ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
antis3ptick
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2006 12:00
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2007 02:01
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
Biri iç parazit diyor diğeri zehirlenme kafam karıştı şimdi. Ama neyse olur da balıklar dönmeye takla atmaya ters yüzmeye başlarsa flagyl içirtmek gerekiyor. acemi412007-08-01 02:08:54
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
Aslında heyecanla tam anlatamadım derdimi. Bu yunus çıldırmış gibiydi durmadan dönüyor taklalar atıyor ters yüzüyordu. Ben bunu önce sakinleşsin diye tül yavruluğa almıştım. Havalar sıcak diyede akvaryumun üstünü açtım, 10-15 dakka sonra odaya geldiğimde akvaryuma baktım balıklar orda ama yavruluğun içinde yunus yok. Tam nerde diye ararken dolabın arkasından çırpma sesleri, dedim fırladı balık akvaryumdan dışarı nasıl sıçradıysa nerden baksan 10-15cm zıplamalıki arkaya düşmesi için. Dolapta bayaa ağır kitaplar, eşyalar filan var 150-200 kg vardır. Ben dedim ölmüştür havasızlıktan yada ben arkayı açana kadar gider bu. O an panikle asıldım dolaba biraz açtım arkayı baktım orda debeleniyo aldım oklavayı vurdum usten sola fırlatıp soldam aldım hemen suya fırlattım. Neyse kurtardık sonra işte su koydum dinlensin diye ufak yavruluğun üstünede cam koydum zıplamasın diye bu hala dönüyo tabii.

Neyse bu işte döne döne herhalde sonunda yoruldu, sanırım durgunlaşması yorulması ve aç kalmasından dolayı oldu. Beyaz dışkıda gelmiyordu yazmadım öyle birşey. Sonra dinlenen suya mikrofish ve tuz attım bunu bıraktım biraz yatıştı sakinleşti hatta düzelir gibi oldu ama yok geçmiyor gene dönüyor. Yani mikofish birşeye yaramadı burda pek bende sonra akvaryum.com'a yazdım saolsun bir arkadaş yardımcı oldu. Pazar günü olduğundan eczane kapalıydı. Bende ara sıra tuz banyosu yaptırdım sakinleşsin diye ara ara mikrofishte dinlendirdim ancak bunlar geçirmedi. Bugün işte flagyl aldım birde enjektor aldım. Hepsi 4 YTL'ye mal oldu. Forumda bir yerde 20mlye 1 hap diyordu. Enjektor 5ml. idi akvaryumdan 4 kere enjektore su çekip bardağa boşalttım. Sonra hapı atıp karıştırdım iyice ezilince şırıngaya çektim balığı yumuşak bi bezle ellerimin arasına alıp iğnesiz şırınganın ucunu ağzına sokup içine 2-3ml boşalttım sonra. Direk akvaryum suyuna karışmasın diye tuzlu suya bıraktım orda bayaa sakinleşti. Akvaryuma aktardım sonra balığı önce sakin bir köşe buldu, durdu öyle. Sonra ara ara kıpırdanmaya başladı gün içinde 3 kere daha 2ml. verdim. Balık bayaa canlandı yüzmeye, yem yemeye başladı akşam.

Ayrıca diğer balıklara 2ml.den 1 kez aynı işlemi uyguladım onlardada olabilir diyerek. Sonra onlarıda tuz banyosundan geçirip akvaryuma aldım. Şimdi hepsi çok iyi, sinirleride yatıştı hayvanların, buzda attım. Eski güzel günlerine kavuştu akvaryum.

Gerçekten ölümden döndü hayvan 3-5 YTL dememek lazım, kurtarabilirseniz kurtarın. Ben valla yunusumu kurtarıcam diye nerden baksan bir 10 YTL masraf yaptım ama değdi. Ölürse ölür elbette ama ölüme terketmeyin sakın. Valla canavar gibi oldu yüzgeçleri biraz yıprandı oda toplar birkaç günde yemliyerek.

Azmin zaferi, deli yunusum:)
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
GhostRider'ın yöntemini uyguladım ve artık yunusum düzeldi. Bayağı yüzüyor akvaryumda.  Ara ara gene veriyorum balığa.  Sanırım 1-2 gün içinde tamamen sağlığına kavuşacak. GhostRider'a ve akvaryum.com'a teşekkürler. acemi412007-07-30 22:11:05
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
Vallahi  işe yaradı gibi.  İzliyorum şu an akvaryuma aldım. Bayağı yüzüyor ama dengesizliği hissediliyor gene de. Ancak dönmesi geçti ve sakinliğini de atıyor, sanırım adapte oluyor.

Bu arada diğer balıklarım da iç parazit olmuş olabilir diye onlara da azıcık enjektorle içirdim. Sonra akvaryuma aldım onlar da olumsuz bir sey yapmadı gayet iyiler.
acemi412007-07-30 19:29:59
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
Bakalım ilacı verdim şimdi biraz daha iyileşti gibi ve sakin dönmesi durdu. İnşallah düzelir.
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
Arkadaşlar,  flagyi aldım,  enjektör de aldım.  Şimdi bunu balığa nasıl vereceğim. Enjektör 5 mllik, ayrıca bu tableti 1 bardak suda eritip enjektöre çeksem ne kadar enjekte etmeliyim? Bunu da açıklarsanız sevinirim.  Balığım 7cmlik bir yunus ordan hesap ederseniz sevinirim. Çabuk yardımcı olursanız sevinirim; çünkü yunusum cidden zorda. .
 
 
 
Lütfen mesajlarınızda yazım kurallarına dikkat edin. Saygılar.
acemi412007-07-30 14:28:34
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
Arkadaşlar,  lütfen bilen varsa es geçmesin.  Vallahi  balık dönüp durdukça çok üzülüyor insan.  Artık yarın eczane açılırsa arkadaşın dediği uygulamayı yapacağım.  Tabii  elbette yaşar ise Cry acemi412007-07-30 14:25:58
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
Amonyak zehirlenmesi ise ne yapabilirim?  Bu arada dün 50ltlik bidon doldurdum. Ben genelde bir hafta bekletiyorum. Bir gunde su dinlenir mi acaba? 50lt ne dersiniz? Komple akvaryumun suyunu degistirsem, onu da kovadan alıp akvaryuma koysam mı? acemi412007-07-29 23:30:14
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu
Flaggy alabilirim ancak enjektör yerine damlalık veya direk hapı suya atsam olmaz mı?

Bu arada su sorumu cevaplayacak bilen birisi olursa sevinirim.  Hastalıktan kurtaralım derken havasızlıktan kaybetmeyim.
acemi412007-07-29 23:27:00
Yunusum dönüp duruyor [Videolu] (Kurtuldu

Mikrofish attım ama birşey olmadı. Biraz sakinleşti. Yüzgeçleri düzeldi. Ancak dönmesinde bir düzelme yok. Yamuk, ters, döne döne, hatta kovadan fırladı dışarı hayvan. Ya beyninde ya da gözünde bir sorun var gibi geliyor bana. Bir de sorum olacak. Bu 10lt kovadaki suda bu yunus ne kadar yaşayabilir?  Kaç gün ya da saat?  Tabii risksiz bir şekilde, sınırlarını zorlamayacak bir halde? .

acemi412007-07-29 23:24:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.