Tropheus için düşünceleriniz lazım


Tolga YILGINÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 468
Tolga YILGINÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2009 00:11
Merhaba arkadaşlar.Balıklarımı satıp tropheus olarak tek tür beslemek istiyorum.Alacağım türede kardeşimin tavsiyesi ve balıkların çok hoş olmasına dayanarak tropheus red rainbow kasanga olarak karar verdik(kardeşimle beraber).Sormak istediğim bazı şeyler var.
 
Acaba akvaryumun dekorunu ışığını arka fonunu nasıl yapmalıyımki balıklar gerçek renklerini kolaylıkla yansıtabilsinler?Akvaryumumun şu an mavi ışıklı silis kumlu arka fonu düz mavi şeklindedir.Ölçüleride 140*50*60.
 
Ayrıca dişi erkek oranı için 2e 10d nasıl ya da dişi sayısında birkaç fazladan ekleme nasıl olur?
 
Birde merak ettiğim acaba red rainbow besleyen çok kişi varmı?İlangi kasakalawe red rainbow üçlüsünden hangisi çok hangisi az besleniyor?
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

apistoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 225
apistoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2009 01:06
Tolga Bey,
Genel görüş olarak açık renkli kumun(beyaz, gri, vs.) tropheusların renklerini daha iyi sergilemesini sağladığı söylenir. Işıklandırmada 10.000k renk sıcaklığı içeren ampüller kullanmanız mavi ve kırmızı tonları vurgulayacaktır. Sarı renk için tam olarak hangisi güzel performans verir bilemiyorum(10000k veya 6500k veya 13000k ?).
Bahsettiğiniz cinslerin üçü de son derece nadir ve güzel türler. Eğer bulabilirseniz T.Moori Lufubu da son derece nadir ve güzel bir tür. Gerçi bana sorarsanız, tropheusların hepsinin kendine göre güzellikleri mevcut.
 
Saygılarımla
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuktonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2007
İl: Bursa
Mesaj: 484
ufuktonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2009 09:15

Tolga Bey;

Öncelikle tropheus kararı almanıza adınıza sevinim çok hareketli ve tatlı canlılar.Türlere gelince saydıgınız türler arasında inanın ayrım yapamıyorum Alpay beyin de dedigi gibi nadir türler.bende bu türlerin bazıları mevcut ve inanın hangisini alısanız memnun kalacaksınız bence trop un her türü farklı güzel çünkü hepsinin ayrı bir kendine özgü rengi var. Mesela bende Red Chimbada var onlarında kırmızılıgına bitiyorum,erkeklerin kur anında kendini nasıl kan kırmızı renk yaptıklarını görseniz bitersiniz yani sınır yok bu türde bence

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir