tubifex ve parazit taşıyan canlı yemleri verirken steril yapmanın yolu


cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 08:16
Mehmet Zait kardeşim.

Amacım yazdıklarını kötülemek veya bilgini küçümsemek değil. Amacım doğru bildiğini zannettiğin bilginin aslında ne olduğunu göstermek. Ancak bir başlık açıp bir takım bilgileri verirken beğeni geleceği gibi, sorularda gelebilir. bunun yanında eleştiride gelebilir. buna katlanamıyorsan ya başlık açmayacaksın , ya da soruyu sorana hiç bir yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde cevap yazacaksın. Eğer sorulara cevap yazmak yerine birde benim yazdıklarımı eleştirmeye kalkarsan , yazdıklarının hiç bir kıymeti kalmaz. zatebn bir daha açtığın başlığa herhangi bir şey yazmayıda düşünmüyorum.

Ancak açtığın başlıkta verdiğin bilgiler bence hatalarla dolu. Bu yönde uyarımı dikkate alırsan aynı hataları bundan sonraki açacağın başlıklarda yapmazsın.

 En baştan yaptığın açıklamaları bir daha birlikte gözden geçirelim.

  bu yem steril yöntemlerle %75-80 arası temizlenebilir geriye kalan 25-20si balığın bağışıklık sistemine kalıyor     Bu rakamlara nerden ulaştın.? Kendin ölçüp biçip bulduysan nasıl hesapladın.?
cevap yazamazsan bu rakamlar tamamen uydurma rakamlarmı ?


tubifexi akvaryumdan aldığımız 2 lt kadar su ile güzelce yıkıyoruz   

 
Neden akvaryumdan aldığımız suyla yıkıyoruz.? çeşme suyuyla yıkasak ne olur ?

suya hafif kaya tuzu atıp 5dk bekletip tubifeksi başka temiz bir suya alıyoruz burada metilen mavisi 1-2 damlatıyoruz 

 Suya hafif kaya tuzu atmakta neyin nesidir. ? hafiften kasıt nedir ? miktarı ise bu miktar ne kadardır?  5 dakikayı nasıl hesapladın . ? başka temiz su yine akvaryumdan alınma bir su mu?  1-2 damla metilen mavisinde 1-2 damlayı neye göre hesapladın. ? Tüm bu uygulama sonucu parazitin % 80 ninin öldüğünü nerden biliyorsun?


balıklara ilk olarak sarımsaklı yem takviyesi yaptıktan 5 dk sonra tubifexii balıklara atıyoruz

 Demek ki önce sarımsak suyu emdirilmiş yem vermek lazım.sarımsdak suyu sadece parazit hastalıklarında kullanılır. bunu biliyormusun.? her yemlemde sarımsak suyu verirsen balıklarının sindirim sisteminin canına olursun. ? bunu biliyormuydun? 


 Yazdığın yazıda sorduğum soruların cevabı olmadıkça yazdığın yazının hiç bir kıymeti olmayacaktır Mehmet Zahit kardeşim. Yoksa istersen tubifesi çamaşır suyunda beklet , balıklarına  bu şekilde ver bana ne. balıklarının ölmüyor olması senin için yaptığın uygulamanın işe yarar olmasının göstergesi ise aynen devam et. Sana yapmamı dedim.

 Sorularıma cevap veremediğin için yazdıklarıma kabahat bulmaya çalışman ayrıca can sıkıcı.ilk başta 5 dakikalık bekletme sonunda balıklara verilir derken , sonradan 3 saatlik beklemeyi ilave etmenede bir şey demem. Hadi tubifexte mide de bulunur . Bunada inanayım. Ancak her canlıya mikrop lazım gibi ulvi bir açıklamaya da  bir bilimsel kaynak isterim Mehmet kardeşim.Bu açıklamanın yenilir yutulur tarafı yok.  Çünkü bunu yapamazsan yazdığın herşey bu başlığı okuyan forum üyeleri için sallama bilgi gibi görünür.

 Bak oraya bir resim attım. resme dikkatli bakarsan iki rakam göreceksin birinde 20 yazıyor diğerinde 27 yazıyor. Bu o resmin çekildiği gün tanktaki tubifesin birisi 20 günlük diğeri 27 günlük demek.O rakam her gün değiştirilir. Peki neden o kadar süre bekliyorum ben bunlar için.? Neden tek bir balığım bile ölmüyor? İlk hafta sıkıntılıdır dedim. İlk hafta sonunda hemen verilebilir demedim.bir haftaya bile bu kadar karşıysan 1 ay bekleme süresi,  Şimdi senin mantığınla düşünürsek bu olamaz değilmi.?

  Bu kadar uzun süre açlıktan ölmemeleri için ne verdiğimi veya nasıl bir uygulama yaptığımı  bile sormaya gerek duymadan , Ne yer ne içer bu tubifex.Olamaz,  olmamalı. bunu nasıl yapabildiğimi öğrenmek veya sormak yerine  olmaz ,olamaz.      

   15 yaş bu yüzden tehlikelidir. Bizde geçtik o yaşlardan , ne zamanki gerçeklik duvarına sıkı bir toslamayla aklın başına gelir. ( ki bu genelde 18-20 yaş arasında olur ) dünyanın hiçte zannetmediğin şekilde  aktığına ve herşeyi bilmediğine , olayların hiçte senin zannettiğin şekilde gelişmediğine , kendin ikna olmaya başlarsın. O zaman gelene kadar  istediğini yap.Tecrübe olur.

 Bana sorsaydın sana bunu nasıl yaptığımı söylerdim mehmet Zaiht kardeşim. . Ancak şimdi söylemeyeceğim. çünkü kafan buna hazır değil.Kafan şu an " Benim bildiğim doğrudur , gerisi yalandır " , " ben yaşatamıyorsam ,kimse yaşatamaz "  modunda. Sorup öğrenmek yerine , aksini iddia ettiğin sürece  , sana sorulana cevap yazmak yerine sorana kabahat bulmaya çalıştığın sürece daha  uzunca bir zaman  bu modda kalacak gibi duruyor. Bu yüzden seni düzeltme gibi bir niyetim asla yok, Akvarumunda  başka her ne yapıyorsan devam et. Bu hobi çok para yer. Umarım yeterince zamanın ve paran vardır. zaten su cam gibiyse ve balıklar ölmüyorsa hiç bir sorunda yoktur değil mi.? 

 Moderasyon ve forum yönetimi bu tür bilgi, belge veya kaynak belirtilmeden "yaptım oldu" tarzında açılacak başlıklara izin verdiği sürece istediğin kadar başlık aç , Mehmet kardeşim. yaparsın olur. Tuz, sarımsak suyu ve metilen mavisi her derde devadır.

 Dediğim gibi sorduğum sorulara cevap yazamıyorsan bundan sonra açacağın başlıklara da bu tür rakamlar yazmasan veya başlıkta soru sormayın şeklinde bir ibare kullanırsan iyi olur.   Yoksa bu tarz açacağın başlıklara mutlaka sorular gelecektir. Benden çok yaşacaksın Mehmet kardeşim. Dediğim gibi başkada tek bir cümle yazmam artık.Hobide başarılar diliyorum











Beğenenler: [T]221665,LutinoPandaGuppy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Omer_MGÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 1673
Omer_MGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 09:31
Bence en güvenlisi bilindik ve kaliteli markaların kurutulmuş tubifexini kullanmak. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 13:19
Bence bu yazıyı yazarak hayatınızdaki 1 saati çöpe atmışsınız ben bu konu hakkında daha fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü hep aynı şeyleri yazıyorsunuz ve sorularınıza cevap veremiyeceğim çünkü verilecek bir cevap tam olarak yok yani tavukmu yumurtadan yumurtamı tavukdan gelmiş soruları gibi bu arada bilginize sarımmsaklı yemler akvaryumcularda satılıyor sarımsaklı yemler balık sadece hasta olduğunda değil haftada 3 kez bağışıklık sistemi ve hastalıklara yakalanmasın diyede veriliyor ve benim adım mehmet zait değil zahit.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MoonCrown41Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 366
MoonCrown41Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 14:29

Karışmayayım dedim ama dayanılacak gibi değil.  Yukarıdaki sorular gayet net ve bir  hobici olarak ben de cevaplarını bekliyorum.

 
Şu %80 i nasıl hesapladığını paylaşırmısın.
 
5 dakikada dezenfekte eden metilen mavisinden ben de almak isterim. Linkini verirmisin. Beyazbeneği yok eden contra ichthyo ise almayayım.
 
Mikrop tezini sakın kimseye söyleme.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 18:59
Aytaç bey , cevap veremeyeceğini sizde , bende , bu konuyu okuyan veya okuyacak olan herkezde biliyor. Bu kadar teferruata girmemim nedeni , kendisi üzmek veya yaşından dolayı küçük görmek değil , bilgisini küçümsemek asla değil. Bilakis insana en zor kabul ettireceğin kavram,  kendi hatasıdır. Bu idrak ettirebilmek bile çok zor. Çünkü o yaptığını doğru zannetmektedir. Doğru olduğundan emin olduğu içinde direnmektedir.  Bizzat kendisi bunu ne zaman kabul edecek bunun için uzatıyorum bu kadar .  Belkide hiç bir zaman etmeyecek.Bekleyip göreceğiz.

   Yanlız mikrop meselesine bayıldım. Bunca yıldır böyle bir şey duymamıştım.Gençlerden öğrenilecek  hakikaten çok şey var.

 Başlık "Tubifex Ve Parazit Taşıyan Canlı Yemler Verilirken Steril Yapmanın Yolları"

" Ben tubifexten başlamak istiyorum"  diyede devam ediyor.Demek ki mehmet zahit kardeşim başka canlı yemler ile alakalı yöntemlerde yazacaktıda, soru sorarak bunu yapmasına biz engel olduk.

 Evet Mehmet zahit, yazının devamını bekliyoruz. Söz yazacakalarının tamamı bitmeden soru falan sormayacağım.Başka ne tür canlılara , Hangi  şekilde yöntem uyguluyorsun. paylaşırsan seviniriz.

 



Beğenenler: [T]221665,LutinoPandaGuppy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 14:47
Onlarıda yazacaktım boşverin nasıl olsa anlamak isteyen anlar tubifexi metilen mavili bir suda 10 dk bekletin bakalım canlı tubifex kalıyormu siz bir haftadan bahsediyorsunuz hemde dezenfektanlı suda bu yol olmaz tubifex canlı olmadıktan sonra canlı yem demenin ne anlamı var siz dediğiniz yolu deneyin ve bize tubifexlerin videosunu çekip gönderin canlı olan çıkmayacağına eminim ama siz deneyin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 16:23
Mehmet zahit biz burada hikaye anlatmıyoruz. 3 ay kadar yasattıklarım oldu ama elimdeki stok bittiği için yem oldular. Ayrıca ben metilen mavisi kullanmam. Konsantrasyonu çok daha yoğun olan ve çok daha etkili sera baktopur kullanırım.

 Bak sana nerde yanıldığını söyleyeyim. Bir su ortamı canlısı olan tubifexi buzdolabında bekletiyorsun. ( diyelim ki 5 derecede ) .Sonra akvaryumdan aldığın suya atıyorsun ( diyelim ki 26 derece )

 Su olmayınca hava ile temas eden en dıştakiler kurumaya başladığı gibi , içlerindeki çamurlu toprakta kuruyup sertleşmeye başlıyor.Topağın en içinde nemli kalanlar hariç , dıştakiler beton yutmuş gibi sabit kalıyor. Bu topağı  suya attığın vakit, tubifexin içindeki çamurun yumuşayıp , tubifeksin bilindik salınım hareketine müsaede edebilecek kadar yumuşaması , attığın miktara göre birde ani sıcaklık yükselmesinin şokunuda ilave edersek 30- 45 dakika  sürer. ( tubifex yüksek sıcaklıkta kusma eğilimindedir ) Yani içindeki bu toprak yapı yumuşamadan tubifex bu hareket yapamaz. hele hele 5 dakika içinde asla yapamaz.

 Sen halen mikatrını anlayamadığım kadar hafif kaya tuzu ve  2 damlada metilen mavisi atıp gözlemlemeye başlıyorsun. hareket edemeyen tubifeksleri görünce bunları ölü zannedip , metilen mavisi bunları öldürüyor gibi yorumluyorsun.Büyük bir ihtimalle bu hareketsiz kalanları  çöpe atıyorsun.

 Hepimiz bu yollardan geçtik mehmet kardeşim. hele ben senin yaşlarında çok iddialıydım. Herşeyi bilirim zannediyordum. Ne zamanki herşeyi bilmediğimi hatta bildiğim  tek şeyin aslında bir şey bilmediğimi fark edince oturup sınırlı kaynaklar dahilinde ciddi ciddi araştırmalar yapmaya başladım. Senin yaşlarındayken elimin altında internet gibi bir nimet olacak tı ki. ?Uff diyorum Biz deneye deneye öğrendik. Bakalım gerçekler kafana ne zaman drank edecek.Ne zaman gözlerin açılacak. haa bu çokta umurumda değil onuda belirteyim.canın ne istiyorsa yaparsın. yanlış yapa yapa bir gün doğruyu zaten kendin görürsün.Suyun cam gibi olması ve canlıların ölmemesi herşeyin yolunda gittiğini ve senin bu işlerini bilmeni zannettğine yol atığı için tehlikelidir. En basitinden en ucuzundan bir test kiti edin. tuza , sarımsağa saldırmadan önce suyunun kimyasal değerleine bir bak bakalım ne alemdeler.

 Evet mehmet Zahit kardeşim , su piresi , artemia , kan kurdu , böcek larvaları  veya diğer  yem olabilecek canlı yem adaylarının steril etme yöntemlerini bekliyoruz senden.bak bu şaka değil , ne yazacağını merak ettiğim için ciddi ciddi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 16:38
Tamam size diğer yollarıda yazacağım tubifex konusunda herkes bildiğini yapsın zaten bir gün birimiz yanlış yaptığımızı farkedeceğiz ama merak ettiğim bir soru var sera bactopur çok güçlü bir dezenfektan ve bunda balıklar bile zarar görürken tubifexler nasıl yaşar ve bu steril konusunu evde yazacağım telefondan girdimde


Eve geldim
artemia:bir tür deniz karidesidir protein oranı yüksektir ve yavru beslemede kullanılır temiz bir yemdir ama açılmamış yumurta ve kabuklar yavru balıklar için tehlikelidir bunlardan arındırmanın yolu ise bir dondurma kabının sağ tarafına yumurtadan çıkmış artemiaları dökeriz kabuklarıyla birlikte ve o bölüme bir örtü örterek karartırız artemialar ışığa hareket edeceklerinden örtünün karşı tarafına geçecektir diğer tarafta ise açılmamış yumurta ve boş kabuklar kalacaktır
su piresi:bu artemiadan biraz büyüktür ve temiz bir yemdir ama %5 parazit riski vardır bunun için haftada en fazla 3 kez verilmeli ve verdikten sonra balığa sarımsaklı yem atılmalıdır
kan kurdu:tubifex ile karıştırılan bir yemdir ama tubifexten farkı kıvrılarak yüzer ve topak halinde bulunmaz temiz bir yemdir ama parazit riski vardır bu yüzden haftada en fazla 2 kez verilmelidir protein içerir ve daha sonra sarımsaklı yem vermeyi unutmayın
böcek larvaları:ben bu tür şeyleri vermenizi tavsiye etmem her böceğin larvası farklıdır ve zehirli olabilir onun yerine size en temiz ve parazit riski en az olan temiz bir canlı yem tarifi vereceğim
beyaz kurt:onlara bu adı verdim çünkü bembeyazlar şimdi ufak bir kavanoza süt koyuyoruz az bişi koyalım daha sonra şu sade bisküviler oluyor ya onlardan 3-4 tanesini kırıklayıp içine atın 1 hafta sonra kavanozu açtığınızda tamamen zararsız ve temiz olan bir yemdir ve bir sürü kurt göreceksiniz haftada en fazla 5 kere veriniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 21:27
Sera baktopur  aslında zannettiğin kadar güçlü bir dezenfektan değildir. Hatta metilen mavisi senin zannettiğin kadar güçlü bir dezenfektan olmadığı gibi aslında bir dezenfektan bile değildir. ( bu nedir şimdi dedin değil mi. ? ) metilen mavisini güçlü zannettiğin için baktopuru aşırı güçlü zannetmende doğaldır.

 Aslında metilen mavisi akvaryum için bile üretilmiş bir ilaç değildir. Evinin yakınlarında kuş veya kanarya derneği varsa ,  gidip gençlere değil , en yaşlılara , ( 60 yaş ve üzeri )  kuş gagalarında veya tırnaklarında  mantar oluşumu için 30 yıl ve daha önceki yıllar ne ilaç kullanırdı? Bunu  sorarsan anlarsın.Eğer bunu sormazsan ve gelecek cevanı bizzat kendin duymazsan yazdıklarıma inanmazsın.Ki umurumda değil , ister inan , ister inanma. bu durumu seni ikna etmek için yazmıyorum. Bilakis bu başlığı takip eden varsa , aslında doğru bildikleri yanlışları açıklamaya çalışıyorum.

   ( Bu başlığı okuyan ve isteyen herkez bu durumu  kuş bilgisine güvendiği yaşlılara sorabilir . eskiler güvercin , papağan , saka, kanarya ve muhabbet kuşlarında bunu kullanırdı. Zaten başkada doğru düzgün ilaç yoktu )

 Metilen mavisi içeriğindeki iyottan dolayı kurutucu özelliktedir ve kuş gagalarında veya ayaklarındaki mantarı "kurutarak " yok eder. Bunu su ortamında istediğin kadar dökün. istersen şişenin tamamını dökün, Dezefektandan beklenen steril etme  ( zararlı organizmaları öldürme ) etkisini göstermeyecektir. Dozu çok çok fazla olduğu halde balıkların ölmeme nedenide budur.

 Daha doğrusu bu işlem yapılarak  bakteri ve parazitlerin öldüğü "Zannedilmektedir" . Burada gerçekleşen  olay, metilen mavisi denilen ilacın içeriğindeki  iyotun , balık derisi veya yüzeyindeki üzerindeki paraziti üzerindeki canlıdan düşecek kadar etkilemesidir. O kadar. Parazit ölmez ve  yaşamaya devam eder. Bu yüzden ayrı bir kapta metilen mavisi banyosu tavsiye edilir. banyolama bitince kapın içindekileri döküp parazitlerden kurtulursun. Ammaaa en genel hatayı yapıp , bunu tutup akvaryuma dökersen, veya metilen mavisini direkt olarak akvaryuma dökersen, balıkların üzerindeki parazitler düşecek kendisini toparladığı vakit işine kaldığı yerden devam edecektir.

 Yaşın küçük olduğu için değil sen , forumda kendisini lord,  kral , usta, imparator, kainatın hakimi vs vs  zanneden çoğu kişi metilen mavisinin, aslında ne olduğunu bilmez Mehmet Zahit. Akvaryumcu veriyorsa doğrudur. Abiler tavsiye ediyorsa doğrudur. Büyüklerimiz söylüyorsa doğrudur , üzerinde akvaryum balıkları içindir gibisinden bir ifade yazıyorsa doğrudur. ( 5 maymun hikayemi okumadın değil mi.? Sakın okuma )

  Bu hobide hurafeler , gerçeklerin önüne geçmiş vaziyette. hangisi hurafe , hangisi gerçek bulabilmek için araştırma ve analiz şart.Analiz yaparkende oldukça iyi yorumlamak lazım. Yoksa bulacağın sonuç hurafeden öteye gidemez.


 Şimdi başlığın amacı olan steril yöntemlerinin devamını istemiştim. Sen bana canlı yem listesi yazdın. Bunları bende biliyorum zaten mehmet Zahit . Başlıkta belirttiğini yaz. bunları da steril yapmanın yöntemleri neymiş , bunları yazmanı bekliyorum.

 Ayrıca bir önceki açıklamanla çelişen bir şey yazdın.

 Su piresinin % 5 parazit riski var ( bu rakamı nerden bulduğunu sormuyorum ) , Bu yüzden , pireden sonra , sarımsaklı yem verilmesini tavsiye ediyorsun.
 
   Hani balıkların bağışıklı sistemi % 20 ye kadar streil yapılamayan bölümü kendi başına hallediyordu ?  Bu nerden çıktı. ?




cömert-istanbul2013-01-23 21:31:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 21:33
%5'i parazit yapabilir Bunu bir yerde okumuştum 2 yıl önce ve temiz olan yemleri temizlemeye gerek yok sadece dikkatli kullanılması lazımmehmet zahit2013-01-23 21:35:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 21:36
 Hangisi doğru o zaman

% 5 parazit için  sarımsak kullanmak mı.?
% 20 ye kadar balığın bağışıklık sistemi kendi halleder mi.?
cömert-istanbul2013-01-23 21:36:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 21:46
 2'Side farklı canlı yemler aynı olsalar zaten ama siz artemiaya aynı steril etme yöntemini uyugulayabilirmisiniz 2'side doğru balık zaten hastalıkla mücadele ederken örnek vermek gerekirse mantar balığa o kadar sera mycopuer ver o kadar mantar ilacı ver ısıyı yükselt iyi besle balığın aslında bağışıklık sistemi bu hastalıkla savaşıyordur siz sadece ona yardım etmiş olursunuz ama balığın bağışıklık sistemi yenik düşerse istediğiniz ilacı verin balık düzelmez ve ölür bağışıklık sistemi balık için hayati öneme sahiptir zaten işin büyük bir kısmını bağışıklık sistemi yapar ilaçlar sadece bağışıklık sistemine yardım eder ve bir artemia ile tubifex arasında bağışıklık sistemi olarak dağlar kadar fark vardır ve sera bactopur konusunda ben bu ilacı güçlü sanmadım bu ilacı kullandım ve üzerinde zaten yazıyordu güçlü bir dezenfektan olduğu ve ayrı bir akvaryumda uygulanması gerektiği yoksa çöpçü vb balıkları ve bitkileri etkiler diye içindekilerde sanırım malayit yeşili ve saf metilende bulunuyordu ben metilen mavisine güveniyorum çünkü ilk balıklarım beyaz benek olmuştu elimden bişeyy gelmiyordu balıklar gözümün önünde eriyordu daha sonra metilen aklıma geldi hemen uyguladım pek umutlu değildim ama uyguladıktan 2 saat sonra balıklar yattıkları kumdan kalkmış ve yüzüyo olarak görünce anladım ki metilen mavisi güçlü bir ilaç ama tabi metilenin safını bulmak zor ve safı 3-5 tlden fazladır buna göre bulabilirsiniz ben 7,5tl ye almıştım ama verdiğiniz paraya değiyor mantardan tutun beyaz benek ve diğer mantar ile ilgili olan hastalıklarda kuyruk çürümesi vb hastalıklarda metilen ile balıklarımı bir haftada iyileştirmiştimmehmet zahit2013-01-23 21:53:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 22:04
[QUOTE=mehmet zahit]  2'Side farklı canlı yemler aynı olsalar zaten ama siz artemiaya aynı steril etme yöntemini uyugulayabilirmisiniz 2'side doğru [/QUOTE]

Artemia verirken  steril etmeye gerek varmı. ?  Bağışıklık ile alakalı iki farklı rakam verip ikiside doğru demek nasıl bir şeydir. ? mehmet zahit
cömert-istanbul2013-01-23 22:05:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 22:12
Bir saniye siz balıktan bahsediyorsunuz demi ben diyorumki %5 artemia için %20 tubifex için anlaşıldımı ikisininde riski aynı değil ve artemia verilirken steril etmeye gerek yok dediğim gibi sadece haftada fazla atmayın yeter ve artemia daha çok vitaminli olsun diyorsanız artemia suyuna vitamin damlatın ve iyice okursanız %20 içinde %5 içinde sarımsak tavsiye ettim sarımsak balığın bağışıklık sistemini koruyacak ve bağışıklık sistemi fazla yorulup düşmeyecektirmehmet zahit2013-01-23 22:15:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir