ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Neothauma
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Kullanıcı Başlığı:
[B]14943,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6967
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2007 17:28
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2024 11:48
Toplam Mesaj:
3445 [0.55 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
47 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Armağan Yücel Şahin
Doğum Tarihi:
17 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[B]Armağan Yücel Şahin[/B]

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum
Bakin sevgili Romalilar,

Karma akvaryum yapmak yeni bir olusum degil. Karma akvaryum yapilir, cok da guzel yapilir, yapilmasi da caizdir. Bence bu akvaryum baslarda ve belli bir noktaya kadar gayet iyi gidiyordu. Hatta gayet guzel guzel takdir ve oneriler de almis. Canli doguran-labirentli-tetra-kedi baligi karmalari hacim, alan ,dekorasyon uygun saglandiginda gayet de guzel oluyor, hatta bir tur cuce ve bariscil bir cichlid cifti de eklenince tadinda yenmez. Bu saydigim gruplardaki baliklarin pek cogu da dayanikli, baslangic icin ideal turler iceriyor. Bu iyi niyetli hobici arkadas da basta buna uygun secimler yaptigi icin o yuzden bir yere kadar iyi gitmis.

Ancak, ayran gonullukle sunu da alayim, bu da cok tatliymis bundan da istiyorum diye onunuze her geleni eklemeye baslayinca iste o noktadan sonra komediye donusuyor, yani benim icin su an en azindan komedi gibi, cidden bu konuyu takip ederken keyif aliyorum. Ha bu arada ayran gonulluluk bu hobi icinde hemen hepimizde mevcut.Doymak bilmiyoruz, o da olsun bu da olsun istiyoruz. Zaten bu yuzden imkanimiz el veriyorsa bir noktadan sonra katli akvaryum seti, hobi odasi falan kuruyoruz. Corba yapmiyoruz.

[QUOTE=EfeKizi]
bazen en iyi sistem sistemin dışında olmak değil midir?
[/QUOTE]

Eh, peki iyi madem. Iyi niyetiniz ve hobi hevesiniz bence gayet makul ve hos. Fakat 4,5 cmlik cok sevimli sirin bebekleriniz 2-3 ay sonra 10+ cm dana kadar essek kadar olunca yasanacak komediye siz de okeyseniz isler bence gayet yolunda [:iyi:].

[QUOTE=valarmorghulis12]

Konunun özeti tam olarak bu aslında Arif Bey'e %100 katılıyorum.

Burçay Hanım , amacım "Akil" olmak ya da size akıl satmak değil. Oscarlardan sonraki ilk yorumumda demeye çalıştığım şey şuydu ; bu foruma fikir almak , öğrenmek ve araştırmak için katıldığınızı düşünüyorum ki kurulumunuzun ilk aşamalarında gerçekten çok güzel bir tank kurup gayet başarılı bir şekilde forumdan faydalandınız. Ben de dahil bir çok kişi kurulumunuzu zevkle ve takdirle takip ettik.
Ancak sonrasında kişisel kararsızlığınızdan dolayı , ki o da olabilir tür değişimi her akvaristin yaşadığı bir konu , akvaryumunuza aşırı gereksiz müdahalelerde ve tamamen alakasız tür eklemelerinde bulunmaya başladınız. Buraya kadar da bir problem yok çünkü ben de ilk akvaryumumda oscarla sarı prensesi beraber besliyordum.

Asıl konu buradan sonra başlıyor , bunca sayfa içerisinde ben de diğer forum üyeleri de forum yöneticileri de dahil olacak şekilde size yaptığınızın balıklar için uygun olmadığını , hatalarınızı düzeltmeniz gerektiği anlatıldı. Siz herkese haklısınız diyip gülücükler saçarak aynı hataların üzerine koya koya yapmaya devam ettiniz. Sonrasında siz bu kadar insanın tavsiyelerini trolleyince biz de sizi trollemeye başladık doğal olarak. (Dün yaptığınız ojeli , davalı vs. yorumları göz önünde bile bulundurmuyorum)
Bu kadar tavsiye ve yoruma rağmen bu hataları forumda başka biri yapsaydı nasıl linç edilirdi tahmin bile edemiyorum ama ne hikmetse size hala harika bravo çok iyi deniliyor. Belki cinsiyetinizden , belki de insanlara verdiğiniz pozitif enerjidendir bilemiyorum.

Ben sizin yüzünüzden ölecek 15-20 balığın peşinde değilim o sizinle vicdanınız , inanıyorsanız Allah arasında. Ama insanlardan tavsiye ve yorum almak için forumdaysanız , gelen tavsiyeleri eze eze ilerliyorsanız , sonrasında gelen bu yorumlara da açık olacaksınız.

İşin tür , bilim , doğa , döngü vs konularına hiç girmiyorum. Haklısınız yapmışsınız olmuş , 1 hafta sonra "lepisteslerim azalıyor ama astronotlarım çok hızlı büyüdü" - "EBA'larımın yüzgeçlerinde yırtık var" güncellemelerinizde görüşmek "dileğiyle"


[/QUOTE]

Su adama da benden bir bira lutfen!

Yeni Kurulum
[QUOTE=EfeKizi] Herkesin katkılarını bağımsız olarak değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. [/QUOTE]

Suna kesinlikle ama kesinlikle katiliyorum. Bence de herkesin yaptigi bir katki bu hobiye. Bence konunuzu takip etmek cok keyifli ve de eglenceli. Ve bir o kadar da bu hobiye katki saglayici olarak goruyorum, olumlu/olumsuz farketmez katki katkidir. Mesela biri bana gelse sorsa dese ki 'Nasil karma akvaryum yapilmaz?' direkt olarak bu konunun linkini atarim ve 'Ben degil, konu konussun' derim. Olaya bu acidan da bakmak gerek, bu acidan bakarsak onemli bir kaynak. Bence konu sabitlenmeli.
Yeni Kurulum
.[EDIT]Neothauma ,2024-07-17 14:17:25[/EDIT]
Yeni Kurulum
[QUOTE=valarmorghulis12]

Ben de dün joker ve midas tavsiyesi vermiştim ama yönetim uygunsuz bulduğu için silmiş :(((
Aslan balığının yüzgeçleri bitkilere ve dekora takılması açısından problem yaratmaz mı ? Bitki yapraklarını yırtıp çürümeye sebep olabilir [/QUOTE]

Pek sanmiyorum sorun olacagini. Birkac sene once beta ve neon tetralari caprazlamaya calisirken betalari neon tetralarin asiri agresifliginden korumak icin dither fish olarak bir cift aslan baligi da eklemistim. Akvaryumda bitkiler de vardi. Aslan baliklari bitkilerle bir sorun yasamadi ama ne yazik ki neon tetralarin agresifliginden payini aldilar. Yuzgeclerini bikiler degil neon tetralar paramparca etmisti. Bu yaz bu sefer neon tetra ve Chindingo demasonileri caprazlamayi deneyecegim. Iki turun de mavi renginden ortaya guzel bir sey cikacak diye dusunuyorum. Dither fish olarak baska bir tur deneyeyim diyorum, bir tavsiyeniz var mi ?
Yeni Kurulum
[QUOTE=EfeKizi]


Her hobinin, tıpkı her hobici gibi kendine özgü bir yolu vardır. Benim yolum da bu şekilde. Akvaryumumda farklı türlerin bir arada olmasının güzelliklerini ve zorluklarını yaşayarak öğreniyorum ve bu bana büyük bir zevk veriyor.

Umarım herkes bu hobinin sunduğu çeşitliliği ve kişisel tercihlerin önemini anlayabilir. Herkese keyifli hobiler dilerim![/QUOTE]

Kesinlikle haklisiniz , su son cumlelerin altina imzami atarim. Bence de kisisel tercihlere kimse karisamaz ancak kisisel tavsiyeler verilebilir ve bu tavsiyeleri dikkate alip almamak yine kisinin kendisini baglar, kisi kendinden bilir isi. Bu noktada bu tanka birkac tur daha tavsiye etmek isterim, bence cok yakisir.

Taban alanina biraz hareket katmak icin bence Potamotrygon motoro(Stingray) 'yu kesinlikle denemelisiniz. Asiri orijinal bir tur ve Amazon bolgesi baligi oldugu icin tankinizdaki pekcok tur ile uyumlu.

Biraz daha 'think out of box' bir anlayisiniz varsa (ki bence boyle bir yaklasiminiz var), ulkemiz sularinda da bulunan Scorpaena volitans (Aslan baligi) bence bu karmaya cok yakisir. Tatli su havzalarina da girebildikleri icin tatli-aci suya dayanikli turler, pek bir sorun olacagini sanmiyorum.

Son olarak bu akvaryuma onerebilecegim tur Atractosteus spatula (Alligator gar) olacak. Yavru halde akvaryumcularda bulunabilmekte. Cok yavas buyur, otcul olarak beslendigi de bilinmektedir.
Yeni Kurulum
Her sey mukemmel gorunuyor. Masallah, yemyesil bir bahce gibi. Bu bahceye bence bir cift cicek cok yakisir. Bence bu karmaya bir cift flower horn eklemelisiniz, adi ustunde 'cicek boynuz'.

[URL]https://www.akvaryum.com/flower_horn_tatlisur_88_429.asp[/URL]

Akvaryumcularda ve ilanlar bolumunda uygun fiyata bulabilirsiniz. Bence de arowanaya o kadar para verilmez.
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
Gayet güzel gidiyor. Son zamanlarda vahşi betalara olan ilgi ve paylaşımların sosyal medya üzerinde artması, habitatları hakkında daha çok bilgi paylaşılması çok faydalı oluyor. Eskiden genel olarak “beta pirinç tarlalarında yaşar” seviyesindeyken şimdi hemen her türün habitatı, habitatında olan bitkiye kadar bilginin olması güzel. Acaba diyorum şöyle radikal bir bitki ekleme girişiminde mi bulunsan su üstü kısmına ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/290620241516421.jpg[/IMG]

Bir de BADC’nin Güneydoğu Asya&Okyanusya kategorisine katılacak mısın ?
Endonezya Bangka Adası Bikang Köyü Güzeli
Bu balıkları artık aramızda olmayan bir hobici rezerve ettirmişti başka bir konuda ama size nasip olmuş. Güle güle besleyin. Tankı nerden temin ettiniz nasıl kurdunuz ? Bir de erkeği yok mu sadece güzeli demişsiniz ?
Adım Adım Wild Betta Doğal Yaşam Tarzında
[QUOTE=Thefishmannn]Arkadaş sanarsam bu olayım gereksiz büyüdüğünü anlayıp yeni bir hesap açmış olabilir mi ? Yada sadece soruyorum sanarsam bu üç arkadaşda tek kişi.[/QUOTE]

Bak diyorum, geçen senin konunda da dedim; tamam heves edin , heyecanlanın bir şeyler yapın ama bu heyecanla atar gider yanar döner yapınca böyle saçma sapan şeyler olabiliyor işte. Komik.
Adım Adım Wild Betta Doğal Yaşam Tarzında
[QUOTE=River Sand]
Armağan bey,haklısınız.Ben ikisine savunmuyorum ikiside boş yere tartışma yaptılar,benim tek katıldığım ucuza tuzlu su yapılabileceği ve bunun için 15 yıl tecrübeyede gerek olmadığı, hepimiz öğrenciyiz ben yıllardır hobiyle uğraşıyorum hala öğrenciyim kimseye 15 yıl tecrübem varda demedim dememde çünkü gerek yok,hobiye yeni başlayan biri bile uğraşıp makale okuyup kurulumları takip edip bolca okuyup video izleyip analiz yapan bir kişi çok şeyi bulabilir,ulaşılır ve öğrenir hatta size bile bilgi verir.İstanbulda ki çok büyük ithalat yapan tanıdıklarımdan öyle şeyler öğrendim ki ben bile bazı yöntemlerine şaşırmıştım ama onların ağzından hiç bir zaman biz şöyleyiz böyleyiz diye böbürlenme duymadım hala bilgiye açlar.Bence bilgin abimiz arkadaşa biraz sert çıkıstı kendi dünyanda oyna tarzı birşeyler söyledi bence ağır bir laf he diğer arkadaşta rahat durmamış laf söylemiş ben dediğim gibi ikiside tanımam etmem ama bu resif akvaryumu işi sanıldığı kadar zor ve pahalı değil.Bu arkadaşa katılıyorum,ucuz resif yapılabilir.Atom parçalanması yapılmıyor şunuda söyleyim yurtdışında emin olun tunze,red sea,kessil pahalı ürünler buradada millet ucuza kaçmaya çalışıyor çevremde gördüklerim böyle tabiki.Bence kimse bir konu hakkında çok bilgi sahibi değil kimseyide 15 20 yıl tecrübem var diyip sen konuşma sus demek olmaz,karşıdaki insanıda hobiden soğutmamak lazım,tartışmalara açık olunmalı ama bu forumda böyle birşey yok ne yazık ki en fazla 1,2 kişi birşeyler yapıyor o kadar.Neyse iyi hobiler.[/QUOTE]

Doğrudur , tuzlu suyla hiç alakam olmadığı için maliyetleri konusunda fikrim yok. Elbette sıfırdan başlayan biri doğru araştırma ve yönlendirmelerle bütçesine göre her şeyi yapabilir , katılıyorum.

Yalnız gözüme başka bir şey daha takıldı. Konuyu en az üyeliğini sildiren konu sahibi kadar sahiplenmiş görünüyorsunuz. Oldukça hararetli savunuyorsunuz. Mines of Moria isimli arkadaş da her mesajınızı seri beğeniyor. Bir baktım tanıtım konusu açmış aaa o da ne , Betta burdigala tankı. Acaba yabancı forumlar pek kesmedi mi sizi ? Biraz ucuz tuzlu su tankı kadar ucuz olmadı mı bu hareket şimdi ? Kötü kokular bunlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.