ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hasan_ali05
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
704
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Aralık 2008 00:14
Son Ziyaret:
30 Ağustos 2023 19:15
Toplam Mesaj:
2147 [0.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasanali şekerci
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1995
Yaş:
28
İl:
Antalya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Acemi arkadaşlar ÖM den soru sorabilir elimden geldiğince yardım ederim. Hasanali Şekerci

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Erkek Ağzına Yumurta Alır Mı ?
Balığın ağzı dolu kavgadan dolayı değil.
Balık bana dişi gibi geldi diğer taraftan birkaç istisnai tür dışında ağızda kuluçka yapan balıklarda erkeğin yumurta tuttuğuna veya yardımcı olduğuna ne şahit oldum ne duydum.
Bence dediğiniz gibi muhtemelen akvaryumda erkek balık var.Malawilerde daha önce hiç dişinin tek başına yumurta tuttuğunu görmedim.
Beta Cinsiyeti
[QUOTE=Heniy]Tam olarak nasıl bir yerde tutmamı önerirsiniz ayrıntılı bilgilendirirseniz sevinirim [/QUOTE]

Bu konuda gerçekten bilgi almak isterseniz forumdaki yüzlerce beta konusuna bakabilirsiniz.
Ranchu Balığı Kafa Ve Vücut Gelişimi
Şekillenirmi derken?Eğer balığın genlerinde varsa ven gelişimi kendisi olacaktır ancak form olarak değişmezler şuan ne ise büyüdüklerinde de form olarak aynı kalırlar.Sizin bu iki konuda yapacağınız çok birşey yok ancak forumdakiler gibi neden olmasın sık ve kaliteli besleme ,sık su değişimi ve geniş hacim ile avuca sığmayan ranchular olabilirler?Ayrıca form olarakta çok kötü sayılmazlar bence , tam aranılan yumurta formlu ranchular yüzerken fazla zorlanıyor gibi geliyor bana.
Polar Blue Parrot Cichlid
Ülkemizde bu balıklara balon zebra veya cüce zebra balığı dense de farklı genlere de sahip bir tür ,derken bu formun doğal olduğundan mı yoksa zebradan farklı genlere sahip olduğunumu kast ediyorsunuz.
Bana amatitlanialardan birisinin balon hali gibi geldi.Emin değilim ama mesela ''balon honduran red point(veya melezleri)'' gibi.
Balığımı Kim Öldürdü
Sorunun cevabı malesef ,balığı siz öldürdünüz.Konunun tamamını okumadım konuya değinen olduysa kusura bakmayın ama akvaryumun kurulum tarihiyle ilgili bir bilgiye rastlamadığım için akvaryumun ya yeni kurulum yada bakteri kültürünün bir sebepten çöktüğünü düşünüyorum ki zaten bitkilerinizde daha gelişime başlamamışlar adaptasyondalar, bu bitkilerinde yeni olduğuyla beraber kurulumun yeni olma ihtimalini destekliyor.Eğer kültür oturmadan canlı eklediyseniz muhtemelen her yeni başlayanın başına gelen şey olmuş ve canlıların bazıları ölmüş.Malesef bu benimde başıma çok kez geldi.Artık kurulumdan sonra canlı eklemek için aylarca bile bekleyebiliyorum ve uzun yıllardır şükür neredeyse adaptasyon sırasında balık öldürmüyorum desem yeridir.Yani o bulanıklık gidene kadar canlı eklemeyin derim.
Bitkisiz Karides Akvaryumu Olurmu
Anlaşılan pek araştırma yapmamışsınız.Öncelikle o filtreyi tamamen suya batırın yoksa motorunuz yanabilir.Diğer tarafan akvaryumun genel bir fotoğrafını atarsanız elinizdeki imkanlara göre size akvaryumunuzdan daha fazla zevk verecek tavsiyeler çıkacaktır.Bitkisiz karides olur filtresiz balıkta olur ancak bunlar için duruma göre akvaryumun dekoru diğer techizat ve hacimde önemlidir o yüzden besleme (çevre)koşulları hakkında daha detaylı bilgi verirseniz daha sağlıklı olur.
Bitkililer İçin Bu Parçayı Nereden Bulurum
Bende kuma dikimi tavsiye ettim zaten ama malzeme yaprak kurşun.
Bitkililer İçin Bu Parçayı Nereden Bulurum
Balık av malzemeleri satan yerlerden yaprak kurşun diye alabilirsiniz.Ancak kuma dikerseniz kurşunla batırmak yerine daha sağlıklı olacaktır.
Balıkları Yiyorlar
Gözlem bu sorunuza yanıt verecektir ancak bence baş şüpheliler daniolar fırlama ,haylaz balıklar.Akşam uzunca bir gözlem yaparsanız muhtemelen yakalarsınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.