Tehşis Koyamıyorum (Videolu)


AnyyÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 8
AnyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2014 23:15
Eklediğim balıkları damla usulü ile adapte ediyorum yaklaşık olarak 1 saat kadar sürüyor bu işlem. An itibari ile 3 çöpçüme daha veda ettim. gün aşırı öldüler. Su değişimini düzenli yapıyorum zaten. Ben de bir tür parazit olmasından şüpheleniyorum ama yanlış tedavi hastalıktan daha kötü durumlar yaratabilir. O yüzden flagy vs ilaç kullanmadım. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Balıkların neredeyse tamamı ya dipte ya da su yüzeyinde...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatihYildizÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,156083[/C]
Kayıt: 04/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 437
FatihYildizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2014 23:28
Ekleme aşamasını bu kadar uzun tutmayın derim. Isı dalgalanması olacaktır. Amaç akvaryumunuzun ısısına balıkları alıştırmakla beraber bakteri çakışmasının önüne geçmek olmalı. Şöyle ki akvaryumcudan poşet içinde aldığınız balığı ayrı bir kaba alınız. Her 5dk bir yarım su bardağı suyu akvaryumunuzdan alarak yarım saat sürecek şekilde ekleyin. Sonrasında sadece balıkları kepçe yardımı ile alıp akvaryuma ekleyiniz. Akvaryumcunun suyunu akvaryumunuza karıştırmayınız. Çünkü çoğu zaman bakteri çakışması oluyor ve mutlaka hastalık sizin tankınıza geçmiş oluyor. 
Acaba akvaryumcunun suyu ile sizin suyunuz karıştımı daha önce?
Bu arada, Ekleme ne şekilde yapıyorsunuz bilmiyorum belki yöntemiz sizin için geçerlidir küstahlık etmek istemem ama benim yöntemim yukarıdaki şekilde. Bugüne kadar eklediğim balıkları bu şekilde ekledim ve hiçbir sorun yaşamadım. Tabi bunun aldığınız yerdeki balıkların sağlığı ile de doğrudan ilgisi var. 
Şuan kaç canlınız var bilmiyorum ama şuan ciddi bir sorun var akvaryumunuzda. Bence yeni canlı eklemeyin. Bunun yerine bakteri oluşumunu tetikleyecek işlemler yapabilirsiniz. 
Videoyu tekrar tekrar izledim ama diğer canlılarınızda anormal bir davranış yok. Ama böyle bir sorun ile tekrar karşılaşırsanız beklemeden bu canlıyı tankınızdan uzaklaştırın derim. 
Umarım faydalı olmuştur.
Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 10:20
Bence öncelikle bir test kiti alın, bu şekilde yapılan yorumların güvenilir olacağını düşünmüyorum. Solungaçlarda kırmızılık, durgunluk bana nitrit artışı gibi geldi, ama siz başka akvaryumdan su ekledim diyorsunuz, buradan geçen bir hastalık da olabilir gerçi.

Öncelikle olayın sudaki zararlı bir maddenin artışı veya pH değişiminden olup olmadığını anlamak lazım. Bunu da ancak bir test kiti edinerek yapabilirsiniz, çoğu hobici maalesef bunu pek ciddiye almıyor. Tetra veya Sera'nın pratik kağıt testleri var, 5-6 ölçüm birden yapıyor, en ucuzundan bundan alabilirsiniz. İnternette mutlaka her maddenin fazla olması durumunda balıklarda ve bitkilerde görülen belirtiler vardır, bunları da inceleyin mutlaka. Daha sonra her şey normalse bir hastalıktan söz etmek doğru olur.

Hagen kum ben de kullanıyorum, bu yönden hiç bir sıkıntım olmadı. Tam tersine bir ay içinde elodea, bacoba, echinodrus gibi bitkilerim o kadar büyüdü ki budamak zorunda kaldım. Balıklara da hiçbir zararı olmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnyyÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 8
AnyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 19:06
Balık eklerken su sıcaklığı sabit kalıyor ve akvaryumcudan gelen suyu kesinlikle karıştırmıyorum. Tecrübesiz değilim 12 yıldır hobiciyim yarışma ödüllerim dahi var ama daha önce böyle birşey ne duydum be gördüm.
Bitkiler yeni yeni ttoparlanıyor Kahverengi yosun da başladı muhtemelen nitrit fazlası var. Pazar günü dip çekimi yaptım bir de yarın yapacağım bakalım Anyy2014-12-01 19:08:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 21:14
Aytaç Bey, bunun tecrübe ile ilgisi yok, lütfen üstünüze almayın, mesela ben uzun bir süre sonra tekrar bir akvaryum kurdum, ondan önce yıllarca akvaryum baktım, çevremde de bir çok kişide akvaryum olurdu, bir çok farklı hastalık gördüm, ama daha önce hiç nitrit artışı sıkıntım olmamıştı. Sanırım akvaryuma daha önceleri pek bitki koymadığımdan kuruluşundan itibaren tuz ilave etmemden, belki bundan 10-15 sene evvel balıklar daha dayanıklı olduğundan ve akvaryuma balığı suyu ile ilave etmemden ötürü bunu yaşamadım, ki bu da tamamen şanstı, başka akvaryumdan alınan suyla hastalık da geçebilir. İnsan hobinin içindeyken her gün yeni bir şey öğrenebiliyor, güzelliği de burada zaten. Nitrit patlamasını ilk kez gördüm, inşallah bir daha da görmem, bu hafta sonu da java fernden kırmızı-kahverengimsi saçaklı yosunlar temizledim, bu de başka bir ilkti, camdaki yeşil yosunlar hariç bu sorunu da hiç yaşamamıştım. Kesinlikle akvaryum hobisinde deneyimden kazanılan bilgi en değerlisi.

NOT: Test kitini de bu forumdan bir arkadaş önerdi, ben gereksiz görüyordum, o sayede nitrit-nitratı takip edebiliyorum, tahtaya vuralım o günden beri de balık ölümü yaşamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 22:15
Aytaç bey sorunu zaten bulmuşsunuz..Bilmeniz gereken yada dikkat etmediğiniz şey yeni kurulan akvaryumlarda biyolojik döngü başlamadan ne balık nede bitki eklemesi yapmamak lazım.Eklediğiniz bakteri kültürünü hiç denemedim ama sera nitrivec,seachem ve azoonun bakteri kültürlerini kullandım ve tavsiyede ederim..Bitkili akvaryumda su değişimleri ve ilaç kullanımları biyolojik dengeyi devamlı bozucaktır hem maddi hem pskolojik olarak sil baştan bir kurulum bence en mantılısı olucaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir