Tetrazon ve cüce gurami ile yola devam


cevikatmacaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2014
İl: Izmir
Mesaj: 4
cevikatmacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2014 00:51
Felaket bir başlangıç yaptığım akvaryumculuk işi biraz olsun düzene girdi. İlk mesajımda, benim cahilliğimin üzerine akvaryumcunun vurdumduymazlığı eklenince başıma gelenleri ayrıntılı olarak paylaşmıştım. 


Bu olayın ardından, akvaryumu baştan kurmaya karar verdim. Sarı prensesleri akvaryumcuya götürdüm ve olanları anlattım. Ölen lepistesler için özür dileyip, hatalarını telafi etmek istediklerini söylediler. Ölen balıklar geri gelmiyor tabii ama bu yaklaşıma da hadi neyse madem deyip çıngar çıkartmadım. Balıkları geri verdikten sonra, eve gelip balık ölümleri yaşanmış olan tankı boşalttım. Temizledim, yeniden dekore ettim ve yeni su ile doldurup sistemin oturmasını beklemeye başladım. Dört beş gün sonra yeniden akvaryumcuya gidip, bakımı kolay, göze hoş gelen en fazla iki cinsten oluşan bir akvaryum kurmak istediğimi söyledim. Hatta aklımda çok beğendiğim tetrazonlardan 6-8 adetlik bir sürü yapmak ve bununla yetinmek vardı. Neticede 7 adet tetrazon aldım. Bir yandan da aklım cüce gurami tankındaki güzellere takıldı. Akvaryumcu sorun olmaz deyince üç adet de cüce gurami beğendim ve bunları da aldım. Eve geldiğimde önce tetrazonları 70 litrelik tanka koydum. Sakince dolaşmaya başladılar. 25 litrelik tanka da üç adet guramiyi koydum ve o sırada guramilerle aynı boyda olan bir adet melekle sıkıntısız biçimde yüzmeye başladılar. İkinci günün sonunda her iki akvaryumda da bir sorun yaşanmadığını görünce rahatladım. Guramileri ve meleği büyük akvaryuma transfer ettim. Gözüm sürekli üzerlerinde olmak koşulu ile üç dört gün dertsiz tasasız aşıldı. Şu anda 70 litrelik tankımda yaklaşık yirmi gündür hiç bir sorun yok. 1 adet çöpçü, 1 adet melek, 7 tetrazon, 3 adet cüce gramiden oluşan popülasyon gayet mutlu görünüyor. Belki 70 yerine 100-110 litrelik bir tank daha rahat ettirebilir balıkları diye düşünüyorum ama şimdilik bir sıkıntı yok görünüyor. Yem olarak, akvaryumcunun önerdiği; Gemma Cichlid, Gemma Tropical, Rotifish SD Daphnia ve pul yemden oluşan bir kombinasyonu her gece saat 22.00/23.00 arasında tabiri caizse bir gazoz kapağını dolduracak kadar veriyorum. Gayet iştahlı şekilde yiyorlar. Yemin bir kısmı yüzeyde kalıyor, önemlice bir kısmı ise dibe süzülüyor. Hem yukardan hem dipten yiyorlar.

Umarım bu istikrar hiç bozulmaz. Fakat ben yine de özellikle tetrazon ve cüce gurami beslemiş olan arkadaşların her türlü tavsiyelerine açığım. Aklımı özellikle kurcalayan bir iki konu var halen:

1. Bu beslenme düzeni doğru mu? Ya da daha da iyileştirilebilir mi? Artemia, vs. Günde bir kez yem vermek doğru mu?
2. Bu tanktan yavru alma ihtimali var mı? Özellikle yavru alasım yok fakat eğer böyle bir durum gelişirse, yavruları yaşatabilmek bakımından soruyorum.
3. 1 adet melek için üzülüyorum, yanına bir tane daha koymak veya meleği akvaryumcuya götürüp vermek arasında tereddüt ediyorum. Halihazırda mutsuz görünmüyor o ayrı. 
4. Dekor bitkilerim var ama bir haftada üzerleri kahverengi yosun tutuyor. Canlı bitki işine gireyim mi?

Sevgi ve saygılarımla.

Murat 
cevikatmaca2014-11-03 01:12:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shark26Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Samsun
Mesaj: 730
shark26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2014 13:03
1-Günde bir kez yem vermekte sıkıntı olmaz.
2-Bu tankta tetrazon ve melek olduğu için yavru yaşamaz.(Anında yerler)
3-Bu boyuttaki tanka 2 melek fazla gelir .Çünkü bölgeci balıklardır büyüdüklerinde sorun çıkabilir.
4-Dekor bitkileri çıkartıp canlı bitki bakabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cevikatmacaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2014
İl: Izmir
Mesaj: 4
cevikatmacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 13:09
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bitki konusunda tür tavsiyesi verebilir misiniz? cevikatmaca2014-11-05 13:10:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shark26Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Samsun
Mesaj: 730
shark26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 23:11
Çok fazla büyümeyen ve bakımı az olan bitkilerden seçebilirsiniz.Anibias, saz vb..

Buradan araştırabilirsiniz: http://www.akvaryum.com/Bitkiler/

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir