teleskop balığında problemler


antis3ptickÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2006
Mesaj: 27
antis3ptickÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 12:19
Merhabalar sitenize yeni üyeyim,

yaklaşık iki ay kadar önce akvaryum alıp bu hobiye başladım,
benim bir teleskopum var ve son zamanlarda birçok sorunu çıktı.

forumda teleskopla arama yaptım 4 sonuç çıktı ve pek aradığım cevaplar değildi, bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

- Gözlerinde aynı gözlüklerdeki oluşan buğudan ve beyaz lekeler var dış yapının içinde
-Genelde hareketsiz kalıyor ve dibe çöküyor
-Diğer japonlarım sürekli buna ağızlarıyla kuyruğuna(genellikle) vurarak saldırganlık yapıyorlar bir sefer vatozunda üstüne yapışmaya çalıştığını gördüm (japonlarım üç-beş aynı boydalar)


Birde genel bir sorum var japonlarım genelde çok agresifleşti birbirlerine çok ağızlarıyla rahatsız ediyorlar

Genel bilgi olarakta şunları veriyim:

akvaryumum on litrelik,
4 japonum 2 küçük vatozum 1de küçük çöpçüm var
japonlardan birini ayırdım faunusa koydum çok agresifti çünkü.
bitki olarak kusura bakmayın çok bilgim yok ama sanırım gül adlı olandan var birde uzun kırçıllı uzayan bir bitkim var akvaryumcularda olan genelde
ışık olarak b sınıfı tasarruflu ampul var (değiştirmeyi düşünüyorum sitede okudum yosun yapıyomuş - bendede yosun oluşmaya başladı son zamanlarda)
yaklaşık bir aydırda suyunu değiştirmedim iç filtre var akvaryumcularda satılan 10-15ytlik filtrelerden,
 ışığını ve filtreyi tahminen 7/24 çalıştırıyorum
ısıtıcı yok oda sıcaklığındalar
kaya taş yok sadece dipte keskin olmayan minare ve istiridye kabuğu var.

yardımcı olursanız sevinirim ayrıca site çok yararlı yapanlara ve yardım edenlere teşekkür.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

carnivoreÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2006
İl: KKTC
Mesaj: 85
carnivoreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 13:31

 Ne yazıkki balıklarınız için birçok olumsuz koşul yaratmışsınız.10 ltr lik akvaryuma 7 balık koymuşsunuz. Japonlarınız küçükte olsa yem tüketimleri fazla olduğundan suyuda çabuk kirleticeklerdir. 1 aydır dip çekimi yapmamışsınız ve yosunlanma var diyorsunuz suyunuzda kirlenme başlamıştır. İlk işiniz dip çekimi yapmak olsun.suyun 1/4 'ünü değiştirin.Teleskopunuzda da kirlenmeye bağlı parazit oluşumu başlamış.Bunun için teleskopunuzu ayırıp  sera bactopur kullanmanız gerekmekte.

Balıklarınızın agrasif olma nedenide yer kavgasından kaynaklanıyor. Japonlarınız küçük ise vatoz balıklarınız onlara yapışabilir. Akvaryumunuzda ısıtıcı olamamasıda kötü.Gece ile gündüz arasında akvaryum küçük olduğundan soğuma fazla olucaktır. Bir süre sonra ısı değişiminden beyaz benek olabilirler. Balıklarınızın hastalıklara daha dirençli olması için vitamin kullanın. Umarım balığınız iyileşir.

Saygılarımla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

antis3ptickÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2006
Mesaj: 27
antis3ptickÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 13:35
cevabınız için teşekkürler sera bactopurun ne olduğu bilmiyorum ama sitede araştırma yapıcağım şu dip çekimi olayınada göz atıcam ve balıklar ufak 2veya3 cm denebilir onada göz atıcağım, peki bu tedaviyi yaparsam teleskopum düzelicekmi (hasar olucakmı?)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AbuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1160
AbuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 13:44

  Sayın Antis3ptick ilk önce imza kısmına isminizi yazarsanız hitap konusunda zorlanmayız.

  İdil Hanım'ın dediklerine katılmakla beraber,balık sayınızı acilen azaltmanızı öneririm.Bu kadar küçük bir akvaryumda 3 ile 5 cmlik japonlar bakmak hapis hayatından başka bir şey değildir.Balıklarınıza eziyet etmiş oluyorsunuz.Bunun dışında teleskop'unuzda oluşan sorun benim başımda da var,balığınız tahminime göre kör olmuş.Gözün içindeki beyazlığın nedeni budur diye düşünüyorum.

  Su çekimi konusuna dikkat etmeniz gereken bir konu var,10 litrelik bir akvaryumda aşırı fazla su çekimi yaparsanız nitrat patlaması olacağından balıklarınız zehirlenebilir.

  Bu kadar ufak bir akvaryumda zaten büyük olan balıklarınızıda koyduğunuz bitkiler ile kısıtlıyorsunuz.Unutmayın ki japon balıkları yüzmek için geniş alanlardan hoşlanır.Sizde zaten küçük bir akvaryum var,birde bitki eklemişsiniz.

  Akvaryumunuzdaki vatoz balığınıza yapışıyorsa o vatozu acilen cüce vatoz cinsi ile değiştirmenizi, hatta imkanınız varsa akvaryumdan çıkarmanızı tavsiye edebilirim.

  Kullandığınız ışık için ise ; akvaryumculardan rahatlıkla elde edebileceğiniz grolux tarzı floresanlar var.Bunları kullanmanız sizin açınızdan daha iyidir.

  Son olarakta eğer imkanınız varsa 50 lt ve üzeri bir akvaryuma geçmelisiniz.İnanın ki daha büyük akvaryumda sorunlar çok daha az olacaktır.

   Saygılar.

Abu2006-12-9 13:47:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

antis3ptickÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2006
Mesaj: 27
antis3ptickÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2006 12:52
çok saolun ama balığım mort oldu tamda ilaç aldım bugün ama kullanmak nasip olmadı. vatozum cüce denilenden zaten büyük değil. ben yeniyim bu işte o yüzden küçük aldım çünkü öğrenmeden daha büyük hasarda verebilirdim neyse şimdi akvaryumu sıfırdan hazırlıyorum. dediğiniz gibi akvaryumu temizleyip bekletilmiş suya aktarıcam balıklarımı ayrıca mikrofish süspansiyon diye bir ilaç aldım onuda araştırıcam sitede tam olarak nasıl kullanılmalı bakteri ve mantar oluşmasın diye dip pompasıda aldım olucak yani:) ama teleskopta çok güzeldi en çok onu seviyodum:/

yorumlarınız içinde çok saolun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir