Tartışma konusu canlı yem...


efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2007 12:34
Öncelikle, burada amaç soru sormak değil tartışarak en doğru cevaba ulaşmak olduğu için moderatör arkadaşlardan link verip konuyu taşımamalarını rica ediyorum.
 
Bir süredir dikkat ediyorum, heryerde bir canlı yem furyasıdır, almış başını gidiyor. Bu arada bizim arkadaşlarda dana yüreği, böbreği, tavuk göğsü falan diyorlar. Ben bunların balıkta yağlanmaya sebep olduğuna inanıyorum.
 
Bu konuyu tartışmak, acemi arkadaşların hata yapmalarını önlemek açısından oldukça gerekli. En doğru bilgiye ulaşmayı hedefliyorum bu başlığı açarken.
 
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2007 15:37
Murat bey benim bu konudaki görüşüm şu yönde ; balıkların doğal ortamlarında ulaşma ihtimali olmayan her besin o balıklar için zararlıdır.Bu bağlamda doğal ortamında dana yüreği tavuk ciğeri bulması mümkün olmayan bu balıkların insanlar tarafından bu şekilde beslenmesi mutlaka sindirim sistemlerinde kalıcı bozukluklara yol açacaktır.Aslında bu durum tüm canlılar için geçerlidir.Örneğin içerisinde hayvansal besinlerin olduğu besinlerin büyükbaşlara verilmesi sonucu daha önce görülmemiş olan deli dana hastalığı birkaç yıl önce çok artmıştı bu örnekten yola çıkarak her türden balığa büyük firmaların uzun yıllar deneyimleri sonucunda imal etmiş oldukları kutu yemlerden verilmesi taraftarıyım.bu şekilde balıklar uzun yıllar sağlıklı yaşayacaklardır.

Yine balıklarımıza haşlanmış sebze vererek onların doğal ortamlarında yosun ve bitkilerden karşıladıkları vitamin ve mineralleride sağlamış oluruz.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2007 12:29
Tolga bey artemia ve kan kurdu gibi canlı besinlerin verilmesini mantıklı buluyorum ancak forumu incelediğimde üyelerin önerilerini dikkate aldıkları üyelerin dana yüreği vs. önerdiğini gördüm. Burada amaç bilgi birikimi fazla olmayan, dolayısı ile bizim her söylediğimizi doğru sayıp aynen uygulayan üyelerin bizim yanlış fikirlerimiz yüzünden zarar görmelerini engellemek.  Her arkadaşın kaliteli yem almak konusunda maddi imkanının olduğunu zannetmiyorum. Malumunuz, öyle bir imkanları olsa, 30-40 lt. akvaryumlar görmezdik. Bu yüzden kaliteli yem kullanılmadığında balıklara kazandıramadığımız besin değerlerinin alternatif yöntemler ile sağlanmasını destekliyorum. Ancak verilen besin sindirim sistemine zarar verecek, yahut balığı yağlandıracak ise, taşıdığı besin değerinin önemi olmadığı düşüncesindeyim.
Saygılarımla....
Dipnot; burada tüm bilinçli aquaristlere ihtiyacımız var. Unutmayın ki kaç kişiye ulaşırsak, o kadar faydalı olmuşuz demektir.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 250
theoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2007 12:20

Merhaba ,bende uzun zamandır bu konu hakkında düşünmekteyim.Mümkün mertebe bu hayvanların doğal ortamını taklit etmeye çalışıyoruz.Doğada dana ciğeri bulamayacakları malum ama yine doğada sera,tetra vs markalı yemler yiyemeyecekleride ortada.Yani mükemmel bir taklit hayal.Ben şahsen balıklarıma dana ciğeri,tavuk yüreği vs. yediriyorum.Tabii diğer granül yemleride ihmal etmiyorum.Ve doğru zaman periyotlarında ve doğru miktarda uygulandığı takdirde yararlı olabileceği kanaatindeyim.Daha tecrübeli arkadaşlar gereken açıklamaları yapacaklardır.Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir