Tavsiyelere ihtiyacım var.


husnucelikÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Karabük
Mesaj: 32
husnucelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 22:36
Selamlar.
Dostlar forumdaki bilgileri 1 haftadır bir solukta okudum. Akvaryum kurmak küçüklüümden beri hayal. hanımıda ikna ettikten sonra bir arkadaştan 50 cmlik bir akvaryum aldım. Ve klasik olarak içine japon balıklarını koydum 5 tane 2 cmlik. Amacım hem kendi aşkımı gidermek hemde küçük kızıma hayvan sevgisini aşılayabilmek. Fakat japon balıkları sevdiğim türler değil(tank küçük olduğu için diğer balıklara eziyet etmeme adına japon aldım) Daha çok sarı prenses, yunus gibi malawi türlerini(umarım yanlış demedim:):):) beslemeyi düşünüyorum. Ve akvaryumumun içini sade bir görüntü yapacağım.
Özeti geçtikten sonra efendim 100 cmlik güvenli bir akvaryum almayı düşünüyorum. Dolabını kendim yapacağım imkanım ve aletlerim var.
Sorularım
1- Karabük te bulunanlar 6 cmlik bu yeterlimidir?(yüksek güvenlik açısından). Diğer illerden aldıklarımda kargo ile ilgili bir sıkıntı olur mu?
2- İçine koymam gereken şeyler nelerdir?(olmazsa olmazlar). Marka ve tip tavsiyesi yaparak yazarsanı sevinirim.
3-Alacağım balıkların türü ve sayısı kaç olmalıdır?

Arkadaşlar biliyorum forumda bu konular çok fazla var. Ama ordan burdan derken kafam karıştı. Şimdiden okuyandan, yazandan allah razı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nuhcinarÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 48
nuhcinarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 23:08
Öncelikle selamlar,

balıklarınız ve yapacağınız akvaryum şimdiden hayırlı olsun, benim de sizin yapacağınız gibi bir akvaryumum var ve pek çok tür denedim bu akvaryumda :) öncelikle bir dış motor almalısınız önerim : Fluval 305 ya da lifetech 838 olabilir. içerisi içinde küçük bir hava motoru alabilirsiniz 10-15 liraya mal olur güzel görüntü verir ve balıklarınız için durgun bir su olmaz eğleneblirler de o hava kabarcıklarıyla bakınız neonlarım :) camın kalınlığı inceliği konusundaa birşey diyemem çünkü fikrim yok yalnız benim akvaryumum camı 3cm 150 lt alıyor :) balıklarınıza yem olması ve görüntüsü açısından 1 adet elma salyangozu öneririm ayrıca 1 ya da 2 adet vatoz ( bulabilirseniz 1 adet cüce vatoz ) ve çöpçü balığ :) platiler canlı doğuran olmakla beraber çabuk üreyebiliyorlar ve en sevdiğim özellikleri de bu :) şu an 2 platim hamile. plati alcaksanız 1 erkek en az 3 dişi olmalı imiş. erkek devamlı dişiyi rahatsız ettiğinden dişi nin fazla olması tavsye ediliyor. plati yanında melek balığı ( sadece görüntüleri çok tatlı ve yüzgeçleri :) bir de neon balıkları  grup halinde yüzüyorlar en az 5 adet olmalı ve çok tatlılar ve renkliler) imzamda benim akvaryumumun içindekiler mevcut ayrıca fotoğrafı da adımın altındaki linkde fakat yavrularım gelmeden resimlerini koymayacağım :) ben plati, neon ve melek 3lüsünden çok memnunum bende burdaki arkadaşların tavsiyeleri üzerine akvaryumumu bu hale getirdim. unutmadan 1 adet mercan da koymalısınız nedenini akvaryumumun resminde görceksiniz :) atman marka 1 ısıtıcı da olmaz sa olmazınız olmalı. ben 28 derece de tutuyorum. akvaryum ışığınız da 24 saat açık kalmak zorunda değil. ben akşamları sadece açıyor sabahları kapıyorum. bunların dışında atladığım ya da unuttuğum şeyleri zaten arkadaşlar ekler :)
ama şunu söylemek isterim balık almakdan çok var olan balığınızın yavrulaması ve o yavruları büyütmeniz ben sizin hem de çocuğunuz açısından unutamayacağınız bir zevk olacaktır. 


şimdiden iyi eğlenceler :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir