Termostatlı soğutucu


ErroRPacKÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 223
ErroRPacKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2010 14:24
Arkadaşlar bi süredir hobiye ara vermiştim. Ama dayanamadım 200 lt akvaryumun balkonda durmasına tekrar kurucamBig%20smile
Ben şu an elektrik elektronik bölümü okuyorum. Ve az çok teknik bilgi öğrendikçe sürekli kullanma isteği doğuyo içimde , bişeyler yapasım geliyo. Akvaryum için soğutma sistemi yapıcam inşallah. Malum yaz geldi. Öncelikle suyu soğuturken sürekli uğraşmamak için kendim bir termostat devresi yapıcam. Suyun sıcaklı ayarladığım sıcaklığın üstüne çıktığında devre çalışmaya başlıcak ve soğuma gerçekleşecek.

Tabi ben burda soğutma için sadece fan kullanmak istemiyorum. Eğerki alimünyumun balıklara bir zararı yok ise bol aralıklı hatta hafif çukurumsu bi alimünyum plakanın üzerinden akıtıcam suyu. Dış filtrenin şelale aparatı bunun üzerinden akıcak. Ve bu plakanın uygun bölgelerine fanlar yerleştirerek plakayı soğutucam.



Veya ısıtıcı şeklince ama girintili çıkıntılı bi alimünyum parcasının üst kısmına fan yerleştirecek büyükyükle plaka ısıyı en iyi şekilde iletecek şekilde montolanarak akvaryuma koyabilirim.



Bu tasarımlardan birini veya benzerini yapıcam mutlaka. Projeye başladığım andan itibaren her parçanın fiyatını fotoğraflarını hatta montaj sırasındaki videosunu bu başlıkta yayınlıcam. İnşallah sizlerede faydası olur.
Ortalama 1 hafta içinde projeye başlarım.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Önder ŞAHİNÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 36
Önder ŞAHİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2010 14:53
Hayırlısı olsun bakalım bekliyoruz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir