Timsah beslemeyei düşünüyorum.Ve yapacağım ortam.


yemcinizÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Afyon
Mesaj: 364
yemcinizÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 08:26
Onur bey bizim evin bahçesi 2 kısımdan oluşuyor. yani aynı bahçeye bağlı 2 evimiz var ve bahçenin bir kısmının tahmini 40 metre kadarlık kısmının 4 tarafı duvarla çevrili sadece demir kapıyla giriş yapılıyor oraya evin bahçesinede bizden başka kimse girmiyo girmek isteyen kişininde amacı hırsızlıktır zaten.Ayrıca burası çok soğuk olmuyor. havuzda lepistes besliyorum hala.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 09:33
[QUOTE=ali_arslan]Onur bey bizim evin bahçesi 2 kısımdan oluşuyor. yani aynı bahçeye bağlı 2 evimiz var ve bahçenin bir kısmının tahmini 40 metre kadarlık kısmının 4 tarafı duvarla çevrili sadece demir kapıyla giriş yapılıyor oraya evin bahçesinede bizden başka kimse girmiyo girmek isteyen kişininde amacı hırsızlıktır zaten.Ayrıca burası çok soğuk olmuyor. havuzda lepistes besliyorum hala.[/QUOTE]

Amacı hırsızlık olsa da ölünce badem gözlü oluyor. Mesela uyarı için tabela koymazsanız bahçedeki köpek hırsıza saldırınca da arsızlar dava açıyorlar.

İlla besleyecek olursanız soğuk işi bozacaktır. Havuzun üst kısmını kışın kapanabilecek şekilde yapın ve ısıtma tesisatı kurun. 7/24 ısıtma gerekeceğinden soba iş görmez, doğalgaz ile ısıtma sanırım en kolayı olur. Kışları ortamı hayvana uygun sıcaklığa getirmek çok büyük masraf olacaktır, baştan söyleyeyim. Alacağınız canlının da türüne dikkat edin. Kimi timsah türleri yetişkin boyu 1 metre civarı oluyor, olur da alacak olursanız bu türlerden bulmaya gayret edin.

Beslenme de masraflıdır ama çok sık beslenmelerine gerek yok. Haftada 2-3 defa beslenseler yetiyor. (Doğada daha da seyrek beslenirler)
onuruygun2012-01-16 09:34:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZeytinReisÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 181
ZeytinReisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 18:21
Sizbilirsiniz ama yabani bir hayvanı doğadan ayırmanız hiç doğru değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nexoneÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 169
nexoneÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2012 16:56
İlk olarak soyle başlıyım bır hayvanı dedıklerı gıbı dogal ortamından ayırmak dogru deyıl ama ıllakıı kafaya koyduysan yapıcaksınd mektır ama bunu en layıkıyla yap koydeyım demışşın yapacagın akvaryum camdan en az 1,5m olup kare şeklinde ise eyer oyle bır tasarım yapman lazımkı normal denız gıbı yuksek kum olsun gıttıkce derşnleşecek su alanı olsun suda rahatca donebılmesı onemlı mumkunse yavru timsah almaya gayret gosterinneyse suda rahatca donmesı lazım ortamdan cıkacagı kumun ustunde guneşlenecegı geniş alan olması sart bu yuzden kumluk genış yapacagını yere 2adet güneş ışıgı lambası koymakta yarar var yoksa olmaz kumluk ve denız gıbı olacak bolumu hallettık sımdı sıra nemli olacak sıg olacak bolge ıllakı koyde bır yerde suda yetısen buyuk bıtkıler vardı aralıklı olarak tımsagın arasında durabılecegı gıbı bır koseyıde suyla bırşestıreceksınız ama bıtkıler arasında mesafe olsun golge yapsın kı ortakı su soguk olsun burasıda tamam sımdı sıra ışıklandırmaya yeterınce ısık satr ama bızım ıcın yapay olan gole ısı lazım 1adet güneş ısıgı yada uv sıcaklık veren lamba suyun oldugu kısma 2adet lamba kumun oldugu kısma komak sartıyla 3 uv ısıgı yada gınes ısıgı kullanıcaksınız bana kalırsa tımsahı kucukten alın sıze alısması soz konusu deyıl gıbı ama sızı tanır onu aldıktan sonra en az 5gunde bır canlı yem vermenız gerekecek fare gıbı balık gıbı mesela ayrıyetten suyuna kucuk bır fıltre koymak yararınıza olur suyun kokmasını ıstemeyız ama su bulandıgında karşmayın bulanık sularda kendını rahat hısseder timsahlar suyu zırt bırt deyiştirmeyin balık bakmıyoruz unutmayın yanı onun yanında beslerken koz teması kurun ve yanında anı hareket yapmamaya calısın ısıracagı dışlerını geliştirecegı bır kutuk gıbı bırşey koyun suya koyun cunku suda daha cok kalıcagından sureklı rahatsız etmeyın canlı balık la besleyın (eyer bu sartları kabul edıyorsanız timsah alıp besleyebılırsınız demektır ama unutmayınkı hayvan kendı ortaında daha rahat edecektır) not akvaryumun cam fanusun 1,5mden daha fazla olmasında yarar var hayvanın ve sızın acınızdan. .

Not bahcede yapıcam demışşınız be sadece başlıgı okuyup yorum yaptım bana gun ıcınde afarklı saatlerde su sıcaklıgını olcup haber verırsenız sızı dogru yonlendırebılırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yemcinizÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Afyon
Mesaj: 364
yemcinizÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2012 10:45
[QUOTE=nexone]İlk olarak soyle başlıyım bır hayvanı dedıklerı gıbı dogal ortamından ayırmak dogru deyıl ama ıllakıı kafaya koyduysan yapıcaksınd mektır ama bunu en layıkıyla yap koydeyım demışşın yapacagın akvaryum camdan en az 1,5m olup kare şeklinde ise eyer oyle bır tasarım yapman lazımkı normal denız gıbı yuksek kum olsun gıttıkce derşnleşecek su alanı olsun suda rahatca donebılmesı onemlı mumkunse yavru timsah almaya gayret gosterinneyse suda rahatca donmesı lazım ortamdan cıkacagı kumun ustunde guneşlenecegı geniş alan olması sart bu yuzden kumluk genış yapacagını yere 2adet güneş ışıgı lambası koymakta yarar var yoksa olmaz kumluk ve denız gıbı olacak bolumu hallettık sımdı sıra nemli olacak sıg olacak bolge ıllakı koyde bır yerde suda yetısen buyuk bıtkıler vardı aralıklı olarak tımsagın arasında durabılecegı gıbı bır koseyıde suyla bırşestıreceksınız ama bıtkıler arasında mesafe olsun golge yapsın kı ortakı su soguk olsun burasıda tamam sımdı sıra ışıklandırmaya yeterınce ısık satr ama bızım ıcın yapay olan gole ısı lazım 1adet güneş ısıgı yada uv sıcaklık veren lamba suyun oldugu kısma 2adet lamba kumun oldugu kısma komak sartıyla 3 uv ısıgı yada gınes ısıgı kullanıcaksınız bana kalırsa tımsahı kucukten alın sıze alısması soz konusu deyıl gıbı ama sızı tanır onu aldıktan sonra en az 5gunde bır canlı yem vermenız gerekecek fare gıbı balık gıbı mesela ayrıyetten suyuna kucuk bır fıltre koymak yararınıza olur suyun kokmasını ıstemeyız ama su bulandıgında karşmayın bulanık sularda kendını rahat hısseder timsahlar suyu zırt bırt deyiştirmeyin balık bakmıyoruz unutmayın yanı onun yanında beslerken koz teması kurun ve yanında anı hareket yapmamaya calısın ısıracagı dışlerını geliştirecegı bır kutuk gıbı bırşey koyun suya koyun cunku suda daha cok kalıcagından sureklı rahatsız etmeyın canlı balık la besleyın (eyer bu sartları kabul edıyorsanız timsah alıp besleyebılırsınız demektır ama unutmayınkı hayvan kendı ortaında daha rahat edecektır) not akvaryumun cam fanusun 1,5mden daha fazla olmasında yarar var hayvanın ve sızın acınızdan. .

Not bahcede yapıcam demışşınız be sadece başlıgı okuyup yorum yaptım bana gun ıcınde afarklı saatlerde su sıcaklıgını olcup haber verırsenız sızı dogru yonlendırebılırım [/QUOTE]
evet bahcede yapcam dedim.size su sıcaklıgından söyle bahsedeyim şu soguk günlerde bile havuzda lepsiteslerim yaşıyor.yazın yüzlerce yavru atmıştım hepsi sapasağlam. lepistesin yaşadığı suda timsahta yaşar sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

afakesenenÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 119
afakesenenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2012 15:58
Yakalarlarsa abi ben de bilmiyorum girmiş dersin  Salağa yat 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nexone66Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 371
nexone66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2012 17:33
[QUOTE=ali_arslan] [QUOTE=nexone]İlk olarak soyle başlıyım bır hayvanı dedıklerı gıbı dogal ortamından ayırmak dogru deyıl ama ıllakıı kafaya koyduysan yapıcaksınd mektır ama bunu en layıkıyla yap koydeyım demışşın yapacagın akvaryum camdan en az 1,5m olup kare şeklinde ise eyer oyle bır tasarım yapman lazımkı normal denız gıbı yuksek kum olsun gıttıkce derşnleşecek su alanı olsun suda rahatca donebılmesı onemlı mumkunse yavru timsah almaya gayret gosterinneyse suda rahatca donmesı lazım ortamdan cıkacagı kumun ustunde guneşlenecegı geniş alan olması sart bu yuzden kumluk genış yapacagını yere 2adet güneş ışıgı lambası koymakta yarar var yoksa olmaz kumluk ve denız gıbı olacak bolumu hallettık sımdı sıra nemli olacak sıg olacak bolge ıllakı koyde bır yerde suda yetısen buyuk bıtkıler vardı aralıklı olarak tımsagın arasında durabılecegı gıbı bır koseyıde suyla bırşestıreceksınız ama bıtkıler arasında mesafe olsun golge yapsın kı ortakı su soguk olsun burasıda tamam sımdı sıra ışıklandırmaya yeterınce ısık satr ama bızım ıcın yapay olan gole ısı lazım 1adet güneş ısıgı yada uv sıcaklık veren lamba suyun oldugu kısma 2adet lamba kumun oldugu kısma komak sartıyla 3 uv ısıgı yada gınes ısıgı kullanıcaksınız bana kalırsa tımsahı kucukten alın sıze alısması soz konusu deyıl gıbı ama sızı tanır onu aldıktan sonra en az 5gunde bır canlı yem vermenız gerekecek fare gıbı balık gıbı mesela ayrıyetten suyuna kucuk bır fıltre koymak yararınıza olur suyun kokmasını ıstemeyız ama su bulandıgında karşmayın bulanık sularda kendını rahat hısseder timsahlar suyu zırt bırt deyiştirmeyin balık bakmıyoruz unutmayın yanı onun yanında beslerken koz teması kurun ve yanında anı hareket yapmamaya calısın ısıracagı dışlerını geliştirecegı bır kutuk gıbı bırşey koyun suya koyun cunku suda daha cok kalıcagından sureklı rahatsız etmeyın canlı balık la besleyın (eyer bu sartları kabul edıyorsanız timsah alıp besleyebılırsınız demektır ama unutmayınkı hayvan kendı ortaında daha rahat edecektır) not akvaryumun cam fanusun 1,5mden daha fazla olmasında yarar var hayvanın ve sızın acınızdan. .

Not bahcede yapıcam demışşınız be sadece başlıgı okuyup yorum yaptım bana gun ıcınde afarklı saatlerde su sıcaklıgını olcup haber verırsenız sızı dogru yonlendırebılırım [/QUOTE]
evet bahcede yapcam dedim.size su sıcaklıgından söyle bahsedeyim şu soguk günlerde bile havuzda lepsiteslerim yaşıyor.yazın yüzlerce yavru atmıştım hepsi sapasağlam. lepistesin yaşadığı suda timsahta yaşar sanırım.
[/QUOTE]yaşar ama dogal ortam büyüdügünde ne yapacaksınız ne ile beslemeyi düşünüyorsunuz malum dogal ortamında yuzdugu sularda su icen geyik bufala balıklar ne bulursa yiyor siz ne vericeksiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fba41Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 19
Fba41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 14:10
Top oynayan çocukların topu kaçar içeri almaya girerler televizyonda elbet izliyorlardır adamlar kafalarını timsahın ağızlarına sokuyorlar diyenler çıkar benim neyim eksik bende yaparım der timsahın yanına girer kafasını parçalattırır olur mu olur. Sorumlu siz olursunuz .Hem bu hayvanlar yılda 50 ye yakın bufalo geyik yiyorlarmış masrafı çok olur diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nexone66Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 371
nexone66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 15:28
[QUOTE=Fba41]Top oynayan çocukların topu kaçar içeri almaya girerler televizyonda elbet izliyorlardır adamlar kafalarını timsahın ağızlarına sokuyorlar diyenler çıkar benim neyim eksik bende yaparım der timsahın yanına girer kafasını parçalattırır olur mu olur. Sorumlu siz olursunuz .Hem bu hayvanlar yılda 50 ye yakın bufalo geyik yiyorlarmış masrafı çok olur diye düşünüyorum.[/QUOTE]yılda  50 bufaloyu bilmemde orta yaşta bir timsahın günde 100 kilo et yedigini duymuştum sizde bu zamanda onu kırmızı etle besleyemeyecegınıze göre tabi bilemem imkanınız maddi durumunuz varsa bilemem beslersiniz ama hayvanat bahçesindeki gibi yokluktan parasızlıktan aslana 5 yada6 tane verilen tavukları (yanı beyaz et )verirseniz o timsah firarda edere evinizede girer sizide yer.:)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 16:01
20 yaşında biri ne o timsahı besleyecek eti alacak gelire sahiptir ne de sorumluluğa. Bende bi zamanlar kaplan beslemek istemiştim. Ve bu fikir en az size timsahın mantıklı geldiği kadar mantıklı geliyordu.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 23:28
[QUOTE=DaSKaPiTaL]20 yaşında biri ne o timsahı besleyecek eti alacak gelire sahiptir ne de sorumluluğa. Bende bi zamanlar kaplan beslemek istemiştim. Ve bu fikir en az size timsahın mantıklı geldiği kadar mantıklı geliyordu..  [/QUOTE]

Kaplan veya timsah beslemedim de evde beslenmesi aşırı mantıksız pek çok hayvanı beslemişliğim vardır. Size evde beslenmeyecek bir canlıyı almak sadece almadan önce mantıklı gelmiş, bana aldıktan sonra da mantıklı gelmeye devam etmişti. Tabii pek çok sefer yaptığım başıma iş açınca mantıksız olduğunu anladım o başka...  Mesela yarasa beslemenin mantıksız olduğunu ısırıldıktan sonra vurulan bir dünya aşıdan sonra, cam kapta hamamböceği yetiştirmenin mantıksız olduğunu ise kaçıp sağa sola yumurta bırakmalarından sonra idrak etmiştim. (Jeton geç düşüyor, ne yapalım.)

Timsahta iş böyle değil, birisinin veya besleyen kişinin uzuvları koptuğunda, sevdiği birisine bu hayvan saldırdığında falan insanın aklına dank etse de geç olur. Kimi zaman evde beslediği ve kafesinden kaçan piton tarafından boğulan sahibin, kimi zaman çocukları besledikleri büyük kedi tarafından yenen kişilerin haberleri yabancı basında çıkar. Bizde de 5-10 yıl önce delinin teki timsahına bakamayıp terkosa bırakmıştı, yakalamaya çalışan görevliler yem oluyordu neredeyse.

egzotik hayvanlar güzeldir, bir hevesle alınır ve başa bela açar. Bu tip bakımı zor egzotik hayvanları besleyecekseniz öncelikle birkaç ay araştırın. Hayvanın aldığınız halinde de erişkinliğinde de bakımını iyi araştırın. Mümkünse hayvanat bahçeleri vb. yerlerdeki uzmanlar ile görüşün, uzun vadede bakabileceğinizden eminseniz alın, almayın demiyorum. Fakat en azından 20'li yaşlarda aldığınız timsahın siz 50 yaşınıza geldiğinizde de yanınızda olabileceğini, bu süreçte sizin sülalenizin tamamının ömrü boyunca yiyebileceği etten daha fazlasını yiyeceğini bilin. Bu tip hayvanların yıllık bakımlarının araba parası olduğunu da beslemenin sizin ve yakınlarınızın hayatını riske atabileceğini de unutmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ad hominemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 397
ad hominemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 01:18

Ülkede satılan timsahların türü yanılmıyorsam Caiman. Timsahların vücut ısıları türden türe, yaşadığı yerden yere değişiyor. 24-34 derece arası oluyor genelde. Tavsiye edilen vücut sıcaklığını 30-31 derecede tutmak. Hava sıcaklığı timsah için serinleyebileceği bir yer olmak kaydı ile 36 dereceye kadar çıkabilir. Gece hava sıcaklığı 20 dereceye kadar düşürülebilir. Su sıcaklığı 27-31 arası olmalı. Elbette nem de olmalı. Orta-yüksek derecede nem sağlanmalı.

Her mevsim bu koşulları sağlamak durumundasınız. Aksi taktirde timsah düzgün gelişemeyeceği gibi ölümüne neden olabilirsiniz. 

Bahsettiğiniz yerin üstünü kapatarak (en azından kışın kapalı kalmak üzere) ve gerekli ekipmanları sağlayarak timsah bakmaya elverişli bir ortam hazırlayabileceğinizi düşünüyorum.

Daha fazla bilgi crocodilian.com adresinde bulunabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yemcinizÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Afyon
Mesaj: 364
yemcinizÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 04:34
[QUOTE=nexone66] [QUOTE=ali_arslan] [QUOTE=nexone]İlk olarak soyle başlıyım bır hayvanı dedıklerı gıbı dogal ortamından ayırmak dogru deyıl ama ıllakıı kafaya koyduysan yapıcaksınd mektır ama bunu en layıkıyla yap koydeyım demışşın yapacagın akvaryum camdan en az 1,5m olup kare şeklinde ise eyer oyle bır tasarım yapman lazımkı normal denız gıbı yuksek kum olsun gıttıkce derşnleşecek su alanı olsun suda rahatca donebılmesı onemlı mumkunse yavru timsah almaya gayret gosterinneyse suda rahatca donmesı lazım ortamdan cıkacagı kumun ustunde guneşlenecegı geniş alan olması sart bu yuzden kumluk genış yapacagını yere 2adet güneş ışıgı lambası koymakta yarar var yoksa olmaz kumluk ve denız gıbı olacak bolumu hallettık sımdı sıra nemli olacak sıg olacak bolge ıllakı koyde bır yerde suda yetısen buyuk bıtkıler vardı aralıklı olarak tımsagın arasında durabılecegı gıbı bır koseyıde suyla bırşestıreceksınız ama bıtkıler arasında mesafe olsun golge yapsın kı ortakı su soguk olsun burasıda tamam sımdı sıra ışıklandırmaya yeterınce ısık satr ama bızım ıcın yapay olan gole ısı lazım 1adet güneş ısıgı yada uv sıcaklık veren lamba suyun oldugu kısma 2adet lamba kumun oldugu kısma komak sartıyla 3 uv ısıgı yada gınes ısıgı kullanıcaksınız bana kalırsa tımsahı kucukten alın sıze alısması soz konusu deyıl gıbı ama sızı tanır onu aldıktan sonra en az 5gunde bır canlı yem vermenız gerekecek fare gıbı balık gıbı mesela ayrıyetten suyuna kucuk bır fıltre koymak yararınıza olur suyun kokmasını ıstemeyız ama su bulandıgında karşmayın bulanık sularda kendını rahat hısseder timsahlar suyu zırt bırt deyiştirmeyin balık bakmıyoruz unutmayın yanı onun yanında beslerken koz teması kurun ve yanında anı hareket yapmamaya calısın ısıracagı dışlerını geliştirecegı bır kutuk gıbı bırşey koyun suya koyun cunku suda daha cok kalıcagından sureklı rahatsız etmeyın canlı balık la besleyın (eyer bu sartları kabul edıyorsanız timsah alıp besleyebılırsınız demektır ama unutmayınkı hayvan kendı ortaında daha rahat edecektır) not akvaryumun cam fanusun 1,5mden daha fazla olmasında yarar var hayvanın ve sızın acınızdan. .

Not bahcede yapıcam demışşınız be sadece başlıgı okuyup yorum yaptım bana gun ıcınde afarklı saatlerde su sıcaklıgını olcup haber verırsenız sızı dogru yonlendırebılırım [/QUOTE]
evet bahcede yapcam dedim.size su sıcaklıgından söyle bahsedeyim şu soguk günlerde bile havuzda lepsiteslerim yaşıyor.yazın yüzlerce yavru atmıştım hepsi sapasağlam. lepistesin yaşadığı suda timsahta yaşar sanırım.
[/QUOTE]yaşar ama dogal ortam büyüdügünde ne yapacaksınız ne ile beslemeyi düşünüyorsunuz malum dogal ortamında yuzdugu sularda su icen geyik bufala balıklar ne bulursa yiyor siz ne vericeksiniz
[/QUOTE]
aradan uzun zaman geçti ama yinede cevap vereyim.bizim köye izmir hayvanat bahcesinden ordaki hayvanlara yem yapmak için sakat at,eşek almaya geliyolar.bi ata eşeğe maximum 20 30 lira para verşyolar aynı şeyi ben yapsam bişey değişmez sanırım çok bi gideride yok elektrik sarfiyatından başka ama hala istediğim gibi timsah bulamadım el altından getircek ğetshoplar buldum hepside 1000 liranın üzerinde rakamlar söylüyor 20 30 cmsi için 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AzeriÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 701
AzeriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 19:39
Aslinda timnsahlar yilda 50 bufalo falan yemez.Bu hayvanlarin, inanmiycaksiniz ama beslenmelerinin  70%-ni buyuk boyutlu baliklar olusturur.Ve 3-4 metrelik bir timsah 1 bufalo yedikten sonra 6 ila 7 ay yemek yemeden yasiyabilir.Bu rakamlarin 1 yili askin oldugu bile gorulmustur.
Ben bizzat  timsahlarin en sevdigim 2-ci hayvan olmasina ragmen hem fiyat hem de kis aylarinda sorun yasiyabiliceginiz acisindan beslemenizi pek onermem.

Iyi gunler..............................................

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir