Tropheus İlangi: Birinci yaş günleri


Trp.İlangiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 34
Trp.İlangiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2014 03:36
İyi günler arkadaşlar;(resimler gelicek)
Tam bir sene önce malawi'den tropheus'a geçiş yapmaya karar vermiştim ki, balık seçimimi İlangi'den yana kullandım. Sami bey sağolsun, Adisa akvaryumdan aldığım 23 tane, 2-3cm balığım hala sağ sağlim yüzüyorlar. Bu geçen 1 sene içinde, defalarca bel ağırtan su değişimi yapıldı. Ne kadar beğensemde, açık mavi yerine siyah fon kullanmanın pişmanlığı yaşandı.(Tedirginler)Ev ve akvaryum taşınıp tekrardan kuruldu. Fluval 306 dış filtre 6 kere temizlendi. 2 kere 2 haftalık tatile çıkıldı, dönünce 23 tanelik trajediye hazırlanıldı. 6 kutu 250ml spiru. içeren pul yem tüketildi.(sera+jbl+tropical+tetra+[nls]). Jager 300w kalibrasyonunu beceremediğim için hiç takamadım, ancak gözümü hiç termometreden ayırmadım. Eksik olmasın Sera Nitrivec+Aquatan yardımıyla bugünlere geldik.  Tahmin ediyorum ki, boy ve renklerindeki değişim olmayan o sürecide atlattık. 

Bu benim ilk Tropheus tecrübem olduğu için, ben onları, kendilerinden öğrendim. Her ay davranışları değişti, haraketleri gelişti. Artık onların bedenini daha sarı, üst kısımları daha koyu kırmızı görmeye başladım. Buda hoşuma gitmeye ve tatmin vermeye başladı. Eskiden benden korkup kaçarlarken, artık yemlemeye yanlarına gittiğimde camda beni bekliyorlar. Elden yeme gibi cıvık cıvık bir ilişkimiz yok hala; hatta spiru tablet bana dokunmasın bin yaşasın mantığında uzaktan uzaktan kesiyorlar, yemeyip korkudan kaçıyorlar.  Ben bunları yazarken, onlar kumun üstünde kıpırdamadan uyku/dinlenme vaziyetindeler. Gün geçtikçe, ufak kovalamalar, biraz daha sert "dürtmelere" dönüştü. Reeflowers kumla pek araları yoktu aslında; ancak geceleri ışıklar kapanmadan, son yemlemeden önce oynayıp tükürmeler vardı kısa süreli. Daha yeni anladılar kumun maharetini. Artık eğleniyorlar kum sayesinde. Bedenlerini dokundurup,kum üstünde ufak titremeler hoşlarına gidiyor, görebiliyorum. (parazit durumu filan yok, germeyin konuyu :) ) 
Gel gelelim akvaryum boyutuna. 23 balığım 110*50*50 cm boyutundaki akvaryumda rahat rahat dolaşıyorlardı. Son zamanlardaki hızlı büyümelerinden sonra, darlandıklarını görebiliyorum. İtiş kakış bir durum yok ancak, "1 metre daha olaydı da, geniş geniş yüzeydik" dediklerini duyuyor gibiyim :) Artık kardeş kardeş oynamıyorlar bu belli. Kaç erkek kaç dişim var henüz vent kontrolü yapamadım bilmiyorum. Dolayısı ile, tank ta ki gerginlik derecesini bilemiyorum. 2 sert erkeğim var bundan eminim, ancak çocuklarımın bir kısmından ayrılma vaktim geldi bunu da üzülerek kabul ediyorum. 

Malawi'de yavru tecrübem oldu fakat o çok kolaydı. İlk yumurta alışında 60 yavru aldım İceman dişimden ve ilk kusturmamdı. Yavru tecrübemi geliştirmek ve İlangi'lerimle yaşamak istiyorum. 2 erkek 8-10 dişi fazla gelir bu akvaryuma onuda biliyorum. 
Şimdi sorulara gelelim :)

  1. 250lt civarı, 110cm uzunluğundaki akvaryumumda, 1e-6/7d bakmam mı daha uygun olur; yoksa 2e-6/7d mi bakmalıyım?
  2. Sade akvaryum seviyorum; kenarları düz, boyu yüksek granit 3 kaya ve 3 tane nana barteri kullanıyorum. Dişilerim, taş yerine kuma yumurta dökebilirler mi?
  3. Eve giren çıkan çok olduğu için balıklarım sosyalleşmek yerine, tedirginliği tercih ettiler. Buzları eritmek için önerebileceğiniz bir teknik varmıdır? Yoksa zaten sadece bana mı sıcak davranacaklardı?
  4. Anaç dönemlerinde, sıcaklık 24-25 derece mi, 26-27 derecemi olması tercih edilir?
  5. Anaç için erkeğin karakter olarak daha sert olanımı makbuldür?[Hormon hesabı] Kolonim için, seleksiyon sırasında balıklarımın fiziksel ve davranış olarak dikkat etmem gereken faktörler varmıdır?(dişi boyu, rengi, erkek davranışı)
  6. Yaklaşık kaç cm boya ve kaç aylık olduklarında çiftleşme olgunluğuna ulaşıyorlar?
  7. İstanbul/Sarıyer'de oturuyorum. Vent kontrolü ve ayrım için bana yardımcı olabilecek kimse çıkarmı? :)
   En kısa zamanda resimleri upload edicem. Nacizane fikirleriniz için şimdiden teşekkürler 
Cagdas OZDOGAN2014-09-15 11:53:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir