tetrazon garip davranışlar


ahmet14Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2013
İl: Bingöl
Mesaj: 5
ahmet14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 16:30
Merhaba arkadaşlar . Öncelikle 3 aydır foruma üye olduğum halde sadece konuları dinleyip sürekli tecrübelerinizden yararlanmaya çalışıyorum.

akvaryum:60 litre

filtre: sobo 320F iç filtre

ısıtıcı: 100 w minsiang

balıklar:5 adet kaplan tetrazon , 4 adet yakut tetrazon , 2 adet albino tetrazon , 2 adet çöpçü balığı

bakım: haftada 1 dip çekimi , 3 günde bir %20 su ekleme (buharlaşma hava kuruluğundan çok fazla)

yem: 3 çeşit kuru yem

Ben Bingöl Karlıova da öğretmenim .Burası kışı -20 ve daha fazla derecelere kadar soğuyor . ev kaloriferli fakat elektrik kesince ciddi anlamda soğuyor.Bu yüzden bu duruma toleranslı olabileceğini düşündüğüm tetrazon türü balıklardan 6 tane alarak akvaryumumu kurdum.
İlk 2 ay hiç bir sorun yaşamadan ,elektrik kesintilerinde bile 7-8 derecelik düşüşü balıklar tolere ettiler.artık elimden yem yemeye başlamışlardı.
Ardından barb,discus gibi balıklar için ortam hazırlayıcı bir karışımı akvaryumcu dan aldım.az bir miktarda damlattım.ilk günler bir şey yoktu.daha sonra olanlar ilaçla mı ilgili bilemiyorum ama bir gece ışık kapalıyken alfa tetrazonum sudan atlamış.sabah geldiğimde yerde buldum.O günden sonra diğer balıklar bir türlü normal hareket etmediler.Işıktan korkma, yem yememe.Bende belki sayıları 5 düştü diye stresten sanıp 5 adet yeni tetrazon ve bir adet albino vatoz ekledim.Vatoz 3 gün boyunca kafası hep dışarda bir şekilde cama yapıştı.Hiç dibe inmedi ve öldü.Bu arada diğer aldığım tetrazonlarında 4 ü sırayla öldü.sadece eski 5 ve yenilerden 1 tane kaldı.Bende akvaryumu komple boşalttım.Kumu kaynattım yeniden hazırladım.Balıklar kendine geldi .Fakat artık ürkekler.Şimdi 5 üye daha akvaryuma kattım.

Gelelim şu anki soruna ;düzenli dip çekimi ve su değişimine rağmen balıklar 15 günde bir hayalete dönüyorlar.Sürekli aralarında guruptan dışlanan yemek yemeyen balıklar var.Fakat zayıflayıp pul döküp geri toparlıyorlar.Ama guruba dönmüyorlar.Neredeyse suyun tamamına yakınını değişince gene toparlıyorlar.Ürkek,kaçak ve genelde bir köşedeler.

Sanki zevk değilde eziyet yapıyorum gibi geliyor balıklara.Yardımlarınızı bekliyorum.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 17:58
Akvaryum onlara pek uygun olmadığından büyük stres içindeler.Biraz bitki olsa daha sakin olabilirlerdi.Zaten aşırı hareketli canılılar ama korkak olmamalılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir