ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tolga YILGIN
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2008 11:26
Son Ziyaret:
06 Haziran 2017 15:47
Toplam Mesaj:
468 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga YILGIN
Doğum Tarihi:
13 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Hukuk
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TOLGA YILGIN
Kırmızı Kristal Karides Üretimi,Deep Blue Tiger Üretimi
Purple Snake Skin Guppy ve Bitki Üretimhanesi

SON 10 MESAJI

kristal karides tanklarım ( 3 tank ) (yeni resimler)

Herkese merhaba.Uzun zamandır konu boş kalmıştı.İşten güçten vakit ayıramadığımdan pek resim ekleme fırsatım olmamıştı.3 adet olan tank sayısını 2 ye düşürüp bir adet tankın boyutlarını büyüttüm.Birkaç resim ekleyeyim.Herkese hayırlı günler...

 
 
 
 
 
 
 
 
Tolga YILGIN2012-04-12 08:28:02
kristal karides tanklarım ( 3 tank ) (yeni resimler)
[QUOTE=Tercanli]Formu bazen okuyorumda ya ben bu isi bilmiyorum yada bazi arkadaslar asmis gidiyor diyorum kendi kendime.Inanin buralarda ne akvaryumlar gordum.Ustelik icindekileri oybe boyle karides degil nadir turler kimse ne ph sina ne gh sina nede ekstra bitkiler icin ozel co2 kullananini  gordum.



[/QUOTE]


Hocam dediğiniz doğru.Akvaryum işi heves,merak,ilgi,alaka,bilgi  derken aslında şans faktörü unutuluyor :)


[QUOTE=Bora B] Hobihaneyi bozdum profiller ve tankların çoğunu depoya koydum.Şuan 125 lt 7 adet L260 ve karışık ends,lepisteslerim var.L260 bayadır besliyorum 1 yıl olucak yakında tanklarını paylaşma vakti geldi sanırım. :)Olay zaten iyi filitrasyon-temiz su-az ama sık su değişimi bunların dışında çok uğraşmamak lazım yok kimyasallar düzenleyiciler çok detaya giren arkadaşlar oldu ama malesef onlardada olmadı.Sakınan göze çöp batar derler ama sen yinede düzenli dip çekimini aksatma.
[/QUOTE]






Abi ben kimyasal kullanma taraftarı değilim zaten.Tabiki faydaları var ama çok lazım değilse kullanmamak daha iyi bence.
Tolga YILGIN2012-02-04 23:29:25
kristal karides tanklarım ( 3 tank ) (yeni resimler)
[QUOTE=Bora B]Geçen yaz ısı sorunu yüzünden tüm koloniyi 1.5 günde kaybettim.2 yıl bu türle uğraşıp güzel sonuçlar aldıkdan sonra biraz hazin bir son oldu ama beni esas üzen aşşağı yukarı hobici arkadaşlara 1500 kadar kristal göndermeme-gelip almalarına rağmen hala yaygın olmaması bırak üretmeyi yaşatmayı becerebilen olamaması onca paylaşıma rağmen.Seni gerçekten tebrik etmek istiyorum şuana kadar benden aldıkları karideslerden doğru düzgün üretim yapabilen ve paylaşan bir seni gördüm.Paylaşımlarının devamını bekliyor bol kırmızı kristal arı karidesler diliyorum. :)[/QUOTE]


Teşekkür ederim Bora Abi.Aslında yukarıda da yazdığım gibi özel birşey yaptığım yok.Zamanında biraz ilgi gösterdim.Şimdi hiç uğraşmıyorum bile.Herkes akvaryum dünyasında şans denen olaya kesinlikle inanmalı.Herşey şans olmasa da , şans önemli bir faktör unutmayalım :)

Abi tekrar teşekkür ederim bu arada ama senin karideslere çok üzüldüm.İlk gördüğümde o kadar hoşuma gitmişlerdi ki ; herşeye senden esinlenerek başlamıştım.Vardır bunda da bir hayır abi.Yeni türlere yer mi açıldı ne :)





deep blue tiger tankım
[QUOTE=Bora B]

Tekkelimeyle süper Tolga diyecek birşey yok sen olayı çözmüşsün.Bende bu türün red peşindeyim şuan bakalım kısmet getirtebilirsem.

[/QUOTE]


Senin yüzünden bulaştım zaten bu işe Bora Abi :)




Tolga YILGIN2012-01-08 00:58:30
kristal karides tanklarım ( 3 tank ) (yeni resimler)
Merhaba.Arkadaşlar herkes aynı şeyi soruyor su değerlerini neler yaptığımı falan.Ancak şunu tekrar belirteyim.Ne şimdiye kadar ph ını ölçtüm nede kh ını.Hiçbir zaman özellikle yaptığım birşey olmad.Su değişimlerini dahi düzenli yapmıyorum.Hatta su değişimlerinde dinlenmiş su bile kullanmıyorum.Direk olarak çeşmeden akvaryuma basıyorum.

Birçok kişi özelden mesaj çekiyorlar nasıl yapıyorsun değerler nasıl diye, çok mesaj geldiği için artık cevap dahi vermiyorum.Bunun sonucunda da insanlar kötü niyetli olduğumu düşünüyorlar,birşeyler yaptığımı fakat bunları paylaşmadığımı düşünüyorlar.İnanın hiçbirşey yaptığım yok.

Yalnız şunu da belirteyim ; şuan elimdeki damızlıklar benim 1-2 yıl içindeki yavrularım arasından seçtiğim özel kristallerdir.İlk karides aldığımda daha çok dikkat ediyordum ama yinede ph ına kh ına dikkat etmiyordum.Zamanla aldığım yavruları daha zor şartlar için yetiştirmeye çalıştım.Bugünkü durum bunların sonucudur.Umarım anlatabilmişimdir.


Saygılar,


kristal karides tanklarım ( 3 tank ) (yeni resimler)
Yetişkinlerin boyu yaklaşık 1,5 - 2 cm civarında
kristal karides tanklarım ( 3 tank ) (yeni resimler)
Şuan durumda bir değişiklik yok.Kristaller yumurtlamaya devam ediyorlar , beyazlarda ise hala yumurtalar duruyorlar...
kristal karides tanklarım ( 3 tank ) (yeni resimler)
Sağol Timur Abi.Daha ne güzel renkleri olanlar vardı da dağıttık gitti :) Ss kalite çoktu ama baya azaldı şuan.Ayrıca daha önce paylaşmamıştım ama kristallerden elde ettiğim ve 5'inden 4'ünü yaşatabildiğim beyaz karidesler var.2. seferdir yumurta tutuyor.Bu kez daha uzun oldu yumurtlayalı.Onları ayrı bir tankta tutuyorum.Bakalım yavruları nasıl olacak...

Dikkat edilirse sağdakindeki yumurtalar görülüyor








Tolga YILGIN2011-12-07 10:30:20
deep blue tiger tankım
[QUOTE=timur eker]Selam Tolga,
Paylaşımlarına hasret kalmıştık. Tankta ustalığını konuşturmuşsun, tebrikler.
[/QUOTE]

Estağfurullah abi.Olan bitkileri diktik :) Şuan biraz daha fazla ilgilenebiliyorum karideslerle,en azından öncekine nazaran her gün yem verip ışıklandırmalarını uygun şekilde yapıyorum.Önceden yavru alıpta büyütemememin tek sebebi olarak yemleme olarak görüyorum.Şimdi rahatlıkla yavru alıp büyütüyorum.2 yumurtalı var sanıyordum ama 3 adetmiş :)


[QUOTE=Ö.F.Ö]Gerçekten karides ayrı bir zevk bendede 15lt bir tank var onu karides yapmayı düşünüyorum. Bu arada maşallah herşey çok hoş genel görünüme bittim zaten [/QUOTE]


Çok teşekkür ederim sağolun.Bence 15 litre başlangıç için süper.Hatta o tank karidesler için yapılmış diyebilirim :)





Tolga YILGIN2011-12-07 10:16:45
deep blue tiger tankım
Fotoğraf:


4 adet yavru var resimde :)








Yumurtalı bir damızlığım



1 adet yavru




Tankın genel görünümü



Boyut (cm):   -

Kapasite (litre):   -

Canlılar:Deep Blue Tiger

Malzemeler:Bitki için hazırlanan taban,iç filtre ve bitkili tank için aydınlatma

Akvaryum Bakımı:Haftalık su değişimi

Kullanılan Yemler:Nls,tropikal ve daha önce bir abimden aldığım yurtdışından gelen özel bir karides yemi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Herhangi bir katkı veya ilaç kullanmıyorum.




Karidesleri Timur Abi'den almıştım.Sagolsun baya yardımcı oldu karidesler için.Daha öncede birçok kez yavru aldım ama zamanım olmadığından ilgilenemiyordum.Şimdi odamdaki tanka koydum ve güzel sonuçlar almaya başladım.Şuan yaklaşık 10-15 arası yavru görüyorum ve 2 tane daha yumurtalı karides var.İnşallah onlardanda sapasağlam yavrular alırım.

Saygılar,




Tolga YILGIN2011-12-06 15:35:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.