ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gokcee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2010 17:44
Son Ziyaret:
17 Eylül 2019 15:23
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gokce unal
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1987
Yaş:
36
İl:
Usak
Meslek:
inş.müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yavru lepisteslerimin yanına...
Hiç belli olmuyor vatoza gözümün önünde yavru lepistesimi kapmıştı. Sae hiç birşey yapmıyor yosun için onu koymanızı öneririm.
garra rufa
İnternetten aldım ama şu an bakıyorum stokta yok diyor.
Toplu Lepistes Ölümü
Kendi yavrum olan yaklaşık 8 aylık lepisteslerimden 10-15 tanesini 2 hafta içinde kaybettim. Dün bir tanesi kendi çevresinde dönerek hareket ediyordu tabii sabaha da o öldü. Kiminin karnı içine çöküyor. Doğduklarından beri çeşme suyu koyuyorum ani ısı değişimi olmadı 10 günde bir dip çekim yapıyorum. Ama şüphelendiğim şey dışardan lepistes almıştım ondan olmuş olabilir. Sularına da alıştırmıştım başka akvaryumda ama yinde de parazit falan mı geldi ki? Nasıl bir çözüm bulabilirim? Biraz önce yine ölü buldum, yeni yavrularım da ölüyor. İçim parçalanıyor artık tedavi etmem lazım. 

küçük tatlı gölet midyem
 

Bu midyeyi yaklaşık 20 gün önce göletten aldım. Arkadaşları ile beraber taşın üzerindelerdi hafiften oynatınca çıktı bende getirdim. Ortamından ayırdığım için biraz vicdan azabı çekmiş olsam da yaşıyor olması beni mutlu ediyor. Akvaryumumda büyük midye arkadaşlarının yanında açılıp kapanıp zaman zamanda çok az yer değiştiriyor. Nasıl çoğalır bir fikrim yok ama serin ve akıntılı bir akvaryumda bakıyorum umarım sıkıntısız bir hayat geçirir.
midye ve katil salyangoz
Taşlar çok büyüktü tek aldım üzüldüm şimdi yaşıyordu hala ama bakalım. Ayrı bir akvaryuma tek koymuştum tabii balıklarımı riske atmam.  
midye ve katil salyangoz
Doğadan toplandığı hakkında fikrim yoktu ama sıcaklığı 26 derecede tutuyordum muhtemelen ondan öldü ben de diğerlerini japon balığı akvaryumuna aldım en azından daha soğuk. Ayrıca geçenlerde göletten aldım bir tane küçük midye yapışık haldeydi ama çekince çıktı kabuğunda zarar da yoktu akvaryuma koydum yaşıyor hevesle getirdim ama sonradan biraz vicdan azabı çektim evinden ayırdım diye muhtemelen söylediğiniz cüce yapışan tatlı su midyesinden şuan yapışmış durumda değil umarım yaşar ve çoğalır.
midye ve katil salyangoz
Yendi de mi öldü yoksa öldü de mi yendi bilmiyorum ama katil salyangozlar midyelerin yanında dolandı dolandı biri öldü ve afiyetle yiyorlar.
garra rufa
Benimkiler 7-8 cm var ama kendilerini ufak zannettikleri zıpır zıpır gezmelerinden belli :) Sıcaklığın yüksek olması gerektiğini okuduğum için biraz korkmuştum şimdilik bir problem yok inşallah olmazda. Erkek dişi ayrımı bile yapamıyorken üretim çok zor görünüyor ama bilgi edinebilirsem bende sayılarını arttırmayı düşünüyorum. Bölümünde araştırma şansın yüksek ben ancak internetten araştırabiliyorum öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim.
garra rufa
26 da tutuyorum bende midyelerim de var kimsenin rahatı bozulsun istemiyorum. Nasıl üretildiğini bende merak ediyorum ama burada akvaryumculara sorduğumda adını bile bilemediler pek bilgisi olan yok. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.