Toplu Lepistes Ölümü


gokceeÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2010
İl: Usak
Mesaj: 99
gokceeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2012 21:19
Kendi yavrum olan yaklaşık 8 aylık lepisteslerimden 10-15 tanesini 2 hafta içinde kaybettim. Dün bir tanesi kendi çevresinde dönerek hareket ediyordu tabii sabaha da o öldü. Kiminin karnı içine çöküyor. Doğduklarından beri çeşme suyu koyuyorum ani ısı değişimi olmadı 10 günde bir dip çekim yapıyorum. Ama şüphelendiğim şey dışardan lepistes almıştım ondan olmuş olabilir. Sularına da alıştırmıştım başka akvaryumda ama yinde de parazit falan mı geldi ki? Nasıl bir çözüm bulabilirim? Biraz önce yine ölü buldum, yeni yavrularım da ölüyor. İçim parçalanıyor artık tedavi etmem lazım. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hüseyin UygunÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 187
Hüseyin UygunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2012 21:21
Parazit ilacı vermenizi öneririm ben sp ler için flagy kullanıyordum ama lepisteslere uygunmudur bilemicem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MataheusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/03/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 509
MataheusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2012 21:44
Öncelikle  balıklarınızı o tanktan  çıkartık  güzel bir  şekilde  tankınızı dezenfekte edin  daha  sonra  dinlenmiş suyunuz vardır sanırsam  dinlenmiş suyunuzu akvaryuma  doldurun  ve  balıklarınızıda  ısılarını dengeledikten sonra  salınım yapın.

şüphelendiğiniz  balığınızı da  karantinaya alın. balıklarınız  alıştığında  onları  suları  ile  boşaltmayın sadece  balıklarınızı  tanka  bırakın.

ilk  önlem  olarak  bunu yapa bilirsiniz. tecrübesi  olan arkadaşlarında  uygun  ilacı size  önereceğinden eminim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TerabithiyaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2012
İl: Bursa
Mesaj: 84
TerabithiyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2012 22:34
Merabalar öncellikle büyük geçmiş olsun o duyguları bende çok yaşadım ve 1 balık yüzünden 50 ye yakın balığımı kaybettim. sizinle açık konuşmak gekirse akvaryumunuzdaki bütün balıklarınız ölücek bu balıklar çok nadir ve çok yumuşak balıklardır bir ilaç katsanız bile hiçbir fayda sağlamıcağını söyleyim şuana kadar hiç bir ilaç kullanmadım fakat ilaç kattığınızda bile o ölümlerin önüne geçemeyeceksiniz o hastalığın adı bakteri çakışmasıdır başka bir balık akvaryuma poşetteki suyuyla birlikte koyulduğunda yada poşetin içindeki balığı kepçeyle alıp akvaryuma attığınız anda bile bu bakteri çakışması meydana gelecektir balığınızı aldığınız yerdeki akvaryumlarda büyük bir ihtimalle ilaçlı su kullanıldığı için böle oluyor şuana kadar balıklarını kurtaranıda şahsen hiç görmedim onun tek bir yolu vardır o balıklarınızı o akvaryumdan alıp başka bir akvaryuma atsanız bile başka bir akvaryumunuz olduğunu düşünmüyorum büyük bir ihtimalle suda dinlenmemiş ve lepisteslerin yaşadığı ısıda olmadığı için o ısıda hemen gelemeyeceği için hiçbir tane kurtaramassınız eğer dinlenmiş suyunuz varsa birde lepisteslerin yaşadığı su (24-26) derecesinde ise büyük bir ihtimalle çoğunu kurtarabilirsiniz gerçekten geçmiş olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir