Tropheus Fiyatları...


kuduzruhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2006
İl: Nevsehir
Mesaj: 641
kuduzruhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2009 10:27
  İşin özeti kısaca şuki arkadaşlar geçen hafta babam 1300tl ye kurbanlık sığır aldı.Bazı arkadaşların o ayrı bu ayrı dediğini duyar gibi oluyorum.Ben vicdanen rahatsız oluyorum yüksek miktarlarda paraları sırf 4-5 hobicinin tekelinde diye bu balıklara ödemekten. ARKADAŞLAR KRAL ÇIPLAK. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

flowerfishÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 250
flowerfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 11:14
Tropheus vs. bazı albenisi yüksek balıkların fiyatı neden çok?Tamamen fırsat düşkünlüğü başka hiç bir şey değil...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2010 09:59
Bir yöneticim bana uyarı göndermiş benzer konu var ise ondan devam etmenin en doğru seçenek olduğunu boşuna mesaj kirliliği yaratmamak gerektiğini yazmış. Saygı duyuyorum katılmıyorum ama kural kuraldır saygı duymak uygulamak gerekiyor .Medeni insanların yaptığı gibi. Ancak kendimi iyi açıklayamadığımıda belirtmek zorundayım. Ben açıkcası kimin kaç paraya ne satıp satmadığı beni çok alakadar etmiyor. Bu benim görevim değil. Ben vaktimi ayırıp forumlarda yazı yazıp, değerli arkadaşlarım şu bu senelik bir tecrübem var diyip eğer yardıma ihtiyacınız olduğu konu olursa bana sorabilirsiniz ve biliyor isem cevabı kesinlikle yardımcı olurum diye düşündüğümden bu konular beni ilgilendirmiyor. Yani örnek veriyorum "Selim Bey, X tropheus satın alacağım arkadaş Y fiyat istiyor açıkcası pek fikrim yok sizce fiyat uygun mu?" Beraber irdeleyip şehir ulaşım boy cinsiyet vs vs tüm faktörleride hesaba katıp beraber karar verebiliriz. Neyse uzatmayayım, benim derdim şu ahlak konu oldu mu mangalda kül bırakmayanların iş icraata geldiğinde abuk sabuk fiyat vermeleri. Bakıyorum anaçlara ne düzgün bant var nede ahım şahım formları. Neymiş F0. Yahu bir şeyin nadir olması onu değerli kılabilir ama güzel demek farklı bir olgu. Bazı dostlarımızda özellikle kendi dostlarınamı yazıyorlar anlamadım aynı balığa bakıp farklı yorumlar yazdığımızda kendimden şüphe edip acaba diyorum. Ama sonra herhalde o da onun dostu arkadaşı balıkların yavrularını satmak istediğinde az cok insanlar yorumlara bakınca süper wow gibi kelimeler görürse satışa yardımcı olur diye düşünülüyor sanırım. Bunuda geçtim . Pazarlıksız denmesi garip. Neden? Ev alıyorum adam Türkiyenin en büyük müteahhiti   . Atıyorum 235 Milyar tl diyor eski  para ile . Diyorsun ki 220 yap daha iskan bedeli var atıyorum kredi çektim zaten zorlanırım falan filan. Adam yapıyorda senin balığın altın mı yumurluyor konuşuyor mu? Fiyatlara bakınca doğru çeyrek yumurtluyor gibi. Birde alın pişman olmaz yavrulardan sattığınızda masrafı çıkartırsınız deniyor ağız birliği etmişcesinize. Yahu işyeri mi satıyorsun makina mı? Nerede bunun hobilik tarafı? Yani sözüm herkese değil bir kısıma. Böyle oluncada zamanla tüm iyi niyetli bilgili dostları paylşımdan uzaklaştıracağız çünkü onlarda artık sıkılacak cin fikirli adamların aptalca hareketlerinden.
Neyse sağlıcakla kalın saygılarımla
selimay2010-12-17 10:49:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bar0nÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1882
bar0nÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2010 12:19
Balıkların yerli üretimi hakkında fıyat biçemem o üreten arkadaşa kalmış. Ama F0 balık alıyorsanız fiyatlara mecbursunuz çünki getiren firmalarda vergisine , kdvsine kadar herşeyiyle uğraşıyorlar bu okadar kolay değil tamam belki gene ucuza geliyor ama bi emek var ben veya bi başkası gidip hop diye balık alıp getiremez çok zordur yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

destan38Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2010
İl: Içel
Mesaj: 23
destan38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2010 19:06

Ne yapalım arkadaşlar ben bu balığı seviyorum,ucuz yer varmı onu deyin varsa o zaman ordan alalım fiyatta düşmüyo.kusura bakmayın ben bu balık ne olursa olsun sevdiğimden aldım,evet pahalı fırsat felan bende biliyorum fırsatcılık ama kimse bu balığı ucuzada verdiğini ne duydum nede gördüm,eğer varsa söylerseniz memnun olurum....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 11:17
Yok yok arkadaşım Benim Yeni keşfettiğim bir durum var hobiciler yerli üretim dayanıklılığı sağlam diye fiyatları şişiriyor kastıkça kasıyor. Dış ülkelerden getirtenlerde direk gölden gelme oluyor vergileri gümrükleri bilmemleri diye fiyatlar şişiyor hobiciler ya zaten ben bu balığı para kazanmak için değil sevdiğim için bakıyorum hobimi kurtarsın 50 lira normalde ama benim hobimi bu balığa 20 de istesem bedavaya getirir demiyor. Birde hobici fiyatı olarak satmamız gerek ama oda çok düşük oluyor demiyorlarda. Hobici fiyatıda bu balıklar için geçerli olamaz yada belli biryere kadar gibi şeylerle geçiştiriyorlar. Velhasıl arkadaşlar Fiyatları size uygun gelmeyenle alış veriş yapmazsınız fiyatı cebinize göre olanla alış veriş yaparsınız kiminde balığına nekadar istediği size hiç sıkıntı yapmaz. Sonuçta balıklarını yüksek fiyata veren bazı hobici arkadaşlarımız sadece balığı satın alacağı zaman hobici fiyatı nerede diyerek sitemde bulunuyor. Başkasına balık satacağı zamanda hobici fiyatıda olmuyo öyle oluyo böyle oluyor gibi şeyler sölüyorlar nasılsa herkez her istediği ürünü istediği fiyata satabilir bu böyledir ama ayıplamamak mümkün olmayan konu kendisi balık temin edeceği zaman hobici fiyatından almaya çalışıyor kendiside hobici olduğu halde başkasına balık satacağı zaman hobici fiyatı şöyle böyle diye bahanelerle insan karşısına çıkıyorlar. böyle düşündükleriniz varsa alış veriş yapmazsınız hiç böyle bir konuyada gerek kalmaz. Sonuçta burada hobici olarak tandışığımız sevgili dostlarımızın bazıları alırken hobici satarken ticari gibi davrandıklarından bu fiyat konuları hep uzar işinize gelmeyenle fiyatın yüksek olduğuna inandığınızla alış veriş yapmayın hiç fiyat içinde konu açılmamış olsun. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak DenizÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2467
Burak DenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 22:01
Bende tropheus besliyorum elimde 15 adet yavru var , şu anda satsam damızlıklarının parasını çıkarırlarKahkaha.Oldukçada zor bir balık her hafta iyi yada kötü bir olay oluyor.Yem atayım keyfime bakayım olayı olmuyor malesefIste%20Bu.Emek ve zahmet ön planda nerede zor tür orada para, nerede acayip balık orada para...SikkinÜretim fikrine katılmıyorum herkes tropheus besleyebilir ve üretebilir fakat beslemekle bakmak arasındaki ince farkı atlamamak lazım.KaçikBakmak doğrudan emek vermektir.Ticari amaçlı olanlar sadece beslerler...Ünlem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2010 12:27
Son kez bu konuya yazıyorum ve siz düşünün.
1- Asla 4-5 cm lik tropheusa 40-50 tl vermem. Giderim anaç alırım saygın bir firmadan hem f0 hemde pazarlık yapıp 2 adet 4-5cmlik balık yerine bir tane anaç alırım.
2- Risk alıyorsam satıcıda almalı. Daha erkek-dişi oldugu belli değil.
3- Daha renk olarak formu bile belli değil.
Birçok yazıyı takip ediyorum ve satılan o süper! yavruları görüyorum büyüdüklerinde. Onca zaman büyütün besleyin gözünden sakının sonra ne formu düzgün çıksın nede cinsiyeti istediğiniz gibi. Ve siz gidip onca parayı boşuna verip birde elinizden erkek çıkartmaya çalışın. Birde saygıı gösterin övün. Bence satanların hiçbiri suçlu değil. Alanlar suçlu.
8-12 cm lik F0 ilgili firmaların satış listesinde 110-120 Tl ye satılıyor yanlış hatırlamıyor isem. Doğal yoldan yavru almaya kalktıgınızda  ortalama 5 adet yavru veriyor bu balık. 120/5=24 tl . Yani tanesini 25 tl ye satınalsanız bile normal sayılır. Oysa bu balıklar kusturuluyor birde. Neyse uzatmayayım belirli varyantlar haricinde kişisel görüşüm yavru(2-3 cm) için max 15-20  damızlık altı -(5-6 cm) için de max 30 tlden fazla ödemem. Oda görerek tabiki :) Size birde benzetme yapayım . Aldınığınız balıklar 3-4 cm ise ve adetli alıyor iseniz bir kovaya oradanda torbaya koyup götürecekseniz kepçeyle 5-6 tanesini aynı andan yakalayıp su üstüne doğru getirin. Öyle bir görüntü görmeniz gerekirki hani istavrit almaya gittiğinizde balıkçınıza öyle bir tepinme. Aksi halde almayın sağlık sorunu çıkartabilir. Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hanfurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 399
hanfurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2010 20:59
Kimi vardır 3tl lik birşeye 5tl yazar ve indirim yapar yine 3tl ye verir.Bu benim politikama aykırıdır ürün alırken ISRARCI pazarlık yapmayı sevmem ve satarkende uzun pazarlıklar yapmayı sevmem.3tl lik ürüne 3 tl fiyat verir pazarlık yok derim.Malesef bizim insanımıza bu ters geldiğinden adı pazarlık yapmıyor oluyor.Tanesini 120 tl den 10 adet balık alan birisi ve bu kolonidende tek tük yavru alıyorsa bunlarıda ucuza satamaz.Keşke 120 tl den değilde 40-50 tl den alsa ve yunus ve sarı prenses gibi yavruda alsa,yavrularıda 3-5 tl den satsa,herkezde istediği balığı beslese.Diyeceksinizki ticaretmi yapılıyor benim düşüncem şu:ben bu balığı çok seviyorum ve beslemek istiyorum fakat fiyatı çok yüksek almayayımmı?Alırım bir müddet yavru satar ve ödediğim fahiş fiyatları azaltırım sonrada çok samimi söylüyorum gerekirse satmam arkadan yeni bireyler yetiştiririm yada çok az sayıda ve uygun fiyata satıp hobimin keyfini çıkartırım.İnceleyebilirsiniz sadece balıklara yer açmak ve yem parasını çıkartmak maksadıyla 3-4cm lik yunus ve sarı prenses yavruların tanesini 50 krş a verdim 116 adet çıktı ve 100 adet parası aldım çünkü habire yavruluyorlar ve bir balık 40-50 adet yavru veriyor.Bu konuda hobicilere biraz fazla yüklenildiğini düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuroz06Çevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2010
İl: Ankara
Mesaj: 145
onuroz06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 00:16
Bazı kişiler her nekadar hobici olarak görünselerde bu işi ticerete dökmüşler.Fakat bazı kişilerde var hakikaten hobi için bu işi yapıyorlar ve 3'e 5'e bakmadan yavrularını uygun fiyatlardan satıyorlar.Nese bu hobici veya ticaret yapanlarla alakalı.Tropheus fiyatlarına gelince ben F0 balığa 100 120 TL gibi bir ücretin çok olduğunu düşünüyorum neden diceksiniz. Alıştırma evresi bir sorun yeme alışcakmı su şartlarına alışcakmı birsürü sorun.Güzel bir koloni kurmak istiyorsanız nerden baksanız 1500 tl yi gözden çıkartmanız lazım.Ama yerli doğum hibiciden aldığınızda yarı fiyatına 20 adetlik bir koloni kurarsınız biraz beklersiniz damızlık boya gelmeleri için ama hem sizin elinizde sizin bakımınızla büyümüş olurlar hemde daha az para ödemiş olursunuz.Ben şuan baktığım Golden Kazumbalarımı elimdeki malawi ve leleupilerimi satarak edindim. Hobi olarak bu işi yaptığım için sadece alıcağım balıkların fiyatı kadar bir fiyat biçtim balıklarıma. Kazumbalarımdan yavru alsam onlarıda uygun fiyattan vericem çünkü pahalı oldukları için insanlar istedikleri balıkları besleyemiyorlar ve hobicilik bitiyor. Bence herkes biraz düşünmeli alıcıda satıcıda arada buluşulmalı fiyat konusunda bukadar pahalı olmamalı tropheuslar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

destan38Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2010
İl: Içel
Mesaj: 23
destan38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 11:08
Arkadaşlar bu balıkları fo alıp besleyenler kesin kayıp vermişlerdir,bunun sebebi firmaların bu balıkları direk gölden getirmeleri tabi istisnalar haric.akvaryuma alışması cok zor,zoru başarıp yavru alan arkadaşlar ise bu emek karşısında elbet ödülünüde almak istiyecektir,benim tavsiyem yavru alınması ve beslenmesi.yavru alıpta besleyen arkadaşlar fazla bi sorun yaşamadan yollarına devam ediyolar.buda adama inalınmaz bi haz veriyor,saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akt1982Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 74
akt1982Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 13:45
Misal 5 tl lik balığa 8 tl isteyen kişiler balıkları satılmayınca en nihayetinde tekrar 5 tl ye düşüyorlar döngü bu şekilde çoğu yerde. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malcolmx61Çevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6
malcolmx61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 17:26
Herkes istediği fiyatta satmakta hürdür.İşin içinde hırsızlık yok bir şey yok.Zorla satan da yok.bu kadar kafaya takmaya gerek varmı .O kadar düşünüyorsanız hobiciliği alın tropheus kolonisi de hobici arkadaşlara dağıtın.Daha faydalı işler tartışılsa daha iyi olur bence.Zenginin malı züğürtün çenesini yorar.başkada birşey olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquaafrikaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 69
aquaafrikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 19:26
Balıkların üreitimi arttıkça fiyatları düşüyor pahalı olan troplarında zamanla düşücektir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir