Tetra Discus Yerine Granumeat Vermeliyiz


SİLİVRİLİÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 888
SİLİVRİLİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2007 15:43
Selamlar,
 
Talat bey dediğiniz gibi kaliteli bir yem fakat diğer yemlere oranlara biraz daha pahalı.
 
Benim amacım Discus yeminin discuslar için kullanılması, Malawi ve Tanganika için granumeat kullanmamızın daha uygun olduğu kanısındayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kibrittÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 345
kibrittÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 01:24
Enterasan valla,peki kısırlık yapar gibi bişey duymuştum granurmeat yem böyle birşey varmı?

Tam da hatılarmıyorum kırmızı yemmi denmişti devamlı proteinle beslemek mi tamam emin değilim böyle birşey mevzu bahismidir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Delta HobyÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 259
Delta HobyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 10:46

Tamam iyice bulandırdın aklımızı. Bu kadar granumeat kullanan var hiç biri benim balığım kısır oldu demiyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selcukkckÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 342
selcukkckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 11:04
Ben imzadaki balıklar için kullanıyorum, başka bir yemi bu kadar afiyetle yemiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/10/2006
İl: Izmir
Mesaj: 76
maliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 16:56
Ben sadece sarı prenses besliyorum ve şimdiye dek sürekli yeni balıklarla tazelediğim kolonimden 1000'in üzerinde yavru aldım, bu süre zarfında balıklarıma sera granugreen, sera granured, tetra discus bits, sera discus granules, JBL novocolour marka yemlerle besledim bu yemleri kullandığım süre boyunca hep yavru aldım hiçbiri kısırlık falan yapmadı. Daha önce de belirttiğim gibi sadece renklerin canlılıklarında ve tonlarında küçük değişiklikler dışında başka bir fark yok. Bence hepsi de kaliteli yemler.
 
Renk konusunda gelince bence zevke kalmış birşey. Ancak şunu söyleyebilirim ki bu yemlerin hiç biri doğal değil ve içerisindeki maddelerin bir çoğu ne Malawi ne de Tanganika gölünde var. Zaten akvaryumlarımızın da bu göllerle alakası sadece beslediğimiz türlerin orijininin bu göllere ait olmasından ibaret. Göl bir ekosistemdir ve bizim akvaryumda dış filtre veya iç filtre aracılığı ile oluşturduğumuz bakteri kolonizasyonu ile bu ekosistemin yakınından bile geçememekteyiz. O bakımdan şu yem balıkların doğasında var demek bence fazla iddialıdır çünkü balıklarımız doğada yaşamıyorlar. 
Biz balıklarımıza sürekli malawi gölünden yakalanmış sinek larvalarını versek, o göldeki kayaların üzerinden toplanmış yosunlarla veya alglerle beslesek acaba yeterince iyi beslendiklerini iddia edebilirmiyiz? Bence hayır çünkü balığımız artık o gölde yaşamıyor o ekosisteme ait değil.
Bir çok forumda söz edilen biotop akvaryumları aslında sadece sıcaklık, pH, sertlik ve dekor açısından göl ile benzerlikleri içermektedir, ancak bunlar aslında akvaristin kendini avutmasıdır çünkü bunlar sadece ölçüm cihazlarının ölçebildiği verilerdir. Bir de ölçüm cihazlarının ölçmediği mikrobiyal ekoçevre, biyofilm sistemleri ve kimyasal ve jeolojik faktörler gibi gerçekten ekosistemi ekosistem yapan birçok faktörler vardır ki bunların farkında bile değiliz. O nedenle biz kendimizce tecrübelerimizi paylaşarak akvaryumlarımızda balıklarımızı besleyelim çoğaltalım, ama şu daha doğal ya da şu balıkların doğasında yok gibi iddialarda bulunmak bana fazla zorlama geliyor.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OcellatusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 846
OcellatusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2007 00:56
Tetra Bits discuslar için özel üretilmiştir şeklinde bir pazarlama politikası olabilir ama içeriğine bakıldığında bir çok balık türü için kullanılabilirliği görülmektedir.
Buna karşılık içeriği itibari ile Sarı Prenses gibi balıklarda devamlı kullanılması uygun değildir. Yunus için oldukça uygun bir yem gibi gözüken Tetra Bits, özellikle Yunuslarınız büyüklerse pek ekonomik bir seçim olmayacaktır. Bunun yerine daha büyük Cichlidler için üretilmiş Stick adı altında satılan yemler tercih edilebilir.
Bir başka husus da; Malawi türleri genel olarak su üstünden yem yemekten çekinen balıklar olduklarından ve suyun orta katmanlarına doğru yavaşça inen Tetra Bits'i almaları daha kolay olduğundan özellikle yeni tanklarda ve dolayısı ile ortama adapte olamamış balıklarda ilk etapta bu yemi kullanmak avantaj sağlayabilir.
Bunun dışında Tetra Bits nispeten yumuşak yapısı ile ağız yapısı küçük olan türler ya da yavrular tarafından daha kolay tüketilebilmektedir. Bir de sanıyorum ki kokusunda ya da tadında balıkları çeken bir şey var. Bütün balıklar kıtlıktan çıkmış gibi bu yeme saldırıyorlar. Burada Tetra Bits olarak bahsediyorum ama diğer firmalarında aynı özelliklerde yemleri mutlaka vardır. Konu Tetra Bits olduğu ve ben de bu yemi kullandığım için Tetra Bits üzerinden gidiyorum.   
Granugreen ya da Granumeat de kaliteli ve Malawiler tarafından sevilerek tüketilen yemlerdir. Şahsen bu yemlerin hepsini kullandım ve kullanıyorum. Tek çeşitle yemleme zaten doğru bulmadığım bir durum. Ancak benim fikrim balık hangisini severse onu vermektir. (Herhangi bir biyolojik ya da sağlıkla ilgili bir engel yoksa.) Tetra Bitsi sevmeyen balık henüz görmedim. Dolayısı ile bu kadar yaygın kullanılması ve devamlı tavsiye edilmesi de normaldir. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2007 10:10
New life spectrum yemlerin içerikleri hakkında (bitkisel ya da protein ağırlıklı olması vb.) otuz.com'daki tanıtımlarında  yeterli bilgi yok . Bilgi verebilecek var mı ?
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir