Tropheus Duboisi Maswa Fosil Kaya


krizagoldkayseriÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Kayseri
Mesaj: 568
krizagoldkayseriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2016 20:59
Herkese mutlu hobiler öncelikle. Uzun süredir malawi gölü ciklet türlerini besledim, büyüttüm ve yavru aldım. Tropheus işine girmekte biraz korktum çünkü balığın narin kolay hastalığa yakalanabilen bir cins olduğunu forum ve sitelerden okudum. Ve baş belası "bloat". Bu hastalığa karşı çözüm yolu varsa bende besliycem bu türü diyerek araştırdım clout ve flagy gibi ilaçlarin olduğunu öğrendim. sp black bemba ile atıldım maceraya ve tam 2 ay oldu kendime en yakın gordugun cinsi sonunda buldum. Bemba, ikola ve en sonunda maswa. Duboisi maswa nin görünümü yavru rengi ve hareketleri hoşuma gitti ve 1erkek 5dişilik 200lt ful ekipman tankimda beslemeye başladım. Akvaryuma yeni alıştılar duboisilerim ve bir çok kum, kaya, filtre ve dekor değişikliğine gittim. Sonradan anladım ki dekorasyon tek ve sabit olmalı. Balıklar açısından stress ve ölüm sebebi olabileceğini gördüm. En sonunda yaptığım fosil kaya düzeni sade şık bir görünüm sağladığını dusunuyorum. Bu konu hakkında video çektim ve eksiklerim, artılarım neler bunları sizden duymak istiyorum. Videoya gelince :[VID]https://youtu.be/atQo5_sShrY[/VID]
0:00 - 1:33 Led + Florasan (gün ışığı phılıps),
1:34 - 1:42 sadece led aydınlatma,
1:43 - 1:52 sadece Florasan aydınlatma.

Amatör olarak yaptığım ve kendimi geliştirdiğimi dusundugum bu hobide en iyisi benim vb. gibi iddialarım asla yoktur. Sadece hobi amaçlı Tropheus besliyorum ve ilerleyen zamanlarda hobi alanımı ve tankı geliştirmeyi dusunuyorum.

Ek olarak : Aydınlatma 3m led ve 20w phılıps gün ışığı florasan. Ayrıca fosil kaya vb. akvaryumlarda kullanılabilecek kaya türlerini ve internette gordugunuz bir çok kayayı taş marketlerden alabilirsiniz. Kg = 1₺ oranında satış yapılıyor. Ben Kayseri de oturuyorum. Hobici arkadaşlara bu konuda yardımcı olabilirim. Benim gibi hobi tutkusu olan arkadaşlar ile tanışmak isterim. Herkese iyi forumlar, sağlıklı hobiler [:3]
[:iyi:]

Beğenenler: [T]13126,Cem Öcal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

urdaquaartdesignÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]3,1,157881[/C] [C]2,3,157881[/C]
Kayıt: 10/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 3997
urdaquaartdesignÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2016 05:40
Furkan bey ,

Açıklamalı anlatımınız için teşekkür ederim.Doğru bildiğiniz yanlışlar mevcut Ve bunu zaten kendi anlatımınız içerisinde üstünden geçiyorsunuz. Tropheuslar çabuk hastanalığa yakalanan balıklardır .

Balıkları beslediğiniz tank maalesef Tropheus türleri için uygun değildir .kullanmış olduğunuz kumu kayayı çıkardığımızda 160 Lr civarında Tropheus bakmış oluyorsunuz Ve bu çok büyük bir risk .

Herhangi oluşabilmişsek bir iç parazit,Bloat hastalıkları bu ufak tankda çok çabuk yayılarak tüm balıkları etkisi altına alabilir .

Lütfen duyarlı olalım.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]188644,sefaishere[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T][T]188644,sefaishere[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir