Tropheus İkola için BİLGİ


LufthansaÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 20
LufthansaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2015 20:16
Evet sevgili arkadaşlarım, abilerim ve kardeşlerim ..

Yunuslarımı ilk akvaryumum da görmüştünüz. Onları değiştirme kararı aldım ve 18 adet Tropheus İkola almış bulundum. Amma velakin bu tür hakkında çok bir bilgim yok. Şimdi size danışmak istediğim, bu tür hakkında bilmem gerekenler nelerdir ? Akvaryumumu henüz dekore etmedim. Nasıl etmeliyim ve nereden temin edebilirim ihtiyacım olanları ? Ezbere iş yapmak istemiyorum çünkü çok şık ikola akvaryumları görüyorum. Bende bu şekilde yapmak istiyorum.  Ayrıca iki tür yem kullanıyorum. Biri ufak yuvarlak yuvarlak. Biri de bildiğimiz bitkisel yemleri yaprak parçası şeklinde.
Akvaryumum da çok fazla gözüküyor bu beyaz kumda pislikleri. Bunun için ne yapabilirim ? Ayrıca tek bir yerde beraber yüzüyorlar. Normalde gezmeleri gerek. Bir problem var mı diye düşünmüyor değilim akvaryumda.
Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için 
Bu da videosu. İlk video da aldığım kişinin akvaryumunda. Sonraki video kendi akvaryumum. Ölçüleri 120x50x60 olmalı. 300 Lt civarı

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=3Lxg4AI0Buc&feature=youtu.be[/VID]
 
Bu da bendeki hali 
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=m-1bsikkyRk&feature=youtu.be[/VID]
Lufthansa2015-03-14 20:17:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 02:36
Öncelikle abi ışık seçiminiz yanlış balıklar rengini tam veremez. Ayrı gezme memelerinin nedeni daha alışmamış olmaları tam alıştıklarında renklerinin daha iyi olacağına emin olabilirsiniz. Kum biraz az gibi geldi daha fazla olmalı çünkü ağızlarına almayı çok seviyorlar. Bir de dekoru biraz daha arttırmanız iyi olabilir. Işık konusunda beyaz yada beyaz mavi karşımı öneririm. Yem olarak 3-4 çeşit yem daha iyi olacaktır. Mesela bende bemba, duboisi ve ikola var biraz abarttım ama 12 çeşit yem var fakat 1 çeşit 1.5 kg yem alacağıma 300 gr eksik oldu 12 çeşit yem aldım. Daha iyi olduğunu düşünüyorum.Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliAltınözÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 486
AliAltınözÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 10:19
Kumunuz Kalsiyum Karbonat lı kum sanırım 1 sene boyun'ca su sertliğini yükseltir ve sabit kılar daha sonra sadece kum olur :) bütün özelliği biter ilk önce kum değişikliğine gidin  mercan kırığı alın 0-5mm daha sonra erkek sayısına göre mağra yapın  ve salınım yapmayan kaya türleri seçin gnays kaya gibi kayrak taşı gibi o taşlar dan güzel mağralar yaparsınız su sertliği demiştik onu'da Reeflowers Tanganyika ph alarak halledebilirsiniz 1 hafta boyunca 24 saat' de bir 4 kapak atın daha sonra her su değişimin'den sonra 4 kapak atarak 1 ay içersin'de istenilen su değerini elde edebilirsiniz ve mercan kırığı kum suyun sertliğni sabitleyecektir bu özelliğe sahip'dir :) yem çeşidi olaraksa ( Tetra pro cips yem , Süper flakes pul yem , sera flora pul yem , ''dainichi baby delux , color  , vegie'' süper tabin A + , JBL Rift , v.b yemler kullanıyorum ışıl sistemi ise led olmalı loş bir ışık sistemi ) ( en son olarak 18 adet ikola kaiser çok fazla o akvaryum için :( en fazla 10 d 2 e yapabilirsiniz. bol yavrular sağlıklı balıklar dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir