Tetra Tec Ex 600


BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2007 17:06
 İyi günler arkadaşlar. Akvaryumumu yeni kurdum sayılır ve filtre olarak da Tetra Tec Ex 600 aldım. Filtreyi ilk olarak aktif karbonu koyarak çalıştırdım ve akvaryumu bu şekilde 2 gün temizledim ve balıklarımı aldım. Aktif karbon yaklaşık 4 gün daha durdu ve şimdi çıkardım. Akvaryumda şimdilik 15 balık ve taban bitkileri var. Benim Sorum filtrenin iç malzemelerini değiştirmek gererkirmi ve gerekiyorsa ne kadarlık periyotlarda. Filtrenin en altında Yuvarlak seramikler var onun üstünde Bioball lar ve onun üstünde de aktif karbon yuvası var ama içindeki karbonu çıkardım. İyi bir filtrasyon için en üst kata Substrat mı yoksa elyafmı koymalıyım.
 
Not: Sabit konu olarak Ulvi bey eklemiş zaten alternatif filtre malzemelerini iyice inceledim biraz fikir edindim ama zaman konusunda hala tam bilgi yok. Seramikler'i ne zaman değiştirmeliyim. Bulaşık süngerleri (Ulvi beyin yazdığı) Bioball yerinemi konacak aktif karbon sanırım en fazla 1 aylık ömre sahip.
Devletabi2007-08-29 11:41:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merakliinsanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 456
merakliinsanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2007 16:57
-Seramikleri hiçbirzaman değiştirmenize gerek yok onların amacı üstündeki küçük gözeneklerde bakterilerin çoğalmasıdır tavsiyem temizlerken bir kovanın içine akvaryum suyu koyun ve onun içinde beklesin işiniz bitince yine koyarsınız.Ancak zaman ilerledikçe erimeye başlarlarsa işlevlerini küçüldükleri için kaybederler ozaman değiştirebilirsinizThumbs%20Up

-Süngerlerde aynı işlevi görür kaliteli sünger bulabilirseniz sert olanları 1-2 yıl dayanacaktır bundan sonra parçalanmaya başlayacaktır ozaman yenisini alıp değiştirirsiniz tavsiyem bulaşık süngeri yerine koltukçularda bulunan sert gri süngerleri kullanmanız.

-Aktif karbon kalitesinde göre değişir en kalitelisi bile 1 aydan fazla dayanamaz zaten hep durmasınada gerek yoktur çünkü bazı kişiler farklı şekildede söylese aktif karbon klor,vb. ilaçları arıtmak için kullanılır akvaryumu kurduktan max 2-3 gün içinde çıkarılmalıdır çünkü ogünlerden sonra bi işlevi kalmaz ve aktif karbonunuz boşuna yer kaplamış olur.

Herhalde söylediklerim sizin sorularınıza yanıt olurWink


Saygılar...
sarikanarya5672007-08-29 16:58:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2007 18:00
 Teşekkür ederim Mertcan bey. Aktif karbonu çıkarmıştım zaten Temizledim ve bir poşete koyup kaldırdım. İlerde lazım olursa tekrar oradan kullanırım. Sanırım elyafta karbonla aynı işi görüyordu yanılıyormuyum. Yani filtremde karbonun durduğu ere elyaf koysam akvaryumdaki mevcut bitkiler ve yeni alacağım bitkiler için problem yaratırmı. Yoksa koymakta fayda varmıdır. Bildiğim kadarıyla Biyolojik filtrasyonda kullanılıyor elyaflar. Sert koltuk süngerinide bioball ların yerine kullanabiliriz sanırım. Bir de aklıma gelmişken sorayım. Dip çekimi için ne önerirsiniz. Herhangibi parayla satılan özel ürünlerden almalımıyım?

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir