Tropheus Yavru Fiyatları Hakkında


svl-17Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/03/2008
İl: Bursa
Mesaj: 469
svl-17Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 18:01
Sorun tamamen bazı hobicilerin zihniyetinden kaynaklanıyor.Ben 7 yıldır tropheus besliyorum ben tropheusa ilk basladığım dönemlerde örnek vermek gerekirse duboisi yavruları 5-6-7 tl idi suan baktığımızda hala öyle yine en ucuzu 6 tl den satılıyor.Asıl diğer bir sorun birkaç sene öncesine kadar elinden cıkarmakta zorlandığımız bazı türler suan F0 olsun veya olmasın güzel bir ırka sahipse 200 tl den 300 tl ye kadar adet fiyatlarına cıkıyor.Genel olarakta hangi balık revactaysa herkes oraya hucüm ediyor pahalı fiyatlardan aldıklarından yavrularının fiyatlarınıda yükseltiyorlar ve dolayısıyla diğer o türü besleyin kişilerde piyasayı yükseltiyor benim acımdan olayın gelişim sürecindeki mantık tamemen böyle.Bu konuda yapılabilecek pek bişey de gözükmüyor gün gectikce bu hobiyi hobiciliği dısında fazlasıyla ticarete dökenlerde var maalesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokcerÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 192
gokcerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 18:33
Ben sahsen bir cok hobici tanidigima ucretsiz baliklar verdim ve malzeme tedarik ettim.Ayni sekilde bende onlarin yardimini gordum.Ama piyasanin geneli dediginiz gibi neredeyse danismanlik icin bile ucret talep edecekler!Bu durum hobiciligin amator ruhuna zarar veriyor.

Beğenenler: [T]160151,sinan1166[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert İlkdoğanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 136
Mert İlkdoğanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 20:00
Eşref Bey merhaba,

2 gün önce mercan kumu almak üzere Deep Sea'deydim. 70 - 80 liraya hiçbir Trop türü yoktu bilginiz olsun. Bir ikincisi de "aldığı o 140 lira içinesinip Ailesinin boğazından geçirecek mi ?" İnsanları bu tip çok ağır ithamlarla eleştirmemek lazım bence, sonuç itibariyle 10 liraya satan kişi zorla satmıyor ürünü ya da olayın içinde kazıklama/kandırma yoksa çok ağır bir itham bu. Forumda bu ve buna benzer ithamların zaten yasak olması gerektiğine de inanıyorum herkes birbirini yediği lokmanın haram olduğunu sorgulayacak olursa çık işin içinden çıkabilirsen.

Bu arada ben hobiye 6 ay önce başladım ve ilk balık yavrularımı da buradan güvenilir ve güzel balıkları olan bir ağabeyden aldım. Hiç o kadar yüksek meblağlar da ödemedim. Demem o ki biraz araştırma yapınca zaten makul fiyatlıların satıldığını diğer ilanlarında sürekli "güncel"lendiğini göreceksinizdir. Son olarak Allah izin verir de ileride ben de yavru alırsam asla 10liradan satmam bu da tercih meselesidir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 63
Engin BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 20:51
Herkese selamlar.
 
Açtığınız konu gerçekten güzel ( o kadar boş konu varki forumda)
 
Millet uyandı. Bende trop besledım. Özellikle istanbulda trop turlerının pıyasasını belirleyen 10-15 kısılık grup var.(Kendilerini hobici olarak tanıtıyolar ama degiller. Trop tanıtım sayfasına bakarsanız bu kişileri çok rahat görürsünüz. Devamlı sayfalarında oo super koloni tr de yok gibi balıklarını şişiren tiplerdir.)  Devamlı telefonlaşırlar. kendısınde olmadıgı zaman arkadasından alıp balıkları satarlar. Fiyatı kimse kırmaz. Alan alsın almayan almasın mantığı
 
Şimdi tropheus duboisiyi şişirdiler. Gölde artık yakalanmıyormuş gibi hurafelerle fiyatını 2 ye katladılar. Tane fiyatı 230 tl dir.
 
L 144 longfinlere gelirsek şimdi fiyatı cok uygun. Zamanında 3 cm lik balıga 40-50 tl ısteyenler gördüm forumda. Herşeyin modası var. Bana kalırsa balığın modası geçti. saygılar
Bülent ÖNER2013-11-23 13:41:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 00:48
 Bu balıkların fiyatı neden bukadar diyen arkadaşlar eğer bir gün Tropheus beslerler ise aradıkları cevapları bulacaklardır.Birde şunu belirtmek istiyorum link vererek yaptığınız paylaşımların doğru olduğunu düşünmüyorum, lütfen insanları zan altında bırakmayın.

Kısaca şunlarıda yazmak istiyorum.Örneğin;
Ben gidicem her hangi bir ithalatçıdan balık alacağım. Oranlar 1e 3d şeklinde,adet fiyatı 130 tl.12d lik bir koloni istiyorum, bukadar dişi almak içinde mecburen 4 erkek alıyorum.Masrafım 2080tl hadi düz 2000 olsun.E bu balıklar küçücük akvaryumda olmaz,tabi biz daha önceden akvaryumu yaptırdık en az 150cm, birde evin salonunda duracağından güzel mobilyalı yaptırdık.Filtrasyonu iyi olsun diyede sumplı tabi.1400tl civarıda bu tutar, tabi birde sump malzemeleri kafa motoru yine 2000tl'yi bulur geçerde.Kumu ıvırı zıvırı saymıyorum.Ben en az 4000tl masraf yaptım ama balıkların yaşayıp yaşamayacağı mechul, adaptasyon çalışmaları tüm hızla devam eder.Sürekli dışkısını kontrol et,keyifleri yerinde mi,onlardan çok sen strese giriyorsun.Bazen bu süreçte tüm balıkları kaybedersin(Allah kimsenin başına böyle bir talihsizlik vermesin), birkaç adet kaybedersin, yada sağ sağlim bu süreci atlatırsın.Tabi birde balıkların koloni olma süreci var( ben 5 ay yavru alamamıştım).Şimdi geldik can alıcı noktaya.Kusura bakmayın ama kişi bukadar emek verdikten,zahmet çektikten,bu kadar masraf yapıp alın teriyle kazandığı parayı riske attıktan sonra istediği fiyata yavru satar.Bu balıklar o sürekli kıyaslanan sarı prensesler gibi değiller.Kimse zorla balıkta satmıyor.

Üstün körü biraz fikir vermesi için yazmak istedim.
Murat T.2013-11-23 00:48:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kastinbjkÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10945,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1357
kastinbjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 10:22
- Muratcım herişin bir hazimeti vardır, yok değildir. Bizim burdaki gayemiz bir petshop veya akvaryumcu 10-15 lira'ya yavru satıp dükkanını döndürebiliyorsa biz üretimciler kendimizi örnek vermek gerekirse 5 liraya kendimizi döndüremiyormıyuz ?


- Salih, kusura bakma ancak cevap verebildim. Senin soruna gelince zamanında İlangi, İkola vs gibi türler baktım yalnız hiç bir zaman iç parazitmiş, stresmiş yaşamadım, yaşadıysam da geçici olmuştur. Yavrulara gelince en son yavrularım kurtulmadı mecburiyetten erken kusturduğum için yani ama diğer yavruları 10 liraya sattımı bilmem genellikle hediye veririm ve gelen kişinin kendisine bırakırım ister versin ister vermesin şuan elimde malawi türleri var ve ben onlara bile fiyat biçmedim zaten beni tanıyanları beni sorarsanız size beni anlatırlar, sonuçta ben hobiciyim bu işi hiçbir zaman ticaret olarak düşünmedim ve düşünmem de

___________________________________________________


Bazı arkadaşlarımız beni yanlış anlıyor, sıkıntı değil, sonuçta emek verilen iş fakat şunu da belirtiyim ki bende bu işle 6 aydır uğraşmıyorum 6-7 yılımı verdim ve vermeyede devam ediyorum, her canlının hazimeti vardır fakat şu balık hastalıkları deniyorya buna ister istemez ayar oluyorum, sen canlıya değer ver fakat fazla da üstüne düşme onlara en iyi şey suyunu dengeli tut yeter de artar düşüncesindeyim yanılmıyorum değil mi arkadaşlar.

Sağlıcakla kalın, illa benden cevaplar beklemeyin kendi aranızda da bu konuyu burda tartışın arkadaşlar.

kastinbjk2013-11-23 10:23:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasan KARAKUŞÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 221
Hasan KARAKUŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 12:36
Öncelikle herkese merhabalar.
 
Yukarıda bir arkadaşımın yazmış olduğu yazıya takıldığım için yazma gereği duydum sakın ha üstüme felan alındığım yok bu böyle bilinsin.
 
Arkadaş demişki 140 tl ye balığı satıyo ve evine çoluğuna çocuğuna nasıl yediriyor gibi bir söylemde bulunmuş ben kendimden azicik örnek vereyim forumda yaklaşık beş yıldır aktif üyeyim ve elimden geçmeyen tür kalmadı diyebilirim ve o türlere harcadığım paranın haddi hesabı yok son yaptırmış olduğum tanka sırf 14 bin lira harcadım aylık tankın bana maliyeti 400 tl yi buluyor ben illaki bu masrafımı bi şekilde çıkarmam lazım çıkarabilmek içinde yavru satmam lazım diimi arkadaşlar.
 
Burada kimse kimseye zorla balık satmıyor balık alırken yada satarken kimse baskıda kurmuyor bunun neresi haram hala anlamış değilim.
 
Son yapmış olduğum karma tankımdan elimde 180 küsür yavru vardı ve bunların seksenden fazlasını çevremdeki arkadaşlarıma hediye ettim ispatıda var ispatımın aksini iddaa eden olursa yerim gaziosmanpaşa da buyrun gelin hediye balık verdiğim arkadaşlarımı tek tek gezdireyim.
 
Şimdi soruyorum 180 yavrudan hediye ettiğim balıklar haricinde kalanını satışa çıkardım balıklarımın boyları 3cm ve 5 cm arası 12.50 tlden satışa çıkardım ve bu balıklar satılırsa bende o parayı aldımmı harammı yemiş oluyorum soruyorum sizlere ?
Bir diğer hususta akvaryumcu ile hobicinin sattığı balıkları kıyaslamışınız ben şahsi fikrimi söylüyorumki akvaryumcudan 10 liraya balık almaktansa bilinen bildik hobiciden 15 liraya almayı tercih ederim tabi bu benim fikrim sizlerin fikrinede saygı duyarım sizlerde hobicinin fiyatını abartılı bulmak ve haram demek yerine saygı duymanızı temenni ederim.
 
Aslında daha çok yazacak şeyler varda kafanızı fazla şişirmeyeyim.

Tekrar söyleyeyim harıl harıl ayda 50 tane 100 tane veyahut daha fazla yavru alıpta satış yapan biri değilim sadece tankıma yeni balık alacağım için elimdeki yavruları satmak için tankımı boşalmak için ilan açtım yazılanları üstüme alındığım için yazmadım bu böyle bilinsin.
 
Sağlıklı hobiler diler saygı ve sevgilerimi sunarım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 16:29
Yakında biter bu trop sevdası. Başlarda pek çok kişi F0 ları pahalı yavrulatırız para kazanırız mantığı ile girdi işe.Şimdi ortalık troptan geçilmiyor.Herşeyin bir miadı var bence troplarında miadı dolmak üzere.Haa besleyen olmaz mı? Elbette olur ama her önüne gelen değil sadece gerçekten hobi amacı ile besleyenler olur.Yavrusunu alırım para kazanırım mantığında olanlar trop dışında yeni türler keşfetmeliler bence.
 
Şu an yavruları para eden Albino Chipimbi, Albino Kipilli ve Kriza Gold var. Bir süre sonra bunlarda çoğalacak.Yavruları sıradan yavru muamelesi görecek.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

evo01Çevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2009
İl: Adana
Mesaj: 234
evo01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 17:39
Anacı 15 Tl olan malavinin yavrusu 1 tl ise Anacı 150 TL olan tropheusun yavrusunun 15 tl olması gayet normal bence Ne zaman F0 tropheusu 50 tl ye satarar o zaman yavru da 5 tl olur diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Salih_68Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2013
İl: Aksaray
Mesaj: 133
Salih_68Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 00:45
[QUOTE=evo01]Anacı 15 Tl olan malavinin yavrusu 1 tl ise Anacı 150 TL olan tropheusun yavrusunun 15 tl olması gayet normal bence Ne zaman F0 tropheusu 50 tl ye satarar o zaman yavru da 5 tl olur diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Kardeşim hay ağzına sağlık olayı bir cümleyle bitirmişsin. Anlayana bu cümle yeter de artar. Sonuçta balık pazarında da hamsiyle , lüferin fiyatı bir değil.
  Hasan abiyede sonuna kadar katılıyorum. Herkes bu işi hobi adı altında yapmak zorunda değil. İsteyen ticaretini yapar isteyen masrafını çıkarır. Kimseye zorla bir şey satılmıyor. Daha fazla bu konuyu uzatıp kimseyi de zan altında bırakmayalım. Lütfen bir yönetici müdahalesiyle bu konu kapanmalı, yoksa bu forum karışır, istenmeyen şeyler yazılır benden söylemesi.
 Benim üzerime alacağım zaten bir durumda yoktur. Konuyla ilgili son yazımdır.
  Herkese sağlıklı hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 15:34
Değerli forumdaşlar tartışma içerikli konular açmamaya özen gösterelim. Konu daha öncede tartışıldığı için kilitliyorum.
İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir