Tasarruf kutusu. Her ay faturanız %25 tasarruf.


omergunelÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 292
omergunelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 14:38
Arkadaslar,
Bir arkadasimiz urunu bir sure once 59 liraya aldigini belirtmis, ilk ay 10 liralik bir tasarruf saglamis, 6 ayda kendini amorti eder gibi gorunse de, yapilan aciklamalar urunun pek bir ise yaramadigini gosteriyor.
Ayrica en onemlisi ben ingiltere'de yasiyorum ve bu konu uzerine fiyat arastirmasi yaptim.
Urun burada ortalama 4pound yaklasik 9 lira, en ucuza buldugum yer de ise 3.6pound yani yaklasik 8lira.
Lutfen dikkat edin ve aldanmayin.
Saygilar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BorodinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
BorodinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 22:13
Bu tür cihazların konutlara gelen elektrik faturalarına hiçbir etkisi yok.
Zira konutlarda yalnızca aktif sayaç mevcut ve yalnızca çekilen aktif enerji faturalandırılır.

Elektrik enerjisi kullanan motor, fluoresan balastı ve sarımlı cihazlar hem aktif güç tüketirler hemde reaktif güç tüketirler. Bu yüzden belli bir güç tüketiminin üzerini kullanan bina ve sanayi tesislerinde hem aktif sayaç hemde reaktif sayaç bulunur. Reaktif sayaç aktif sayacın belli bir oranından fazla tüketim yaparsa reaktif sayaç içinde fatura kesilir bu işletmeye.

Reaktif tüketim ise kapasitif elektirk gücü ile kaşılanır. Yani kondansatör ile. Bu yüzden bu binalarda bir kompanzasyon panosu kurulur, çekilen reaktif enerji sürekli ölçülerek panonun içinden bunu karşılayacak kadar kondansatör devreye sokulur ve çıkarılır. Kullanılan bu kondansatörler elektrik faturasına direk etki eder çünkü reaktif sayaçtan fatura gelmesini azaltır yada engeller. Bu yüzden sanayi işletmelerinde kompanzasyon panosu zorunludur.

Ancak evlerde reaktif sayaç olmadığına göre bu kondansatörün elektrik faturasına etkisi olmaz. Ancak bazı uyanıklar kondansatörleri kutulayıp 50-60 liraya enerji tasarruf cihazı adıyla milleti kandırıyorlar.

Ürünün reklamında yazılanlar yanlış değil, ancak daha büyük çapta kondansatörler kullanılır ve reaktif sayacı olan işletmelerde kullanılır.

Ancak şunuda söylemek lazım, evlerde kullandığımız cihazlardan reaktif güç çekenlerde vardır ve bu cihazların içini açarsanız zaten bunların içinde yeterli yada yetersiz hemen hemen hepsinde zaten içlerine bir yada birkaç kondansatör eklenmiştir. Zira ufak değerlerdede olsa şebekeden çekilen reaktif gücün olumsuz etkisine karşı zaten bu cihazlara kondansatör eklenir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNCAYKILICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 241
TUNCAYKILICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 23:41

Aldığımız ürünlerin iade garantisi var bir işe yaramıyorsa geri iade edelim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir