hasar aldı. elinde sağlam bir tek kırılmayan kayalar kaldı. önce bunların maaliyetini düşün sonra harcayabileceğin yapım masrafını düşün aradaki farka göre kararını sen ver. İlerde elinden çıkarırkende sağlamlık sana artı değer sağlayacak. Adam tecrübesizde olsa konuda kayıtsız güvenecek akvaryumun sağlam olduğuna. 

Yeni kuruyosun aman diyim masraftan kaçma. Akvaryumu biraz geç düzersin ama elindeki malzeme kazancın olur. 

Birde belki sump düşünürsün oda büyük bir ağırlık
[/QUOTE]

Teşekkürler , o zaman ben 40*40 2 mm et kalınlığında profil sehpa yaptırırım.Çok sağ olun siz olmasanız kime soracağım başka... :))) Artık ne kadar tutarsa 200-300 mobilyayla 500'ü bulur herhalde...   
(yardım)450 litrelik akvaryum için profil sehpa
[QUOTE=ardaemrah]mobilya olarak fiyat bilmiyorum ama profilin üzerine mdf koymalısın direk profilin üzerine akvaryumu koyarsan camı patlayabiir dikkat [/QUOTE]

Peki bu profil sehpa şeklini nasıl yapmalıyım...kaç ayaklı....kaç dikmeli...vs nasıl olmalı gibi ? Ben yukarıda bir resim çizmiştim ama öyle bir şey olabilir mi ?

teşekkürler,


(yardım)450 litrelik akvaryum için profil sehpa
[QUOTE=ardaemrah]Merhaba ben demirci  im eğer bir tank için kullan ıcaksanız profil sehpa nızı 30*30 2 mm et kalınlığı yeterlidir  yaklaşık 800 -850 kg yükü çok rahat taşır sizin tankınız 450 lt cam ıda sayarsak 500 kg bu idealdir 100 tl ile 130 tl arası fiyatı vardır. saygılar


[/QUOTE]

Çok çok teşekkür ediyorum , şimdi sadece profil sehpa fiyatı oluyor herhalde 100-130 TL.Peki mdf le yani mobilyayla kaplat dırsam ne kadar tutar mobilya işi ?  :)))

Yinede teşekkürler,
Japon balıkları ( geçmişten günümüze her şey )
[QUOTE=YunusEmreYUCE][QUOTE=mtışık samsun]Vallaha o kadar kaynak olunca karıştı herhalde...  bir oradan bir buradan...[/QUOTE]

Yaptığında kolay bir şey değil fakat benim siteme girip bakarsan bir yazıyı yazmadan önce faydalandığım kaynakları mutlaka belirtiyorum. Zira kaynak belirtmezsem gerçek yazarının üzerinden haksız fayda sağlamış olurum. 

Birisi yıllarca biriktirdiği bilgiyi saatlerce uğraşıp makale haline getirip yazacak, yayınlamakla uğraşacak, yayınlama maliyetine katlanacak, ben de gidip o bilgiyi sanki yolda para bulmuş gibi dağıtacağım.

Bu benim düsturumda yoktur. Seninde olmasın, lütfen bir daha alıntı yaptığın her adresi da derlemelerinin altına yazmayı unutma.

[/QUOTE]

Tamam o zaman bunu unutmayacağım altında belirteceğim , hatta ve hatta kaynaklarını belirticem şimdide.Olsun çok çok teşekkürler Yunus abi uyarın için....Doğru dediklerin  daha önce niye düşünmedim...
Japon balıkları ( geçmişten günümüze her şey )
Vallaha o kadar kaynak olunca karıştı herhalde...  bir oradan bir buradan...
200l Japon Sn Rsm Syf:10 Sn Video Syf:16
Bayram abi ısıtıcın dan memnun musun ?  (eheım jager 200w ) kalibrasyon sorunu... 
Japon balıkları ( geçmişten günümüze her şey )
[QUOTE=tlgtck][狮子头金鱼   Oranda bu sanırım


的狮子头金鱼 [/QUOTE]

Evet biraz benziyor. Google'de lionhead olarak çıkıyor.O da oranda olması gerekir... :))))
bu balığın cinsini bilen varmı ?
Vallaha o makrakanta Japon'un gözünü oyarsa iyi oyar ama benden söylemesi. :((( :////

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.