Tetra Tech Temizlik sonrası kurulumu


celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2013 12:18
Merhaba arkadaşlar,

Sıkça ÖM üzerinden sorulan basit de olsa önemli bir soruyu buraya aktarmak istedim. 

Tetra Tech Ex 1200 serisi filtreleri, temizlik sonrası kuramama, kurunca su sızdırması, için suyu çekememe, pompa basılı kalması gibi problemlere çözüm için yazıyorum.

Aslında bütün bu sorulara cevap veya yöntem tektir... Aşağıda Tetra Tech seriisi için musluk takımının resmini ekledim. 



Filtreyi fişten çektik ve kapattık... Ardından ilk iş, muslukları kapalı konuma getirerek dış filtrenin su giriş çıkışını engellemek olacak.

Burada ilk etapta sadece IN yazan, giriş musluğunu kapatmak da bir miktar suyu tahliye etmeye yarar fakat tavsiye etmediğim bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanmaktaki ama, muslukları sökerken etrafa su sıçramamasıdır. Bir leğen ile bu olayın önüne geçmek daha doğrudur.

Fişi çektik, muslukları kapatık, musluk gevşetmelerinden her iki musluğu da söktük, dileyen direk takım olarak da sökebilir. Daha kolaydır ama ben tavsiye etmem...

Temizliğimizi tam olarak yaptık, filtre malzemelerini sırası ile yerleştirdik, filtreyi güzelce kapattık. (kapatırken, üst kısmı yerleştirdikten sonra üzerinden iyice bastırıp, contanın işlevini yerine getirmesini sağlamaya dikkat etmeliyiz. Aksi taktirde kenarlardan su sızmasına sebep olabiliriz)

Buraya kadar herşeyi adım adım yaparak temizlik işlemini bitirdik. Sıra su doldurmaya geldi. (Su giriş-çıkır hortumlarını da temizlemek istiyorsanız acele etmeyin, biraz sonra)


Sırası ile,

1- OUT yani çıkış hortumu musluk açılıp boşaltılacak (yarım litre kadar su çıkar)
2- OUT yani çıkış filtreye bağlanarak vanası açık konumda tutulacak
3- IN yani filtre su girişi filtreye bağlanacak ve vanası açılacak
4- Vana açılınca filtre hemen su almaya başlar ve 1 dk içinde tamamen dolar. 
5- Tamamen dolan filtrenin fişini takıp çalıştırınız. 
6- Eğer hava kalmışsa pompa ile birkaç hamlede havayı tahliye edebilirsiniz.

Bu 6 madde kritik önem taşır. Filtremizi yerine aldık, in ve out yazan giriş çıkış musluklarını bağladık. IN hotrumu musluğunu açınca direk su dolumu başlayacak ama öncesinde OUT hortumunda bulunan suyu, vanasını açarak boşaltmamız gerekiyor. Boşaltmadığımız taktirde, IN yani filtreye su giren yerden gelen su, filtre içinde hava sıkışmasına yol açacak ve çıkamayan hava contadan kaçacak, su dolunca da buralardan su kaçacak...

Su deviri başlayan filtrede eğer hortumlar da temizlenecek ise (ben genelde temizlemem) filtrenin fişi çekilerek hortumlar vanalardan sökülür. Temizlenip yerine alındıktan sonra pompa ile hava atılarak yeniden çalıştırılır.


Bence piyasanın en kaliteli filtrelerinden olan Tetra Tech New seriisi filtreler, kullanımla alakalı olarak su kaçırma hava-ses yapma ve pompa basılı kalma gibi sebeplerden dolayı olumsuz yönde bir şöhret kazanmış. Aslında ürün bunların da önüne geçebilmeli belki de... Ama maalesef bu kadarını sağlayabiliyor :)


Bu açıklamayı yurt dışında olduğumdan dolayı bu şekilde yaptım. Gerekirse TR ye dönünce adımları da resimleyerek ekleyebilirim.

Bazı ÖM den gelen sorulara ve bundan sonra arayacak arkadaşlara ışık tutacağını umuyorum.

Sağlıklı balıklar, keyifli hobiler dilerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir