Tropheus Fiyatları...


AliBıçakcıÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 249
AliBıçakcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 10:45
Aslına bakarsanız dedıgınız gıbı hobıcılerde fıyatları abartıyorlar.Lakın su durumu göz ardı etmemek lazım.10 lıradan aldıgınız bır balıgı 2-3 ay besleyıpte 5 lıradan satarım dıyen kac arkadasımız vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

levityÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 120
levityÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 14:39

Ali Bey, tabiki bu konuda size katılıyorum. 10 alıpta 5 satmak tabiki olmaz. Fakat zaten belirli bir süre sonra herkes oturmuş kolonisi kurup belirli periyotlarda yavru almaya başlıyor. En azından yavrularını piyasadan biraz daha aşağı fiyatlarla satmak mümkündür. Tabiki bu sitede balıklarını satışa çıkaran arkadaşlarıma hiçbirşey demeye hakkım yok. Herkes kendi balığının fiyatını kendi belirler.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan_ali05Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 2147
hasan_ali05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 14:56
  Arkadaşlar bence arz talep meselesi olsa spnin yunusun fiyatının 50-60 olması lazımdı.Bende gördüm adam 5 cm balığı 30tlye satıyor cm başına 6tl :D ama akvaryumcular çok kazık atmaya çalışıyor bir balık türü vardı dedim 30 tane getiriyim 2 tane ver adam 60 taneye 2 tane verecek yani benim balığın tanesini 1 tl den alacak akıllıya bak ama benim vereceğim tür ise mento daha akvaryumcularda yok satarken en az 5 tl ye satacak adamın aklına bakarmısınız.Çok para istiyorlar herşeye hele burda balıkçılar çarşısı diye bir yer var adam 3 cmlik mücevhere 7.5 tl istiyor bende karşı komşusundan 3 tlye aldım 3cmlik mücevheri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliBıçakcıÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 249
AliBıçakcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 10:08
Akvaryumcu bu işin ticaretini yaptıgından dolayı alış fiyatını çok düşük teklif ediyorlar.Birde tam yaz sezonu balık taleplerinin az oldugu sezon olmasının etkiside var.Lakin piyasada her ürünün fiyatını arz ve talep belirler.Arz ve taleple alakası yok deyişininiz çok şaşırtıcı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farabundoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 360
farabundoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 12:45

Bir akvaryumcuda damızlık en baba tropheus  120.tl eder. İkola, dubosi, bemba, cimba bunlar daha önceden ülkemize giriş yaptığı için en fazla 60-70 tl eder damızlıkları.

Şimdi kulağıma bazı akvaryumcularda 150-170 tl arasında satılan tropheus çeşitleri duydum  böyle bir fiyat yok arkadaşlar lütfen almayın kaçak, köçek gelen balığa öyle paralar bağlamayın.
 
Ülkemize giriş fiyatlarını artık biliyoruz lütfen abartı fiyatlar talep etmeyin.
 
Onu bırakın hadi adam ticaret yapıyor geçen bir ilan dikkatimi çekti adamın teki hobici 10 tane tropheus'a 2000tl diye fiyat çekmiş bu nasıl bir fiyat anlamadım.
 
 
 
farabundo2009-07-21 13:46:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 12:58
Murat Bey'in yazdıklarına tamamen katılmakla birlikte...
Ülkemize giriş fiyatlarını artık biliyoruz lütfen abartı fiyatlar talep etmeyin.
cümlesine sonuna kadar destek veriyorum. Önceleri yani birkaç sene öncesine kadar şöyle bir durum vardı. İthalatçılar piyasa balığı dediğimiz,malawi,canlı doğuran,hatta discus getirip satardı. Akvaryumcu tanıdığı olanlar onunla birlikte,bu ithalatçılara gidip vayy be fiyatlara bak birde bize satılan fiyatlara bak derdi.
 
Ama şuan da durum gerçekten hem komik hemde tuhaf. Site vesilesiyle gerek buluşmalarda,gerekse akvarsitler derneğinde konuştuğumuz yada görüştüğümüz bazı arkadaşlarımızdan x ithalatçı 60 liraya ilangi getirtiyormuş,120 liraya satıyor. Sikkin Ya tamam bu canlıdır,belli kâr'ı koyacaksın kayıplarda kendini tolere edebilsin. Ama zaten adam getirdiği gün yada öbürgün balığı bitiriyor ki,ne korkusu bu yada kaygısıTebessüm
 
Neyse uzatmaya gerek yok,bu tropheus'u bende 1 ay önce Almanya'dan getirtip çok makul fiyatlara beslemek istedim,ondan sonra discus düşünüp vazgeçtim. Ancak bana göre bu paralara alınacak balıklar değil bunlar. Hem cebimize hem hobiye yazık oluyor arkadaşlar. Bir de piyasada ,hobicide yok çoğalsın yaygınlaşsın fiyatı düşer muhabbetine takılıyorum. YA nasıl düşer 2e 8d koloni almak istesen,1000 liradan fazla para vermen lazım. Hangi hobici bu balığa bu parayı gözü kapalı verecek? Sırf yaygınlaşsın herksin elinde bu türlerden olsun diyecek? Varsa da böyle birileri ben tanımıyorum açıkçası.
citronx2009-07-21 12:59:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ercantigaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 108
ercantigaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 10:29
Arkadaşlar BURSA'da Davutkadıdaki bir akvayumcudan 50 tl'ye 3 cm lik 13 duboisi yavrusu aldım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet_mhndsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 682
ahmet_mhndsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 10:33
Akvaryumcuya yılın ödülünü vermemiz lazım kayserşde o praya sp yavrusu bile alınmaz nerdeyse sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 11:01
Tropheuslar hakkında çok bilgi sahibi olmasamda moori türlerinin pahalılığı tartışılmaz bir gerçek. Fakat şöylede bir şey var  tanganyika cichlidlerine baktığımızda aşağı yukarı bir çok tür yakın adette yavru vermekteler tropheuslar , leptosomalar , ventralisler , kum kelebekleri , vb. Ancak şöyle bir durum var tropheuslarda sp türlerinde (ikola, bemba, duboisi , kriza) yavru alma konusunda moori türlere kıyasla çok daha rahat kolay ve adetlik, yoksa ben gözlerimde arkadaşımın 19 adet ilangi 17 kasanga kusturduğuna şahidim. Bunun yavru adedinden çok yavru alma zorluğuyla alakası var diye düşünüyorum. Bunun dışında ithalatçıların 10 lira getirip 20-30 liraya sattığı devirlerde kapandı diye düşünüyorum çünki hobici artık bir çok şeyin farkında ve bu fiyatları üç aşağı beş yukarı bir takım paylaşımlar sayesinde bilmekte. Bu da ithalatçıların fahiş fiyatla balık satamamasına neden olmakta. Aslına bakarsanız ithal gelen türlerde fiyat politikasını belirlemekte bizim elimizde. Sabredeceksin talep etmiceksin bir süre toplu bir şekilde karar alarak o meşhur arkadaşlarda satamayacaklar sonuç? fiyat mecbur gevşeyecek. Ha iç piyasada hobicinin yada üreticinin sattıkları ne olacak derseniz ona yapuılabilecek fazla bir şey yok arkadaşlar tartışmaya açık ve iç bir zaman çözülememiş bir konu hobicinin yüksek fiyattan balık satması.
Beslediğiniz balığı önce beğenin ve beslemekten zevk alın arkadaşlar. Fiyatı pahalı diye yok bu popüler kolay satarım yok bu çok nadir balık yavru alırsam iyi para eder yavrusu derseniz zaten bu ikilemden çıkma şansımız yok. Leptosoma Albino Kitumba beslerken Mbuna hastası oldum :) kitumbalarımdanda vezgeçemedim mbuna beslemektende geri alamadım kendimi :). (ucuz pahalı ilişkisi için verdim bu örneği).
 
 
Sağlıklı ve bol yavrulu balıklar.
 
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rakavuz2Çevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 7
Rakavuz2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 15:59
Benim dikkatimi en çok çeken şey illere göre fiyatların değişiyor olması

Mesela Bursa'daki hobici arkadaşlar 3-4cm bemba'ya 8-10tl istersen istanbul'dakiler 10-14tl arası istiyor (dip fiyatlar) hatta pazarlıkla daha aşağıya çekmek mümkün.

Bir arkadaşım sırf bu yüzden 2-3 ayda bir bursa'ya gidip balık alıp geliyor.

Var bu Bursa'da bir keramet :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KumdankalelerÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 195
KumdankalelerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 10:41
Ben bu durumun tamamiyle olmasa da hobiye yaklaşımımızı bile maddi koşulların belirlemesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Not: Aşağıda herkes böyle demiyorum  :)
 
*Her hobide olduğu gibi Profesyonel denildiğinde bu işin ticaretini yapar hala gelmek olarak algılıyoruz ki , değil yapılan hobide bilir kişi haline gelmek yeni ilgilenenlere bilgi sunabilmektir profesyonellik.
*Dahası her an herkesin imrenebileceği ,uğraşmak isteyeceği ve  bence günümüz koşullarında pahalı , lüx olabilecek bir hoby ile uğraşıyoruz.
*Durum böyle olunca hobiye başlayacak olan okadar maddi yükün altına girme cesaretini "ulen pahalı ama bi yavru aldımmı tanesi şu kadardan şu kadara satarım  ooh bütün masraflarda çıkar" yaklaşımı ile kendine ve çevresine hobiye başlama meşruiyetini bu şekilde sağladığı için beklenti de ilk sırayı verilen parayı çıkarmak alıyor.
*Durum böyle olunca herbirimiz balık üretimi yapmaya çalışan minik akvaryum bakkalları olma telaşına giriyoruz.
*Bu işe ticaret olarak bakmayan bile ortada var olan bu durumdan etkileniyor ve ben neden ucuza vereyim pskoloji ile hareket ediyor.
*Aslında bir hobide var olan bütün organizasyonlar tamami ile hobinin maddi yükünü hafifletmek ve bilgi paylaşımı üzerine olması gerekiyor ama durum böyle değil.
 
*Mesela akvaryum.com sitesi bilgi paylaşımı ve uzman bilgi akışı konusunda piyasanın en iyisi olduğu gibi ne yazık ki "hobiciler!" in de balık pazarlama konusunda işlerini görebildikleri en işlevli sitedir.
 
*Yine durum böyle olunca herkesi bir hırstır basıyo, çok ilgi duyduğu beslemek istediği balığı aylarca belki yıllarca alamıyor oluşunun acısını balığı satın alıp yavru almaya başladığında yine herkes gibi yeni başlayan diğer akvaristlerden çıkarma telaşına giriyor.
 
*Ben verili durumu değiştirmek adına herkesin yeniden akvaryumlarının başına geçip besledikleri balıkların ne kadar güzel canlılar olduklarını ve doğanın bir parçasını evimizde kurabilmenin ne kadar büyük bir şans olduğunu birkez daha içimize sindirelim derim.
 
*Ayrıca şunu eklemek istiyorum son 1 yıldır yavru aldığım Frontosalarımın yavrularını piyasada 15 lira iken ben 5-6 liraya kadar verdim hatta abi akvaryum kurdum ama tek kuruş kalmadı diyenlere balık ve birçok malzeme hediye ettim ve bundan sonra da insanların yükünü hafifletmek ve balık fiyatlarını düşürmek için elimden geleni ardımda bırakmayacağım.
*Herkesi de elinden geleni yapmaya çağırıyorum.
 
Herkese bol yavrulu az zayiatlı ,ucuz hobili günler diliyorum :)
Kumdankaleler2009-08-14 10:45:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliBıçakcıÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 249
AliBıçakcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 14:45
[QUOTE=Kumdankaleler]Ben bu durumun tamamiyle olmasa da hobiye yaklaşımımızı bile maddi koşulların belirlemesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Not: Aşağıda herkes böyle demiyorum  :)
 
*Her hobide olduğu gibi Profesyonel denildiğinde bu işin ticaretini yapar hala gelmek olarak algılıyoruz ki , değil yapılan hobide bilir kişi haline gelmek yeni ilgilenenlere bilgi sunabilmektir profesyonellik.
*Dahası her an herkesin imrenebileceği ,uğraşmak isteyeceği ve  bence günümüz koşullarında pahalı , lüx olabilecek bir hoby ile uğraşıyoruz.
*Durum böyle olunca hobiye başlayacak olan okadar maddi yükün altına girme cesaretini "ulen pahalı ama bi yavru aldımmı tanesi şu kadardan şu kadara satarım  ooh bütün masraflarda çıkar" yaklaşımı ile kendine ve çevresine hobiye başlama meşruiyetini bu şekilde sağladığı için beklenti de ilk sırayı verilen parayı çıkarmak alıyor.
*Durum böyle olunca herbirimiz balık üretimi yapmaya çalışan minik akvaryum bakkalları olma telaşına giriyoruz.
*Bu işe ticaret olarak bakmayan bile ortada var olan bu durumdan etkileniyor ve ben neden ucuza vereyim pskoloji ile hareket ediyor.
*Aslında bir hobide var olan bütün organizasyonlar tamami ile hobinin maddi yükünü hafifletmek ve bilgi paylaşımı üzerine olması gerekiyor ama durum böyle değil.
 
*Mesela akvaryum.com sitesi bilgi paylaşımı ve uzman bilgi akışı konusunda piyasanın en iyisi olduğu gibi ne yazık ki "hobiciler!" in de balık pazarlama konusunda işlerini görebildikleri en işlevli sitedir.
 
*Yine durum böyle olunca herkesi bir hırstır basıyo, çok ilgi duyduğu beslemek istediği balığı aylarca belki yıllarca alamıyor oluşunun acısını balığı satın alıp yavru almaya başladığında yine herkes gibi yeni başlayan diğer akvaristlerden çıkarma telaşına giriyor.
 
*Ben verili durumu değiştirmek adına herkesin yeniden akvaryumlarının başına geçip besledikleri balıkların ne kadar güzel canlılar olduklarını ve doğanın bir parçasını evimizde kurabilmenin ne kadar büyük bir şans olduğunu birkez daha içimize sindirelim derim.
 
*Ayrıca şunu eklemek istiyorum son 1 yıldır yavru aldığım Frontosalarımın yavrularını piyasada 15 lira iken ben 5-6 liraya kadar verdim hatta abi akvaryum kurdum ama tek kuruş kalmadı diyenlere balık ve birçok malzeme hediye ettim ve bundan sonra da insanların yükünü hafifletmek ve balık fiyatlarını düşürmek için elimden geleni ardımda bırakmayacağım.
*Herkesi de elinden geleni yapmaya çağırıyorum.
 
Herkese bol yavrulu az zayiatlı ,ucuz hobili günler diliyorum :)
[/QUOTE]
 
Degerli arkadaşımın söylemlerını katıldıgım yön fazla:Örnegın yapılan masrafın yavrularla karsılanmaya calısılması.Maddıyat önemsız demıyorum ama adı ustunde hobı.Yanı madıyat ıle  alakalı olmakla bırlıkte en buyuk etken sevgı ve ılgıdır.Akvaryumu olan arkadaslarımın tahmınımce % 99 bu ıse ılk önce ılgı duymus ve sonra sevgıye donusmustur.Zaten sevgı olmadan hobı olmaz.Kısacası ısın özü bence maddıyattan zıyade sevgıye dayalı.Suda var 100 lıra harcanmıs.Balıklara emek ve zaman ayırmıs yavru almıs.Bunu da 20 lıraya satmasını yadırgamamak lazım.
 
Fıyat hususunda yaklasım nasıl olursa olsun topluluk arz etmedıgı surece etkılı olamaz.orneklemek gerekır ıse Akvaryumda balıklarına emek sarf etmıs guzel beslemıs yavrusundan malıyetı cıkarmayı hedefleyen kısıyı ele alalım.Yavru fıyatını ıstedıgı kadar yuksek soylesın satamaz.(adı uckagıtcılık olsada.balık fıyatlarıyla alakası olmayan kısye satabılır.) Neden satamaz onu acıklayım.Bıraz once degındıgım gıbı fıyatı arz ve talep belırler.fıyatı belırleme hususnda ya o balık'da ulkede veya bulubdugun sehırde tekel olacaksın yada o balıga sahıp kısılerle beraber hareket edeceksın.Bunun harıcınde bu durum ımkansızdır.Ben 6 cm lık sarı prensesıme 30 tl desem kım alır sızce,kımse almaz cunku pıyasaya fıyatları bellı pıyasada cogu akvarıstcı arkadasımızda var.
 
Fıyat duzeyının belırlenmesınde arz talep ve cevre kosulları onem arz eder.Ahmet mehmet 10 lıralık balıga ıster 100 ıster 500 ıstesın bu hıc bır seyı degıstırmez degerlı arkadaslar.Bunlar ufak ,kısa vadelı sonucsuz  durumlardır.
 
Tesekkurler
 
Saglıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitoÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 419
LitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 14:51
Leptosoma'da az yavru veriyor, ama fiyatları dip yaptı. Ben aşırı talepten kaynaklandığını düşünüyorum. Tropheus modası geçince, talep düşer, dolayısıyla da  fiyatlar düşer diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÖzkurtÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2009
İl: Mugla
Mesaj: 239
Emre ÖzkurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 15:13
Ben bir öğrenciyim.Lise  öğrencisiyim.Bu hobiye 7 yıldır amatör sekilde yaptım basimdan gecen bi olayi anlatmak istiyorum.
Bundan 2 sene önce 65*30*25 cm akvaryumda 1 cift lepsites aldim bunlarin sayısı kendi kendine 200e ulasti baliklari değistirmek istedim.Balikcida daha yavru alinmamis lepsitesi 3 ytl satiodubenim baliklarim düzenli yavru veriodu.Balıkcıya en kral anac dişi ve erkeğimi götürdüm.
Sizce kac para vermistir.
20 kurus verdi.Adama siz kac para satıyorsunuz dedim.O da bana sen ne yapcan yarisi ölüyo yarisi ni satiom böle ker adiom dedi.Adam 20 katına satacak.

Şuan akvaryumum bos bir balik istiyorum malavi nin 2 cm yavrusu bile 4 ytl ben tanganika istiyorum.
Onlar 15-20den basliyor 3 aydir ne balik aldim nede akvaryumumu kaldirdim bos bos duruyor.Böyle bir durumda sizce hobici artarmi?
Bana Şahsen hobiyi bıktırdılar.Herkez ticarete dökmüs isi.


Balık besleyenlerde bence yavas yavas ticaret icin yapmaya basladilar.

Ben kendi düsüncelerimi dile getirdim.
Emre Özkurt2009-08-14 15:14:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir