Tropheus Moori Golden Kazumba türü hakkında


oyıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2013
İl: Bursa
Mesaj: 255
oyıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2015 09:08
Tropheus Moori Golden Kazumba türü hakkında görüşlerinizi alabilir miyim ? ilan sitesinin birinde diğer türler ile sayısal bir karşılaştırma yaptım diğer türler den çok fazla var (ikola , maswa , ilangi vs.) piyasada yeteri kadar çok  var fakat bu tür ü bende besliyorum ama akibeti nedir ne olabilir ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2015 15:09
Golden kazumda benim beğendiğim türlerden birisi fakat ne yazık ki çok rağbet gören bir tür değil. Tabi benim de görüşüm şu yönde balığın hangi tür olduğu kadar şu anki durumu da çok önemli. Formu düzgün sağlıklı, hareketli, renklerini güzel sergileyen türünün güzel örnekleri her zaman hak ettiği değeri bulurlar. Bu tür çok tutulmayan tropheus türleri ne yazık ki biraz zor alıcı buluyor sebebi de şu alacak olan insan balıkları çok bepense de bunları elden çıkartırken çok zarar edermiyim diye düşünüyor. Ben de zamanında tropheus türünün o güne kadar beslemediğim tek ailesi olan brichardi ailesinden katonga türünü edinmiştim güzel balıklarım vardı fakat hep korkak yaklaştılar ve çok talep olmadı açıkçası. Ben bu işi sadece hobi için yaptığımdan dolayı zarar etmeyi göze alarak farklı türler besliyorum yeni türleri tanımaktan da çok memnunum. Traopheusların en güzellerinden biri olan black bulu point ile de bu tür bir maceram olmuştu. Eğer düşünce olarak benim gibiyseniz yeni bir türü çok isteyene kadar devam edebilirsiniz. Fakat satış yapmak ve gelir elde etmek istiyorsanız çok düzgün formda ikola-duboisi gibi bir tür edinmenizi öneririm. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oyıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2013
İl: Bursa
Mesaj: 255
oyıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2015 15:34
Yorumunuz için teşekkür ederim. Arkadaşımın abisinin çocuğu olacak arkadaşım da abisine maddi anlamda katkı sağlamak adına satacağını söyleyince yabancıya gitmesin anlamında satın aldım balıkları sonuçta bir miktar para verdim fakat arkadaşımın işi görülsün diye. Zarar etmeyi pek göze almak mantıklı gelmiyor açıkçası he şöyle ki en fazla satış yapmam büyütürüm yavru olursa da çerez parasına veririm yani zarar yapmayı kimse istemez sonuçta. İkola maceram olmuştu çok güzel bir tür ama piyasada artık suyu çıktı her yerde var sarı prenses gibi basitleşmeye başlayan bir tür oldu ikola tamam bantlı balık harika balık eyvallah ta duboisim hiç olmadı denemek isterim tabi nasip olursa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2015 02:15
 Duboisi benim favori türüm tropheusta. Eskişehirde kışları çok kar yağıyor ve şebeke suları ilaçlanıyor. Anladığım kadarıyla bu sebepten kış aylarında balık kaybı çok fazla oluyor. Özellikle iyi adapte olmamış balıklar. Fakat duboisi narin tropheus türleri gibi değil çok dayanıklı. Çok çabuk alışıyor akvaryuma. Diğer troplardan daha büyük boylara ulaşması benim gibi büyük akvaryum balıklarını daha çok sevenler için iyi. Bir de benim şimdiye kadar gördüğüm en cana yakın balıklar insanla iletişimi yüksek ve çabucak elden yem yiyecek kadar evcilleşiyor. Diğer trop türlerinde bu işlemler çok daha uzun zaman alıyor benim gibi akvaryuma her gün vakit ayıramayanlar için çok daha dertsiz bir tür. Sadece maddi olarak bakarsak en değersiz tropheus türlerinden biri olabilir.
Golden kazumbaları alarak arkadaşınıza yardım etmeniz güzel olmuş dediğiniz gibi yavru alıp satsanız en kötü ihtimalle yine kendi parasını çıkartır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir