Tropheus Criza Gold Hakkında !


LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 23:13
Ben tropheusta acemiyim ama ilk tropheusumu 1996 yılında dubosi, 1997 yılında ikola ve chimba, 1998 yılıdna bemba besleyerek başladım. Son 10 yılda bu seneye kadar tropheus beslemedim. Ama en az 350  Amerikan,Viktorya, Malawi ve tanganika türünden yavru ürettim.Yine de her ne olursa olsun gölden çıkarıldığı söylenmesine rağmen hiç bir belgesi olmayan balıkların, F0 olduğuna inanmakta bana çok saçma geliyor. Biliyorumki geçmiş yıllarda bir çok ithalatçı matbaalarda Wild fish belgeleri bastırıp balıklarla beraber satmışlardı. Ayrıca 25 yıldır balık besleyen birisi olarak net bir şekilde söyleyebilirimki özellikle Avrupadan ithal damızlık balıklarda ister Malawi türü olsun, ister Tanganika türü balıklarda olsun, ister F0 diye, ister F16 diye satılsın,  anne-babanın sahip olduğu renk, kuyruk uzunluğu ve vucutsal formlara biz ürettiğimiz yavrularda sahip olamıyoruz. İthal yavru balıklarda da büyüttüğümüzde aynı özellikleri göremiyoruz. Bu balığın beslendiği yiyeceklerdenmi, ilaçlardanmı, sudanmı kaynaklanıyor bir türlü anlayamadım.
Pacific2012-10-16 00:36:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recep3410Çevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 364
recep3410Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 23:23
F0 diye satan bir çok akvarist ve akvaryumcu var ama aynı zamanda araştırmacı bazı akvarist arkadaşlarda böyle bir balığın gölde olmadığı ve hibrit olduğunu daha sonra da göle salındığını şimdi az da olsa gölden çıktığını söylüyorlar.Ama belgesi olmayan hiçbir şey bence de kesin değildir.Göz ile görülüp belgelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 01:47
Konuya birkaç kelimede ben yazmak isterim.Aslında ticari üyeliğim yüzünden yanlış anlaşılmalar olabilir diye uzak duruyorum böyle konulara lakin yinede konu tropheus olunca dayanamadım.
 
Kiriza goldun ataları gölde çok nadir rastlanan, çok nadir bir doğal mutasyondur.Günümüzde bu kadar bol ve sarı olmasının ana sebebi devamlı ve seçici üretimin eseridir.İşin aslı gölde Congo kıyılarında diğer kıyılara göre çok daha fazla doğal mutasyon gerçekleşmekte, caramba red bishop, bemba gold, kiriza gold, kazumba ob vs... gibi.Bunlarada mı laboratuvar ortamı diyelim şimdi?İnkar edenler olacaktır ama işin aslı böyle.Bakın doğada gerçekleşen, kayıtlara geçen en son mutasyon.Göl laboratuvarı güzel çalışmış.
 
Kazumba mutant (OB)
 
 
Bu arada gölden balık gelmiyor diyenlere hitaben; balıklarına yem veremeyecek kadar aciz olan afrikalı ihracatçılar nasıl olurda bu kadar adetli  balığı bu boya getirir ve hepsinin ağız yapısı göl balıklarıyla bire bir olur asıl aklın almaması gereken bence bu.Birde balıkların yetiştirme olduğunu düşünürsek neden bizim tanklarmızda bu balıklarda bu kadar adaptasyon ve yem kabul etmeme sorunu ve kayıplar oluyor?Benim bildiğim tank yetiştirmesi her zaman daha dayanlıklı olur ama bunlar çok dayanaksız ve çok nazlı.Önce mantıken bunları düşünmek gerekir.Bilinen ithlatçılarımızın buraya göl balığı olarak getirdikleri balıkların malesef tamamı göl balığı ve gölde artık bir black kiriza bile nadir tür olarak geçmekte, gerisini siz düşünün.Artı göl dediğimiz yer bizim marmara denizimizden kaç kat büyük bir açın haritayı bakın ve balığın bolluğunun nerden geldiğini görün.Yinede balıkların F0 olduğuna inanmak için hala afrikalıların bastıracağı bir sertifikayı,baştan sona kayt edip yayınlayacağı bir videoyu bekliyorsanız bu hayalden öteye gidemez çünkü adamlar paraya tapar olmuş.Size kağıt bastırmak bir yana verdiğiniz paranın karşılığı olan balığı nasıl kurtarırız diye onu düşünürsünüz.
 
 
Birde trophesularda F0 ve F1 arasında bariz renk yerleşimi ve vücut formu farklılığı var.F1 de dudaklar aşırı kalın olur ve renkler her ne kadar canlı olsa bile özellikle mooriilerde asla anaçları gibi aynı standartlarda renk yerleşimi olmaz.En büyük örneği kasakalawe, bir F0 daki renk yerleşimine bakın birde F1 deki.Ben sunset ve yahut sun spot diye tarif edilen gövdedeki renk yerleşimini malesef F1 lerde göremiyorum,.Gövdeki renk malesef F1 lerde çok dağınık ve kesik kesik oluyor.Kısaca bahsettiğim gibi nüanslar tropheuslarda F0 ile F1 deki farkları oluşturuyor.
 
Özetlersek Kiriza goldun ilk ataları gölden çıkmıştır ama şimdiki gibi sapsarı değil fakat normal bir black krizadan da çok daha sarı.Seçici ve devamlı üretim şimdiki hallerini almalarını sağlamıştır.
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 10:47
Linkini verdiğiniz balık çok güzel ama bence bu Golden kazumba mutant(OB) labaratuvar balığı.
Doğada onlarca milyon yılda gerçekleşen mutasyonlar, günümüzde labaratuvarlarda radyasyon ve diğer ışınımlarla aylar içinde gerçekleştiriliyor. Tarihteki ilk Mutasyon 1901 yılında Hugo de Vries tarafından akşam sefası bitkisi üzerinde yapılmıştır.
 
Mutant, organizmaların X, Y, Z, Gama ve benzeri hiper ışınımlara maruz kalması sonucunda hücre çekirdeğindeki DNA dizilimlerinde ve sarmallarında bozulmalar sonucunda canlının fizyolojik ve biyolojik özelliklerinde gözle görülür değişmelerin görülmesidir
 
Mutasyon: Değişinim ya da mutasyon, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir.[1] Mutasyona sahip bir organizma ise mutant olarak adlandırılır.

Mutasyonlar, genel olarak germ hattı mutasyonları ve somatik mutasyonlar olmak üzere ikiye ayrılır. Doku hücreleri içinde gerçekleşen bir mutasyon, kalıtsal olamayacağı için kuşaktan kuşağa aktarılmaz. Bedensel (somatik) mutasyonlar bu anlamda kalıtsal değildir. Eşey (üreme) hücresi mutasyonları, diğer ismiyle germ hattı mutasyonları ise kalıtsaldır ve bir sonraki nesillere aktarılır.[2]

Bireyin,kalıtsal özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan genetik şifre, herhangi bir nedenden dolayı (DNA onarımı, mayoz bölünme veya DNA replikasyonu sırasında meydana gelen hatalar, transpozonlar, virüsler, X ışını, radyasyon, ultraviyole, bazı ilaç ve mutajen kimyasallar, ani sıcaklık değişimleri vb. etkenlerle) bozulabilir.[3][4][5][6] Bunun yanında hipermutasyon gibi hücresel süreçlerde organizmanın kendisi tarafından da tetiklenebilir.[3] Bu durumda DNA’nın sentezlediği protein veya enzim bozulur. Böylece canlının, proteinden dolayı yapısı, enzimlerinden dolayı metabolizması değişebilir. Mutasyon ters evrimin temelini oluşturur.

Mutasyonlar, kalıtsal materyalin normal kombinasyonunu değiştirmeyen, kalıtsal yapıda meydana gelen bütün değişikliklerdir. Mutasyon terimi genel olarak,

  • Kromozom yapısının değişmesini,
  • Kromozom sayısının değişmesini,
  • Genlerdeki değişiklikleri kapsar.

Bu anlamda mutasyonlar, sitogenetikte, değişimlerin kapsamlarına göre, Genom mutasyonu, Kromozom mutasyonu ve Gen mutasyonu olarak adlandırılıp üçe ayrılırlar. Genom mutasyonları kromozom sayısındaki değişmeler olup kromozom mutasyonları ise ışık mikroskobu altında incelenebilen ve kromozomun iç yapısında oluşan değişimlerdir. Gen mutasyonları ise ışık mikroskobu altında görünmeyen ve tek bir geni kapsayan mutasyonlardır.

Mutasyonlar, dizilimlerde farklı türde değişimlere yol açabilirler; Bu anlamda bir mutasyon, canlı organizmanın fenotipik özelliklerinde negatif veya pozitif etkilere sahip olabileceği gibi nötr mutasyonlar hiç bir etkiye sahip olmayabilirler (durağan veya sessiz mutasyonlar). Bu tür değişimler, bir gen ürünün değişmesinde veya genin doğru ya da tamamen işlemesini engellemede herhangi bir etkileri olmayabilir. Drosophila melanogaster sineği üzerinde yapılan çalışmalar, gen tarafından oluşturulan bir proteinin mutasyonunda, bu mutasyonun yaklaşık %70'inin zararlı etkilere sahip olduğunu, geri kalanının ise ya nötr ya da zayıf faydalı etki gösterdiğini ortaya koymaktadır.[7] Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir.[4]

Genetik materyal olarak RNA kullanan virüsler, sürekli ve hızlı bir şekilde çoğalıp geliştikleri için onlara avantaj sağlayan hızlı mutasyon oranlarına sahiptir,[8] ve bu şekilde insan bağışıklık sistemi gibi savunma mekanizmalarını atlatabilir ve reaksiyonlardan kaçabilirler.[9]

Pacific2012-10-16 10:56:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 13:25
[QUOTE=Pacific] Frontoza, Calvus, leptosoma, nigripinis, ventralis, furcifer, lelopi türlerinde kesinlikle F0 ile F16 balık arasında farkı anlayamazsınız size bunu garanti ederim. Ayrıca bazı akvaryumcular ilaçla size yavru  brundi veya tanzanya frontozayı bile Moba diye satarlar, buna da emin olun. 3 hafta sonra balığın gerçek rengi gelir şok olursunuz. Kadın doğum kontrol hapı gibi hormonlu ilaçlar cikledlere acaip renk verirler. Tropheus beslememe rağmen, tropheusta iyi değilim . Ama benim için asıl olan, üreyen balığın anne babasının renklerine sahip olmasıdır.
[/QUOTE]

Murat bey bu dediklerinize katılmıyorum.F0 bir moba ile ikinci kuşak moba arasındaki bant yapısında oldukça bariz bir fark var.Bunu karema blue ve kipili blue da ayrıca Mpimbwe türünde de açık ve net olarak tecrübe etmiş biriyim.Calvus türlerinde ise F0 dan torun ve torun yavrusu görmüş biri olarak söylüyorum ki beneklerde bozulmalar başlıyor.3 kuşaktan sonrası dağınık benek yapıları ile karşımıza örnekleri ile de çıkıyor.Leptosoma da da iki kuşak yavru aldım ve renk gerçekten farklı oluyor.Leleupiler limon olarak alıyorsunuz iki üremeden sonra portakala dönüyor.Tropheus türlerinde ben bu tüm yazdıklarımın dışına çıkıyorum.Çünkü bunda da tecrübe ettiğim şu var ki F0 aldığım Kasangalarımın yavrularını geçen bu forumda ilanda gördüm ve anaçlarını aratmayan yapıdaydılar.Yine forumda ilanlarını gördüğüm bir çok F0 Tropheus türü besleyen arkadaşlarımın sattıkları yavrularda da renk olarak sorunlar yaşanmadığına şahit oldum.İkola,İlangi,Duboisi,Kantalamba gibi tür yavrusu dolu ortalık ve orjinine yakışır yapıdalar.Benim gözlemlerime göre Tropheus tüleri diğer canlı türlerine göre akvaryum ortamında orjinlerine daha yakın yapıda dünyaya geliyorlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 15:18

Bence en fazla bozulma moori grubu tropheuslarda ve imparator türlerinde oluyor. Diğer türlerde fazla bozulma olmuyor. Ama şu bir gerçekki, ithal damızlık balıkların ister F0 olsun, ister F16 olsun sahip oldukları renk, kanat uzunlukları ve formlarına ürettiğimiz yavrularında göremiyoruz. İthal yavru balıklar ise ithal damızlıkları gibi aynı renklere sahip olamıyor. Bunun nedenini ben çözemedim.  Balıkların büyüme aşamalarındaki su değerlerinden veya verilen yemlerden kaynaklandığını düşünüyorum. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris98Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 40
baris98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 19:47
Arkadaşlar merhaba.. Ben de bu balıkları yavru iken orange bemba diye almıştım. Fakat büyüdülerinde resimleri karşılaştırdığımda black bemba, red bemba ve kriza ya çok benziyor. sizce türü nedir? saygılar....




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 00:24
[QUOTE=Pacific]Linkini verdiğiniz balık çok güzel ama bence bu Golden kazumba mutant(OB) labaratuvar balığı.
Doğada onlarca milyon yılda gerçekleşen mutasyonlar, günümüzde labaratuvarlarda radyasyon ve diğer ışınımlarla aylar içinde gerçekleştiriliyor. Tarihteki ilk Mutasyon 1901 yılında Hugo de Vries tarafından akşam sefası bitkisi üzerinde yapılmıştır.
 
Mutant, organizmaların X, Y, Z, Gama ve benzeri hiper ışınımlara maruz kalması sonucunda hücre çekirdeğindeki DNA dizilimlerinde ve sarmallarında bozulmalar sonucunda canlının fizyolojik ve biyolojik özelliklerinde gözle görülür değişmelerin görülmesidir
 
Mutasyon: Değişinim ya da mutasyon, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir.[1] Mutasyona sahip bir organizma ise mutant olarak adlandırılır.

Mutasyonlar, genel olarak germ hattı mutasyonları ve somatik mutasyonlar olmak üzere ikiye ayrılır. Doku hücreleri içinde gerçekleşen bir mutasyon, kalıtsal olamayacağı için kuşaktan kuşağa aktarılmaz. Bedensel (somatik) mutasyonlar bu anlamda kalıtsal değildir. Eşey (üreme) hücresi mutasyonları, diğer ismiyle germ hattı mutasyonları ise kalıtsaldır ve bir sonraki nesillere aktarılır.[2]

Bireyin,kalıtsal özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan genetik şifre, herhangi bir nedenden dolayı (DNA onarımı, mayoz bölünme veya DNA replikasyonu sırasında meydana gelen hatalar, transpozonlar, virüsler, X ışını, radyasyon, ultraviyole, bazı ilaç ve mutajen kimyasallar, ani sıcaklık değişimleri vb. etkenlerle) bozulabilir.[3][4][5][6] Bunun yanında hipermutasyon gibi hücresel süreçlerde organizmanın kendisi tarafından da tetiklenebilir.[3] Bu durumda DNA’nın sentezlediği protein veya enzim bozulur. Böylece canlının, proteinden dolayı yapısı, enzimlerinden dolayı metabolizması değişebilir. Mutasyon ters evrimin temelini oluşturur.

Mutasyonlar, kalıtsal materyalin normal kombinasyonunu değiştirmeyen, kalıtsal yapıda meydana gelen bütün değişikliklerdir. Mutasyon terimi genel olarak,

  • Kromozom yapısının değişmesini,
  • Kromozom sayısının değişmesini,
  • Genlerdeki değişiklikleri kapsar.

Bu anlamda mutasyonlar, sitogenetikte, değişimlerin kapsamlarına göre, Genom mutasyonu, Kromozom mutasyonu ve Gen mutasyonu olarak adlandırılıp üçe ayrılırlar. Genom mutasyonları kromozom sayısındaki değişmeler olup kromozom mutasyonları ise ışık mikroskobu altında incelenebilen ve kromozomun iç yapısında oluşan değişimlerdir. Gen mutasyonları ise ışık mikroskobu altında görünmeyen ve tek bir geni kapsayan mutasyonlardır.

Mutasyonlar, dizilimlerde farklı türde değişimlere yol açabilirler; Bu anlamda bir mutasyon, canlı organizmanın fenotipik özelliklerinde negatif veya pozitif etkilere sahip olabileceği gibi nötr mutasyonlar hiç bir etkiye sahip olmayabilirler (durağan veya sessiz mutasyonlar). Bu tür değişimler, bir gen ürünün değişmesinde veya genin doğru ya da tamamen işlemesini engellemede herhangi bir etkileri olmayabilir. Drosophila melanogaster sineği üzerinde yapılan çalışmalar, gen tarafından oluşturulan bir proteinin mutasyonunda, bu mutasyonun yaklaşık %70'inin zararlı etkilere sahip olduğunu, geri kalanının ise ya nötr ya da zayıf faydalı etki gösterdiğini ortaya koymaktadır.[7] Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir.[4]

Genetik materyal olarak RNA kullanan virüsler, sürekli ve hızlı bir şekilde çoğalıp geliştikleri için onlara avantaj sağlayan hızlı mutasyon oranlarına sahiptir,[8] ve bu şekilde insan bağışıklık sistemi gibi savunma mekanizmalarını atlatabilir ve reaksiyonlardan kaçabilirler.[9]

[/QUOTE]
Murat bey konu sence bencelerle ilerleyecekse vay halimize.
 
Dediğiniz kısmen doğrudur laboratuvar ortamında mutasyon canlılar üretilebilir fakat bunu yapan belli bir amaca hizmet etmeli değil mi?Neden tek 1 adetle uğraşsılsın sorusu aklınıza gelmiyor mu acaba?Ayrıca sizde bilirsiniz ki laboratuvar mutasyonları ile doğal mutasyonlar arasında dağlar kadar fiyat farkı var, artı yapay mutasyonlar ve hibritler özellikle tropheus grubu balıklarda hobiciler arasında asla tercih edilmezler.Durum böyle olunca neden tek bir balıkla bu kadar uğraşılsın? Koskaca bilim adamaları, koskoca laboratuvarı tek balıkla meşgul etsin, paralar bağlasın?Bu nedenleri tekrar düşündüğünüzde hala Kazumbanın tek bir adetle yapay mutasyon olduğu sizin mantığınıza sığıyorsa ben bişey diyemiyorum açıkçası.Yinede sizi ikna etmek bu durumda imkansız gibi gözükse de ve güncel olmasa da gölde kayıtlara geçmiş nadir mutasyonları ve hibritleri paylaşmak isterim.
 
 
 
 
  


Bu arada mutasyon canlılar ve mutasyon tropheuslar üzerine bolca araştırma ve akabinde forumda bilgi paylaşımı yaptığımı geçmiş mesajlarımda görebilirsiniz.Bu yüzden bana hitaben bilimsel makalelerden coppy-paste yapacaksınız boşa zahmet etmeyin derim.  

Beğenenler: [T]113896,mtn5022[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113896,mtn5022[/T]
+1: [T]113896,mtn5022[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 17:31
Mutant dediğiniz şey , genetiği değiştirilmiş canlıdır. Doğada mutant canlılar olmaz.
Örneğinizde labaratuvar üretimi bir balıktır. 
 
Benim son cevabım yakında binlerce çeşit yeni  yeni mutant ve hybrid  balık türleri  olacak, çünkü " Kapitalizm 50 kuruşa sattığı suyu, 1 TL.ye  işetir".
Pacific2012-10-17 17:36:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali ÇİMENÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 404
Ali ÇİMENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 18:18
[QUOTE=Pacific]Mutant dediğiniz şey , genetiği değiştirilmiş canlıdır. Doğada mutant canlılar olmaz.
Örneğinizde labaratuvar üretimi bir balıktır. 
 
Benim son cevabım yakında binlerce çeşit yeni  yeni mutant ve hybrid  balık türleri  olacak, çünkü " Kapitalizm 50 kuruşa sattığı suyu, 1 TL.ye  işetir".
[/QUOTE]

Söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum, Golden Kalambo birçok Tanganyika belgesellerinde gözükmekte, zaten yavrularında da %0,01 OB (Oranj leke) çıkma olasılığı vardır...
Anlayacağınız tamamen doğal Normal Kalambo kolonisinden çıkıyor ve Golden Kalambo için Paha biçilemez diyorlar Yurt dışı forumlarında ve Türkiye içinde söyleyebiliriz... Aynı zamanda Golden Kalambo kolonisi kurduğunuzda Yavruları yine aynı aranda OB çıkıyor....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muharrem-55Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2012
İl: Samsun
Mesaj: 25
muharrem-55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 19:51

   Herkese selam peki bu kadar tartışmaya yol acabilecek fo -f1 tartışması yapıyorsunuz biz tropheus besleyen hobicilere gercekten faydalı olduğuna inanıyorum.Fakat ben kendim ve benim gibi düşünenlere yardım amacı ile fo almak isteyen bir hobici sertifikasıyla lamk isterse nerden alacak bir tavsiyede bulunun gercekten merak ediyorum ona güvenme buna güvenme biz kimseye hobici olarak güvenemeyecekmiyiz. Bence bir kimsenin hoşuna gitmişse bir balık genetikmi orjinalmi diye inanın düşünmez ama şuna inandım herkes için en önemli olan BALIĞIN GÖZE HOŞ GELEN RENGİ     

       SAYGILAR.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 21:17
[QUOTE=Pacific]Mutant dediğiniz şey , genetiği değiştirilmiş canlıdır. Doğada mutant canlılar olmaz.
Örneğinizde labaratuvar üretimi bir balıktır. 
 
Benim son cevabım yakında binlerce çeşit yeni  yeni mutant ve hybrid  balık türleri  olacak, çünkü " Kapitalizm 50 kuruşa sattığı suyu, 1 TL.ye  işetir".
[/QUOTE]

Öncelikle sölemeliyimki suephoto dediğimiz site Polonya orjinli pekçok cichlid dergisine referans olan 10 üzerinden 10 luk bir site, lakin sitedeki resimler tamamı f0 hiç birisi üretim balığı değil, bu sitede bemba gold, kiriza gold, red phonix frontosa black vidow, göremezsiniz çünkü varyantların lokasyonlarına dikkat ederek paylaşır resimleri, 2ci atlaığınız nokta ob tropheusların hepsi WC denen F0 balıklardandır, üretim balıklarda binde bir ras gelirsiniz hiç biri WC bir balık kadar desen sahibi değildir. Bu açıdan bu kazumba da benzeri eşi olmayan bir balık 2isi henüz yok, tamamen doğadan bulunmuş bir balık.



[QUOTE=muharrem-55]

   Herkese selam peki bu kadar tartışmaya yol acabilecek fo -f1 tartışması yapıyorsunuz biz tropheus besleyen hobicilere gercekten faydalı olduğuna inanıyorum.Fakat ben kendim ve benim gibi düşünenlere yardım amacı ile fo almak isteyen bir hobici sertifikasıyla lamk isterse nerden alacak bir tavsiyede bulunun gercekten merak ediyorum ona güvenme buna güvenme biz kimseye hobici olarak güvenemeyecekmiyiz. Bence bir kimsenin hoşuna gitmişse bir balık genetikmi orjinalmi diye inanın düşünmez ama şuna inandım herkes için en önemli olan BALIĞIN GÖZE HOŞ GELEN RENGİ     

       SAYGILAR.....[/QUOTE]

Aynen Muharrem bey kimseye güvenilecek gibi değil bence gördüğünüz bir kolonin vidyosunu resimlerini forumda paylaşın yardımcı olan çok olacaktır.


http://trophs.com/forums/showthread.php?t=16934&page=7  buradan F0 OB ile f1 ob nin farkın görebilirsiniz.
Führer2012-10-17 21:21:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muharrem-55Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2012
İl: Samsun
Mesaj: 25
muharrem-55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 21:58
   Mesala ben ve benim gibi arkadaşlar fo sertifikalı balık almak istiyoruz.Ama bize güvenecek site veya  akvaryumcu söyleyin bizde alıp göz zevkimize varalım;  damızlık kolonimizi kurup hobini zevkine erişelim.AFRİKA'YA Gidecek durumumuz olmadığına göre değilmi. 
 
          SAYGILAR...
muharrem-552012-10-17 22:01:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 22:41
Deepsea, Diamond, LD gibi 10 numara firmalar var daha ne olsun 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir