trabzon moby dick akvaryum


BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 23:34
Trabzonda benim memleketim ama siz birde buraları düşünün bu hobiye harcadığım para belki araba alırdı rahatlıkla ama kuruşu dahi memleketime nasip olmadı sebebi bu zihniyet.Kayseriden en iyi ırklardan duboisi getirttim İnşallah hiçbiri akvaryumcu görmeyecek.ALmayın aldırmayın.Biz mümkün olduğu kadar çok insana ulaşarak onları bilinçlendirirsek onların batağından kurtarabiliriz.Bahsettiğiniz yer kafalı burundiyi moba diye göstermişti çok arayıpta bulamadığım makrakantaları almadan çıkmıştım malesef durumumuz bu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dready112Çevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 3
dready112Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 16:51
Trabzonla ilgili bi yazı görünce bütün yorumları okudum.
Mobidick (adını buradan öğrendim) denen akvaryumcu hakkındaki yorumlara aynen katılıyorum. Geçenlerde hava taşı sormaya gittiğimde neredeyse dalga geçer gibi konuşma stili yüzünden ordan almadım bi daha da oraya gireceğimi sanmıyorum.
Benim akvaryum çabam hobi değil, belki ufak bi merak, heves olabilir. Balıklar ve akvaryum hakkında hiç bi şey bilmiyorum, bi kaç gündür bütün forumları okudum bi şeyler kapmaya çalışıyorum, 3-5 aylık da olsa hevesim süresince canım sıkılmasın diye temiz bi iş çıkarmaya çalışıyorum.
Bu konu açılalı yıl olmuş ama yine de sorayım belki arada uğrayan arkadaşlar vardır konuya :)
Zebra cichlid almak istiyorum uygun fiyata trabzonda nerden alabilirim ? Dışarıdan getirtmeye değecek bi balık değil sanırım, 2 dişi 1 erkek tane almayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 22:54
Geçen ben de 4 litrelik akvaryumum için tabana lav kırığı almak maksadıyla girdim.Bir maşrapa lav kırığına oradaki çalışan 6 tl dedi.Sonra sahibine sordum,10 tl dedi.Sonra alaycı bir şekilde gülümsedim.Çünkü gerçekten ortada çok ironik bir durum vardı.Benim durumu farkettiğimi anlayınca kızardı bozardı bana bakmamaya başladı sahibi.Koskoca adam bunu yapan."biz burada yarı fiyatına veriyoruz" gibi bir şeyler geveledi.Aynı iş yerindeki iki çalışan arasında neredeyse iki katı fiyat farkı var.Trabzon gibi bir şehirde de böyle insanlar varsa ben nasıl bir jenerasyonda doğmuşum diyorum bazen kendi kendime.Bu bana acı veriyor.Cidden böyle bir dünyada yaşamak bana acı veriyor.
Neyse...Konuyu daha fazla kişiselleştirmeden bir soru sormak istiyorum.Trabzon akvaryum tam olarak nerede?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cilamureÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2009
İl: Trabzon
Mesaj: 882
cilamureÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 01:10
Trabzondaki petshopçuların hemen hepsi tanır beni. Beraber gitseydik keşke. Bu arada Trabzon akvaryum:  Kemerkaya Mah. Hamam Sok. Doruk İşhanı( merdivenlerden aşağı indiğinde göreceksin) Suluhan Karşısında.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendi061Çevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2011
İl: Trabzon
Mesaj: 105
efendi061Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 10:46
Trabzon la ilgili arama yaptım ve bu yazılar geldi karşıma. neredeyse tamamını okudum.

arkadaşlarım abilerim kardeşlerim paranın olduğu her yerde bunlar var Trabzon u bu konuda karalamak bence layıkı değil beni illaki tanıyanlarınız vardır . ben bu hobiye çocukken dereden alabalık tutmak ve büyütmekle başladım. yıllardır balıklara olan ilgim sürmekte ve büyümekte.

evet doğrudur. ilk akvaryumumu kurarken bende akvaryumcuya gittim ve malzemeler aldım .aldıktan sonra ürünlerin internet fiyatlarına baktım ve pahalı aldığımı gördüm. ve bundan sonra neredeyse tüm alış verişimi internet üzerinden oturduğum yerden kargo ücreti ödemeden ayağıma getirterek yaptım. kırık geldi gönderdim değiştirttim sonucunda 7 tane tankım var hepsinin de bir sürü malzemesi var . ve inanın hepsini çok uygun fiyat ve koşullara tedarik ettim. tamam ben internet kullanıcısıyım bu avantajlardan yararlandım. bilmeyen ne yapsın diyeceksiniz. Trabzon da 3-4 değil en az 20 ye yakın akvaryumcu var. akşam iş çıkışı hepsini gezebilir fiyat sorup karşılaştırıp pazarlık yapabilirsiniz. evet akvaryumcular bir şey bilmiyorlar. onlar hobici değil aşık değil onlar dükkanı döndürme peşindeler para kazanmak için oradalar. bizler bilmeden alış veriş yapmamalıyız. bu balık için değil her şey için geçerli bir televizyon alırken yaptığımız araştırmayı bir motor alırken de yapmalıyız. yoksa böyle deriz . internette tabi ki çözüm değil bir sürü kandırılan sorun yaşayan var. güvenilir siteler zaten bu sitede mevcut herkes birbirine yardım etsin bilgi paylaştıkça güzelleşir.

ben ankarada istanbulda izmirdede akvaryumcular gittim ama aynı tas aynı hamam. biraz kurumsallaşan sürümden kazanan tabiki daha farklı. ama hobici ile akvaryumcuyu bence birbirinden ayırmak gerekiyor.

herkese keyifli hobiler dilerim . elimden geldiğince nacizhane bir şey ler yazdım. yardım isteyene de elimden gelen yardımı yapar bildiklerimi paylaşırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semihsÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 221
semihsÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 12:45
Yazıyımmı yazmıyımmı diye terettüt ederken yazmak istedim,4 sene akvaryum kurulumu için malzeme almaya gittim,60*50*h30 cm akvaryum ve tüm malzemeleri yemleri dahil ordan aldım.Aldığım malzemelerin piyasadan çok yüksek olduğunu farkettim,okadar sinirlendimki sudolu akvaryumdan alabildiğim tüm malzemeleri poşete doldurdum geri getirdim,savunma ne burası nezih bi mekan burda fiyatlar böle.Kim neyi nerden alıyosa araştıracak devir böle.Hobicilik heves işi mobidikte bunun farkında.4 sene sonra böyle bir imkan bulduğum içinde sevinçliyim.4 senedir uğramadım.Netten alışveriş görmeden yapılan alışverişlerimin hiçbirinde bu yanlışı görmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 12:55
Ben internetteki fiyatlara bakıyorum.Üzerine kargoyu da ekleyince hangisi ekonomik geliyorsa onu tercih ediyorum ki çoğu zaman kargoyla bile birlikte çok ucuza geliyor akvaryumculara göre.İnternet üzerinden çok güvenli satış yapan yerler artık çok fazla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir