ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Trp.İlangi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Temmuz 2013 05:09
Son Ziyaret:
17 Aralık 2014 19:36
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Aktaş
Doğum Tarihi:
29 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



260 lt Ilangi Yellow

SON 10 MESAJI

Tropheus İlangi: Birinci yaş günleri
İyi günler arkadaşlar;(resimler gelicek)
Tam bir sene önce malawi'den tropheus'a geçiş yapmaya karar vermiştim ki, balık seçimimi İlangi'den yana kullandım. Sami bey sağolsun, Adisa akvaryumdan aldığım 23 tane, 2-3cm balığım hala sağ sağlim yüzüyorlar. Bu geçen 1 sene içinde, defalarca bel ağırtan su değişimi yapıldı. Ne kadar beğensemde, açık mavi yerine siyah fon kullanmanın pişmanlığı yaşandı.(Tedirginler)Ev ve akvaryum taşınıp tekrardan kuruldu. Fluval 306 dış filtre 6 kere temizlendi. 2 kere 2 haftalık tatile çıkıldı, dönünce 23 tanelik trajediye hazırlanıldı. 6 kutu 250ml spiru. içeren pul yem tüketildi.(sera+jbl+tropical+tetra+[nls]). Jager 300w kalibrasyonunu beceremediğim için hiç takamadım, ancak gözümü hiç termometreden ayırmadım. Eksik olmasın Sera Nitrivec+Aquatan yardımıyla bugünlere geldik.  Tahmin ediyorum ki, boy ve renklerindeki değişim olmayan o sürecide atlattık. 

Bu benim ilk Tropheus tecrübem olduğu için, ben onları, kendilerinden öğrendim. Her ay davranışları değişti, haraketleri gelişti. Artık onların bedenini daha sarı, üst kısımları daha koyu kırmızı görmeye başladım. Buda hoşuma gitmeye ve tatmin vermeye başladı. Eskiden benden korkup kaçarlarken, artık yemlemeye yanlarına gittiğimde camda beni bekliyorlar. Elden yeme gibi cıvık cıvık bir ilişkimiz yok hala; hatta spiru tablet bana dokunmasın bin yaşasın mantığında uzaktan uzaktan kesiyorlar, yemeyip korkudan kaçıyorlar.  Ben bunları yazarken, onlar kumun üstünde kıpırdamadan uyku/dinlenme vaziyetindeler. Gün geçtikçe, ufak kovalamalar, biraz daha sert "dürtmelere" dönüştü. Reeflowers kumla pek araları yoktu aslında; ancak geceleri ışıklar kapanmadan, son yemlemeden önce oynayıp tükürmeler vardı kısa süreli. Daha yeni anladılar kumun maharetini. Artık eğleniyorlar kum sayesinde. Bedenlerini dokundurup,kum üstünde ufak titremeler hoşlarına gidiyor, görebiliyorum. (parazit durumu filan yok, germeyin konuyu :) ) 
Gel gelelim akvaryum boyutuna. 23 balığım 110*50*50 cm boyutundaki akvaryumda rahat rahat dolaşıyorlardı. Son zamanlardaki hızlı büyümelerinden sonra, darlandıklarını görebiliyorum. İtiş kakış bir durum yok ancak, "1 metre daha olaydı da, geniş geniş yüzeydik" dediklerini duyuyor gibiyim :) Artık kardeş kardeş oynamıyorlar bu belli. Kaç erkek kaç dişim var henüz vent kontrolü yapamadım bilmiyorum. Dolayısı ile, tank ta ki gerginlik derecesini bilemiyorum. 2 sert erkeğim var bundan eminim, ancak çocuklarımın bir kısmından ayrılma vaktim geldi bunu da üzülerek kabul ediyorum. 

Malawi'de yavru tecrübem oldu fakat o çok kolaydı. İlk yumurta alışında 60 yavru aldım İceman dişimden ve ilk kusturmamdı. Yavru tecrübemi geliştirmek ve İlangi'lerimle yaşamak istiyorum. 2 erkek 8-10 dişi fazla gelir bu akvaryuma onuda biliyorum. 
Şimdi sorulara gelelim :)

  1. 250lt civarı, 110cm uzunluğundaki akvaryumumda, 1e-6/7d bakmam mı daha uygun olur; yoksa 2e-6/7d mi bakmalıyım?
  2. Sade akvaryum seviyorum; kenarları düz, boyu yüksek granit 3 kaya ve 3 tane nana barteri kullanıyorum. Dişilerim, taş yerine kuma yumurta dökebilirler mi?
  3. Eve giren çıkan çok olduğu için balıklarım sosyalleşmek yerine, tedirginliği tercih ettiler. Buzları eritmek için önerebileceğiniz bir teknik varmıdır? Yoksa zaten sadece bana mı sıcak davranacaklardı?
  4. Anaç dönemlerinde, sıcaklık 24-25 derece mi, 26-27 derecemi olması tercih edilir?
  5. Anaç için erkeğin karakter olarak daha sert olanımı makbuldür?[Hormon hesabı] Kolonim için, seleksiyon sırasında balıklarımın fiziksel ve davranış olarak dikkat etmem gereken faktörler varmıdır?(dişi boyu, rengi, erkek davranışı)
  6. Yaklaşık kaç cm boya ve kaç aylık olduklarında çiftleşme olgunluğuna ulaşıyorlar?
  7. İstanbul/Sarıyer'de oturuyorum. Vent kontrolü ve ayrım için bana yardımcı olabilecek kimse çıkarmı? :)
   En kısa zamanda resimleri upload edicem. Nacizane fikirleriniz için şimdiden teşekkürler 
Cagdas OZDOGAN2014-09-15 11:53:06
Otçul Balık Yavruları İçin Büyütme Yemi
Peki önerebileceğiniz Spirulina içerikli yavru yemi varmı acaba, ben bulamadımda
Otçul Balık Yavruları İçin Büyütme Yemi
Arkadaşlar merhaba;

Etçil balıklar için pek çok yavru yemleri var. Nls ve Sera kaliteside tartışılmaz. Fakat ben Msobo, Demasoni veya Tropheus yavruları için; yani hep otçul beslenen balıkların yavruları için, özellikle spirulana içeren yavru yemi bulamadım. Yüksek protein li yavru yemleri, balıklarımıza Bloat'a sebeb olmazmı? Bu protein ağırlıklı yemler, otçul balık yavruları için uygunmudur ? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar bildiklerini ve tecrübelerini yazarlarsa çok sevinirm. (çok aradım sitede, bulamadım )
130G Mbuna Reef Biotope / Yeni Konudan Devam / 19
Adaş maşallah çok güzel görünüyor akvaryumun. Bana da nasip olur inşallah böylesi :) Bu kayaları da Gnays diye satıyorlar taş marketlerde. Ama sanırım bunlar tamburlanmış, pek bilgim yok yorum yapıyorum, yanıltmayayım. Balık sayın ve çeşidin bence süper olmuş. Lion's Cove lar çok yakışmış demasoni lerin yanına. özelden irtibata geçersek çok sevinirim, tekrar hayırlı olsun :)
(Tropheus Akvaryumu Yapılmıştır, Silinebilir)
Yeni resimler Eklendi.SanaBanaMbuna2013-08-13 16:48:39
150*60*50 Akvaryum için yapılması gerekenler...
Genellikle bahsettiğiniz markalarda zamanla filtrelerin performansları düşmektedir. hem debisi hem performansı düşmektedir. Daha iyi markalardan, daha iyi performans alırsınız uzun vadede. iyi günler
arka fon yerine yağlı boya(siyah)
Pek anladığımı söyleyemem yanlış bilgilendirmek istemiyorum :))
(Tropheus Akvaryumu Yapılmıştır, Silinebilir)
Hava Motorum, Dış Filtrem, Isıtıcım, Katkılar vb ürünler yarın elimde olucaklar. Akvaryumda elime ulaştıktan sonra, bir tek kurulum kalıyor. Heycanım üst düzeyde :) Yakınlardaki bir taş markette düşündüğüm bir kaç kaya çeşidinin fotoğraflarını çektim. Fikirlerinizi almak istiyorum. (Kum beyaz, Fon siyah)




SanaBanaMbuna2013-08-01 04:04:48
150*60*50 Akvaryum için yapılması gerekenler...
Tereddütüm olmadan Fluval 306 tercih ettim 270 litrelik akvaryumuma. Memnun kalıcağıma eminim, ve şimdiden öneriyorum. Fiyat pahalı gelebilir belki ama, hiç birimiz ucuz mal alıcak kadar zengin değiliz
İthal akvaryum mu standart akvaryum mu
Ben kendinden filtreli "Boyu" marka akvaryum kullanıyorum. Şimdi yerli olarak satın aldığım akvaryumun kurulumuna başladım, boyutları büyüttüm. Boyu'da bu güne kadar en ufak sıkıntı yaşamadım.  Sizin bahsettiğiniz ithal markaların, boyutları hacimleri markaları hakkında detaylı bilgi verirseniz bilgilendirmeye çalışırım. Fakat genel olarak ithal olanlar, yerlilere göre daha pahalılar. Bilindik iyi markalar, Fluval ve Eheim gerçekten cep yakıyor. SanaBanaMbuna2013-08-01 03:53:25

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.