Trichogaster Leerii (İnci Gurami)


miqrenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 134
miqrenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 22:17
Yarışmada derece sahibi olan Muzaffer Demir'in Trichogaster Leerii (inci gurami)'sini görünce çok hoşuma gitmişti. Gurami türlerine çok dikkat etmemiştim daha önce fakat bu balığı görünce resmen ağzım açık kaldı.
Geçen gün yakınlardaki bir akvaryumcuya uğradığımda da aynı guramiyi buldum. İlk önce tereddüt ettim. Huyunu suyunu hiç bilmiyordum açıkçası. Gerçi çok barışçıl bir balıkmış.
Akvaryumum 50x30x80h ölçülerinde birazda bitki mevcut. Beslediğim canlılar lepistes, ramirezi, bir kaç cory çeşidi, vatoz ve velifera.
Bu akşam akvaryumcuya uğrayıp balığı almak istediğimi söledim. Biraz işim vardı onu hallettikten sonra almaya gittim. Az önce birinin akvaryumda bulunan üç guramiyi almaya niyetlendiğini sonradan vazgeçtiğini söledi. Galiba bana kısmetmiş. Kaptığım gibi geldim eve.
Akvaryum suyuna alıştırdıktan sonra da akvaryuma saldım yeni balığı. Fakat hırçın veliferam hemen yamyamlığa başladı. Acaba bir sorun teşkil eder mi? İnci Gurami yaklaşık 8cm boylarında, velifera ise 4cm falan. Diğer balıkların saldırdığını görmedim fakat velifera bir müddet peşinden ayrılmadı. Ben cichlidlerden korkarken velifera rahatsız etti. Biraz canım sıkıldı ama inşallah anlaşırlar. Zaten anlaşamazsalar da problem değil. Çünkü yakın zamanda akvaryumda köklü değişikliklere gideceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3425
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 23:30
Guramiler diğer balıklar dokunmadıkça pek agresif türler değildir,özellikle bitkili akvaryumlarda sakindirler.Veliferanız guramiler yeni olduğu için merak edip kontrol etmiş olabilir,zamanla alışacaklarını düşünüyorum ancak velifera sorun yaratmaya devam ederse,guramiler kendilerini sert bi şekilde koruyacaklardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

languidÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 11
languidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2010 18:13
Aynen katılıyorum! Normal şartlarda lepistesin yeni doğmuş yavrusuna bile dokunmayan bir tür! Fakat iş kendini savunmaya gelince sp'lerin içinde bile durduğunu gördüm! Olabilir beraber yaşarlar demiyorum sözüm yanlış anlaşılmasın konulmaması gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lostsoul22Çevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 11
lostsoul22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 13:10
Son derece sakin bir balık türüdür ayrıca bir o kadar  da ürekektir, canlı doğuran yavruları yanlarından geçerken bile umursamıyorlar bitkili akvaryumlarda daha huzurlu oluyorlar üremeleri çok kolay ama yavruları yetiştirmek gerçekten zor, akvrayuma yeni koyduğum her balığı uzantılarıyla inceleme gibi bir huyları var aynı şekilde ben akvaryumun camına parmağımı koyduğumda onlarda uzantılarıyla parmağıma dokunmaya çalışıyorlar, beslemesi çok keyifli hayvanlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir