Tropheus Kriza Gold


koray18Çevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2021
İl: Çankiri
Mesaj: 2
koray18Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2021 15:18
Merhaba arkadaşlar

150*65*50 ebatlarında 2 adet tank kuruyorum kriza gold (yavru) besleyeceğim kendi kolonimi oluşturmak için 80 adet yeterli olur mu. 40 yavru üst akvaryumda 40 yavru alt akvaryumda.
Yavru alabileceğim güvenir tavsiye edeceğiniz kişiler var mı ?(Ankara)
Yem tavsiyesinde bulunur musunuz.
Kriza gold'ların yanına hangi tür balık atabilirim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrejone1903Çevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 3
emrejone1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2021 11:20
Öncelikle hayılrı olsun kurulumunuz

balık seçimi zevk işidir ve kişiden kişiye değişir bu sebeple bizlere saygı duymak düşer

80 adet güzel bir sayı fakat en kötü ihtimalleri göz önüne alacak olursak kayıplar yaşanması halin de sayı düştüğün de denge de bozulacaktır kayıpsız yavru büyütmek gerçekten de kolay bir şey değildir

eğer imkanınız var ise 100 adete tamamlayın derim ve alacağınız yavrular ağız usülü olsun ki dişi erkek belirli orantılar da çıksın.

içerisin de 150-200 adet yavru bulunan bir tanktan balık alacaksanız eğer ki kepçe üsülü verileceği için oran tam olarak dengeli olması imkansız belki de istemeden de olsa erkekleri alacaksınız ve emeğiniz boşa çıkacak koloni kurma konusun da

son olarak da şahsi düşüncemdir yavru balıklar büyük tanklar da kolay kolay büyüyemezler, mümkün olduğunca belirli bir süre küçük tanklar da (80-120) cm aralığın da 5-6 cm boylarına getirip daha sonra büyük tanklara almak en makül olanıdır tabi ki bu imkanlarla da alakalı

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21458
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2021 05:01
Merhaba ,
Öncelikle hayırlı olsun kurulumu nuz [:nazar:] Gayet güzel bir tür düşünmüşsünüz türünün güzel örnekleri olan bulabilirseniz tabi sizin düşündüğünüz veya Emre kardeşimin dediği sayı adette aynı boy batım veya yakın boylarda tek bir kişiden tamamını bulup alabilirseniz son derece başarılı bir kurulum olur verdiğiniz emeklere değer .
balıkları küçük yavru alacağınızdan belki küçüklükten birlikte büyüyecekleri ve bitkisel yem yiyecekleri için yanlarına belki Lda 16 Kısa kuyruk Vatoz alıp alışmalarını sağlaya bilirsiniz yoksa başka balık pek iyi olacağını sanmam .
Balıklar düşündüklerinizi yaparsanız Emre kardeşimin o akvaryumlarda büyümeyeceği fikrine katılmıyorum kararında öğününde türe has beslenmeyle kısa zamanda boylanır lar az değil yani 485 Litre yapıyor ve akvaryum derinliği yüksekliği ( h ) fazla değil bu Litreye uygun etkin birer de filtreleri olursa akvaryumların .
Balıkların yavrularını formumuz ilanlar bölümüne bakabilirsiniz yada ithalatçı toptancılardan bu adette bu kadar yavru almak istiyorum deyip size dönüş yapmalarını bekleye bilirsiniz .
Yoksa bir batımda anda hemen hemen aynı boyda 100 veya 100 yakın türünün güzel örneği kriza gold yavru bulmak biraz zor olabilir.
Yem olarak türe özgü Dainichi nin yemleri Tetra pro Vegetable Alge yem Sera Spirulina Tabs Bitkisel Tablet Yemleri Tropical Super Spirilina Forte yemleri son derece iyi olacaktır .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir