Tüm Frontosa Türleri (resimli)


Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 21:53
Konu ile ilgili tartışmalar kişiselleşmeden devam ederse daha iyi olacaktır.
Lütfen ikinci uyarıya gerek kalmasın.
İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 22:35
[QUOTE=dentu]Arkadaşlar ,,
Bu konunun tekrar ,bu sefer akvaryum.com forumumuzda gündeme getireleceği aşikar,Hepsi bahane .Daha önce de başka forum ortamlarında Blue Mpimbwe Skupina ile alakalı hiçbir sonuca varamayan bir tartışma yaşanmıştı.Zaten bu forum başlığının aniden kaç yıl sonra aktif hale gelmesi de ,konunun tamamen Blue Mpimbwe Skupina vardır-yoktur tartışmasının tekrar alevlendirilecek olmasıdır.
Ben açıkça söylüyorum.Ben bu konuda tarafım.Çünkü bu türe sahip olan ve yavru alan kısıtlı sayıdaki frontosaseverden biriyim.Hiç bir şeyi ispata ihtiyacım yok.Bu tür zaten ülkemizdeki tüm saygın forum sitelerinde ,frontosa sınıflamaları arasında kendine yer bulan bir tür.
Yine manidardır ki aynı tartışma ortamı ,benim bu türün yavrularıyla alakalı ilanıma aynı arkadaşlar tarafından yapılan ,ve tüm çabama rağmen kaldırtamadığım ilan yorumlarının peşine yaratılmaya başlanmıştır.
Dediğim gibi merak eden yukardaki ibareyi internette arayıp bu anlamsız tartışmayla alakalı bilgi sahibi olabilir.
Bu vesileyle forum yönetimindende ricam insanların sizin sitenizde ve diğer ülkemizin tüm forum sitelerinde kendine yer bulmuş bir tür olan mpimbwe blue skupina ilanının altına ,hiçbir bilimsel çalışmaya dayanmayan ve herhangi bu alanla alakalı akademik bir kariyeri olmayan insanlar tarafından yazılan''bu tür yoktur'' tarzı ilan yorumlara izin vermemeleridir. 
[/QUOTE]
Öncelikle forumun saygınlığını düşünerek bunu belirtmeniz yerinde.Konumuza gelince;sizin belirttiğiniz noktalardan yola çıkarak bunları açıklamak istiyorum.
1- ''bu alanla alakalı akademik bir kariyeri olmayan insanlar tarafından yazılan''bu tür yoktur'' tarzı ilan yorumlara izin vermemeleridir'' demişsizin.Frontosa konusunda hangi akademik kariyeri olan kişi bu tür vardır diyebilir.Bana bir tane akademik kariyeri olan kişi gösterin ayrıca bir tane daha sizin haricinizde bu türe sahip Türkiye demiyorum dünyada bir kişi gösterin.
2-Türün varlığına ait belirttiğiniz tüm forum sitelerindeki ''frontosa türleri'' listesini hangi AKADEMİK KARİYERİ olan kişi yazmıştır belli değildir.
Şimdi sizlere aşağıda bir kaç örnek sunacağım ama ondan önce açıklamakta fayda görüyorum.Bu tür ile alakalı tartışmalar benim tarafımdan kesinlikle kişi bazlı olarak gerginlik yaratılmak açısından değil sadece bu türün olmadığını frontosa severlere belirtmek içindir.
Buradaki konuya eğilim ile başka forum ortamlarında geçenlerin birleştirilmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.
Gelelim SKUPİNA kelimesinin açılımına ve ülkemize bu ismin nasıl yer aldığına.
SKUPİNA çek dilinde bir kelime olup Türkçe anlamı KOLONİ-GRUP demektir.Çek dilinde Frontosa Mpimbwe Blue Skupina'nın Türkçe açılımı Frontosa Mpimbwe Blue Kolonisi'dir.
Şimdi vereceğim linki inceleyin lütfen.Frontosanın bu türünün var olduğunu kabul etmek  Sarı Prensesin de SKUPİNA'sının var olduğunu kabul etmektir.
Bu linkte 1e-5d sarıprenses kolonisi satılmaktadır.
 
Bu linkte 3e-9d,12-20cm aralığında boyları olan tanesi Çek parası ile 400 Koloni olarak çek parası ile 3500 liraya satılan Frontosa Mpimbwe Blue F1 Kolonisi yer almaktadır.
 
Sanırım en belirleyici link te bu olacak.Çünkü hepimizin çok yakından tanıdığı Tropheus Duboisi ye de Tropheus SKUPİNA dememiz gerekecek.
 
Burada da bildiğimiz vatoz un koloni olarak satılması var ama dikkat etmeniz gereken 12 adet olarak koloni denmesi.
 
Burada bir Malawi türünün SKUPİNA olarak geçmesi söz konusu
 
Şimdi bunca örnekten sonra ben bu türün varlığını savunan kişi yada kişilerden bunu lütfen sizlerde var olduğunun örnekleri ile yansıtın.
 
Bu tür ülkemize Çek Cumhuriyetinden gelmiş ve alan kişiler de bu isim altında beslemişlerdir.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp eğerki bu tür var ve örnekleri ile sunulursa bende ustalara saygı ile eğilirim.Çünkü bir şey öğrenmiş olurum..Yeterki bir tane daha örneği gözlerimizin önüne serilsin.
Bu arada unutmadan özellikle belirtmek isterim ki bu konuya eğilim göstermemdeki sebep bahsettiğiniz diğer forum ortamındaki o SONUÇSUZ kalma durumudur.Neden sonuçsuz kaldığı burada bilgi paylaşımı yapılan ortamda gereksiz bir konudur.
Ben tüm forum üyelerinden bu konuya eğilim göstermelerini ve SKUPİNA kelimesinin Frontosa türü olarak nasıl karşınıza çıktığını yazmalarını istiyorum.Mutlaka herkesin önüne çıkacak olan tek bir koloninin fotoğrafları ve malum olan 17.sırada yer alan Frontosa tür listesi olacaktır.Bir de şu varki yukarıda örneklerini verdiğim link adresleri üzerinden konuşmamızda faydalı olacaktır.Lütfen konuya yazarken bunları inceleyerek yazın.O zaman o yazılanlar boşa gitmemiş olur.Arada kaynamasın,unutturulmasın.
Saygılar.
 
 
Oasis2011-05-09 23:58:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dentuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 525
dentuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 11:54

1 : Tekrar söylüyorum .Yıllardır kullanılan ve o bildik 48 türün belkide başkalarını da internette arasanız bulamayabilirsiniz.
Son zamanlarda ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan ''Kalolo Blue'' bunun en güzel örneklerinden biridir.Şimdi o balığın bu listede
olmaması bu türü yok mu sayar? Kalolo blue da sanılanın aksine bir mpimbwe çeşididir.

http://www.aquarist-classifieds.co.uk/php/detail100_184670.php
 
linkinde ,bir İngiliz sitesinde yapılan resimlendirmede balığın gerçek adının ;;

CYPHOTİLAPİA FRONTOSA MPİMBWE ''KALOLO BLUE''

olarak geçtiği rahatlıkla görülebilir.Şimdi diyebilir miyiz ki bu balık yoktur veya bu balık ta ''MPİMBWE  BLUE''  dur.?Bence diyemeyiz.Gerek ''KALOLO BLUE '' olsun,
gerekse ''MPİMBWE BLUE SKUPİNA '' olsun  ,mpimbwe blue ya göre farklılıkları gözle görülen ve daha önce de bu tartışmanın geçtiği ortamlarda kabul gören balıklardır.
Hadi diyelim ki ''BÖYLE TÜRLER YOKTUR.BUNLARIN HEPSİ MPİMBWE BLUE DUR.''.O zaman yıllardır ülkemizde beslenen ,ve bu adı geçen türlere göre daha açık renkte olan
mpimbwe blue lar nedir?

2 :''BLUE MPİMBWE SKUPİNA'' ilgili en bilinen resim ;

http://www.tomiakva.cz/ukaz.php?kat=G

sayfasında yer almaktadır.Bu türün yok sayılmasına sebep olarak gösterilmek istenen yegane şey ,''SKUPİNA''kelimesinin Çekçe-Türkçe çevirisinde ''GRUP'' anlamına gelmesidir.
Yukarda linkini verdiğim sayfada tek grup olarak satılan balıklar ''BLUE MPİMBWE SKUPİNA''lar mıdır?Çünkü bu ibare sadece o resmin altında kullanılmıştır.Bu arada ''MOBA''
kelimesinin aynı dilden tercümesinde ,Türkçe karşılığı ''ÇETE''dir.Yani kelimelerin anlamları üzerinden tartışmalar başlatmak çok da bir şey ifade etmemelidir.

Yine skupina gelimesinin tercümesinde grup anlamına gelmesiyle alevlenen bu tartışma da aşşağıdaki bilgi birşey ifade eder mi acaba??

 

çekçe :  skupi ............. türkçe karşılığı : grup
çekçe :  skupin.............türkçe karşılığı : gruplar ( sondaki n harfi bir nevi çoğul eki olmalı)


http://www.mobile-translator.net/tr/cekce-turkce-online-sozluk.php

çeviri linkinden kontrol edilebilir.

3 : Skupina kelimesi grup anlamında kullanılıyorsa bir çok yerde karşımıza çıkmalı .''BLUE ZAİRE MOBA SKUPİNA'',''BLUE ZAİRE KAPAMPA SKUPİNA'',''BURUNDİ SKUPİNA'' gibi mesela.
  YOKSA GRUP OLARAK SATILAN TEK TÜR MPİMBWE BLUE MU??

4 : http://www.aquaforum.ua/archive/index.php?t-55541.html

linkindeki sınflamaya dikkat lütfen.Bu site diğer satış siteleri gibi bir satış politikası izleme ihtimali olmayan bir forum sitesidir.Buradaki sınıflamada da ''MPİMBWE BLUE SKUPİNA''
kendine yer bulmuştur.Her yerde karşımıza çıkan bu sınıflama basit bir kopyala-yapıştır dan ibaret olamaz.Muhakkak bir başlangıcı olmalıdır.Ayrıca  bu şekilde bir ''kopyala-yapıştır''
yorumu ,bu sınıflamaya kendi bünyesinde yer veren her ortamı kolaycılıkla suçlamaktır.

5 : Dünyanın çoğu yerinde Frontosa Sınıflaması bildiğim kadarıyla bu kadar üzerinde durularak didik didik edilmiyor.Add Konnings kitabında bile 7-8 tür bilgisi olduğunu
duymuştum.Bu da bazı türlerin arama motorlarında rastlanmamasını belki izah edebilir.

6 : Ben bu frontosa sevdasında çok eski bir geçmişe sahip değilim.2 yıl civarında oldu başlayalı.O zamanlardan beri paylaşımı yapılan ,herkesin olumlu yorumlar yaptığı
 bir türün aniden hem de sadece bir kelimenin Çekçeden dilimize çevrilmesiyle başlatılan yok sayılma çabasını anlaya bilmiş değilim.Bu işlerde benden çok daha tecrübeli
ve eski geçmişe sahip insanların ,yıllardır forum sitelerinde izleyip belki de olumlu yorumlar yaptığı ,hatta 7 ay önce ;;

''Güngör bey Skupina başlı başına bir hayranlık meselesi.Harika bir ırk var sanırım sizde yanlış hatırlamıyorsam.Ben sizden onlarında videolarını paylaşmanızı rica edeceğim.''

yorumunu paylaştığı bir türün ,ben bu türden seri bir şekilde yavru almaya başlamamın hemen akabinde yok sayılmaya çalışılmasını anlayamıyorum.


http://www.akvaryum.com/Forum/blue_zaire_bilgi_k385817.asp?PN=12


SAYGILAR,,

dentu2011-05-10 15:14:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 16:49

Benim sizin balıklarınızın güzelliğine söyleyecek hiç bir sözüm yok sadece balıklarınızın türünün SKUPİNA adlandırılmasının yanlış olduğunu belirtmek için bu konuda durdum.Bu tür yoktur.Sizin yavru almanız ve bunları satarak para kazanmanız beni ilgilendirmemektedir.Bu başka boyutta değerlendirilebilir.Balıklarınızı yakından takip eden ve güzelliğini size bildirdiğim için anlatmak istediğiniz nedir bilemiyorum.Konuyu kişiselleştirmeye çalışmanız yersiz.Balığınıza o dönemde yapmış olduğum iltifat adının o şekilde tanıtılmış olmasından ve bu türü o dönemde tanımamamdan kaynaklıdır.Araştırma yapma gereği duyduğumuzda ise karşımıza çıkan sonuç neden rahatsızlık verdi anlayamadım.

Sizin o dönemde yazmış olduklarımı kopyalamanız balık hakkında o dönemde yapmış olduğum yorum balığı tanımadığım için kabul ettiğim anlamını şu an için taşımıyor.Yukarıda da belirttiğim gibi öğrenmek için biraz araştırma yapmak ve kaynakları değerlendirmek gerekiyor.Başkalarının görüş ve önerilerini buraya aktarmak bilgilenme değil sadece ezbercilik olacaktır.
Bahsettiğiniz SKUPİNA-MOBA Çek dili çevirilerine değinmek istiyorum.MOBA-ÇETE anlamı taşıyor olamaz.Çünkü Frontosa Blue Zaire Moba adı çıkarıldığı TANGANYİKA KOYU adını taşıyor.SKUPİNA diye adlandırılan tür ise MPİMBWE koyundan çılarılan bir tür.Benim savunduğum balığım MPİMBWE olduğunu ve alt türünün KALOLO eski adıyla İKOLA AQUA BLUE olduğudur.
Vermiş olduğunuz diğer linklerde ise malum bahsedilen FRONTOSA LİSTESİ yine heryerdeki liste ile aynıdır.Sadece Türkiye sınırlarındaki forum sitelerinde değil her forum sitesinde bu liste neden aynıdır açıklanamaz.Çünkü kopyala yapıştır yöntemi ile herkes bu nimeti kullanmıştır.
Tomiakwa linkinde acaba MARTİN TOMİCEK'in nereli olduğu konusunda fikir beyan edermisiniz.
Ayrıca sizde belirtmişsiniz ki ''en bilinen resim'' çünkü başka bulamazsınız yoktur.Buradaki site de Çek dilinde yazılmış bir sitedir ve SKUPİNA KOLONİ anlamında kullanılmıştır.
Ayrıca sitenin genel içeriğine bakıldığında AKVARYUM HOBİSİNE NE KATTIĞI malumdur.buyrun inceleyin.
Şimdi baktığınızda site içeriğinde sadece fotoğraf olan bir oluşumu heryerden kolaylıkla sizlerde yapabilirsiniz.Hangi balık hakkında ne bilgi var lütfen söyleyin.Tek bir fotoğraf (ki o fotoğrafta da yine koloni denmek isteniyor) bu balığın varlığını oluşturdu..Lütfen arayın bakın SKUPİNA ya ait buradaki ve Güngör beydeki balıkların haricinde karşınıza fotoğraf bilgi çıkacakmı.Tomiakwa sitesinde çıkmasının sebebi de zaten çek dilinde yazılmış olmasından dolayıdır.
Ben tekrar vurgulamak istiyorum.Burada kişisel olarak balıklarınıza hiç bir kötü lafım yok.Maşallah çok beğendiğim ve bol yavru almanızı dilediğim bir koloni.Savunduğum sadece bu türün olmadığı yönünde.Balığın kendi adı ile yani KALOLO yada İKOLA AQUA BLUE  olarak yansıtılması.
Sizinle kişisel hiç bir münasebetim olmadığı gibi bunu yok sayarakta elde edebileceğim hiç bir şey yok.Lütfen kişisel tartışma doğuracak mesajlardan kaçınalım.
Forum kuralları çerçevesinde araştırma olarak bilgi paylaşırsanız daha verimli olacağını düşünüyorum.
Ayrıca sizdeki balıkların geçmişini bilen biri olarak bu balıkların gelişinide MPİMBWE BLUE olarak geldiğini de belirtmek isterim.SKUPİNA adını sizden önce bu balığa kim verdi bunu bilemiyorum.
Tekrar belirtmekte fayda gördüğüm konu ise FRONTOSA TÜR LİSTESİ nin atlanması.
Bu vermiş olduğunuz liste linki;
Bu da diğer linkler;
bu konudaki liste;
bunlar en basit bulabileceğiniz şekilde listeler ve numarasına kadar aynı.
Sizce neden?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dentuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 525
dentuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 17:40
Atlanılan birşey varsa ,bir önce yazdıklarım olmalı.Yorum yapacak arkadaşların ,,bu türün olmadığını savunan arkadaşlar gibi yazdıklarımın bir kısmını değil tamamını dikkate almasını rica ediyorum.
Ayrıca sürekli söylenen neden hep aynı sıralamalı tür listesi yorumuna gelince,,,
Bununla alakalı bir fikir beyan edemem.Çünkü bu sıralamayı ben yapmadım.Ama herkes bu sıralamayı aynen kullanıyorsa çok sağlam bir kaynaktan alınmış olmalı.
Benim bu konudaki tüm görüşlerim yukardaki yazımda var.Artık bu konunun dışında kalıp ,herhangi bir yorumda bulunmayacağım.Çümkü tarafım.
 
Forum yönetiminden tek bir ricam var;;
Lütfen sitenizdeki ilanların altındaki ;çok da faydalı olduğunu düşündüğüm ilan yorumları bölümünde biraz daha denetleyici olun .İlandaki bir türe ait , ilan yorumunda ,,,herhangi bir bilimsellik ve kanıtlanmışlık taşımayan böyle bir tür yoktur gibi yorumları es geçmeyin.Gereğini yapın.
Sonuçta blue mpimbwe skupina yıllardır forumlarda ,,hatta sınıflamalarda kendine yer bulmuş bir türdür.Bu türle alakalı verilen bir ilanın altına ,,hiçbir bilimsel temel ve kanıta dayanmayan ''bu tür yoktur'' ilan yorumu etik değildir.Böyle bir araştırması ve kanıtı olan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşması gereken ortam ilan yorumu değil burasıdır.Yıllardır karşımızda olan bir türle alakalı tekrar mevcudiyetini ispat gereği yoktur.Arzu eden arkadaşlar tersini ıspatlamakla yükümlüdürler.
Bu ricamı da bir dost tavsiyesi olarak değerlendirip lütfen silmeyin.
 
SAYGILAR
dentu2011-05-10 17:41:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 18:02
Türden yavru alıp satan sizsiniz,nasıl ispatıyla yükümlü değilsiniz anlamadım?Dikkate alınması gereken yerleri görmezden gelerek lütfen olayları saptırmayalım,neden RECEP beyin yukarda vermiş olduğu(tropheus duboisi skupina-vatoz skupina-malavi skupina)örneklerini görmezden geliyor ve onlara bir açıklama getirmiyorsunuz?Verdiğiniz TOMİAKVAnın linkindeTropheus moorii KIKU skupinada var  ne yapıcaz şimdi??  Birde burda işler dost tavsiyesiyle yürümüyor burası gerçek anlamda bir site ve sayın yöneticilerimizin taraf olmamak adına müdahalede bulunmadıklarını düşünüyorum, gerçek bir platformda olması gerektiği gibi SAYGILAR zeus19812011-05-10 18:32:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 20:34
SKUPİNA konusunda dayanak olarak yansıtılan TOMİAKWA sitesindeki fotoğraflardan önce konuda kavram kargaşası olmaması açısından net bir şekilde konuyu düşünceleri özetlemek istiyorum.
SKUPİNA çekçe bir kelimedir ve Türkçe anlamı KOLONİ-GRUP demektir.
TOMİAKWA sitesinde yer alan fotoğrafın altında FRONTOSA BLUE MPİMBWE  SKUPİNA yazmaktadır.Anlatılmak istenen ''bu fotoğraftaki balık FRONTOSA BLUE MPİMBWE KOLONİSİ ''dir.
Dikkat edilmesi gereken bir konuda bir fotoğraf öncesinde yine aynı balıkların iki karesi daha yer almaktadır.O fotoğrafın altındaki isime bakarsanız olayı çok ama çok daha net anlayacaksınız.
O fotoğrafın altında yazan FRONTOSA BLUE MPİMBWE SAMİC...
Diğerinde ise aynı balıklar ve FRONTOSA BLUE MPİMBWE SAMİCE..
ŞİMDİ;
ÇEKÇE                TÜRKÇE
SAMİC................ERKEK
SAMİCE..............DİŞİ
SKUPİNA.............KOLONİ
AYNI AKVARYUM VE ÜÇ FOTOĞRAFTA tek tek açıklanmış.Dişisi,erkeği ve koloni olarak.
Şimdi bunuda inkar etme durumuna giderseniz artık kusura bakmayın.Çünkü TOMİAKWA sitesini türün varlığına işaret etmek için siz yazdınız.Ama yazdığınız sitenin içeriğininde ÇEKÇE olduğunu sanırım bilmiyordunuz.İşte biraz araştırma yapıp bunlara ulaşabileceğinizi kolaylıkla görebiliyorsunuz.Zamanında sizin balıklarınıza yaptığım iltifatlar halen geçerlidir.Muazzam güzellikte balıklarınız var ALLAH nazardan korusun.Bol yavru alırsınız inşallah ama böyle bir türün olmadığı malesef kendi verdiğiniz adrestede ıspatlanmış oluyor.Halen bunu kabul etmem diyorsanız da sizin görüşnüzdür ama ben HOBİCİ arkadaşlarımın yanlış tür balık edinmemeleri ve bilgilenmeleri için bu tür adı altında açılmış ilana kusura bakmayın yorumumu yazarım.
Konuyu okurken linkteki belirttiğim fotoğraflar için arkadaşlarımız yukarı dönüş yapıp tekrar döne zorluğu çekmemesi açısından linki bir kez daha veriyorum.

http://www.tomiakva.cz/ukaz.php?kat=G

Bu adresi bulan ve sunan kişileri tebrik ediyorum ama keşke sizi yönlendirmeden önce sizde GÖKHAN arkadaşımız gibi siteyi ve sitede yer alan fotoğrafların altında yazanları ARAŞTIRMA gereği duysaydınız.
Yine verdiğiniz çeviri adresini kullanabilirsiniz bunun için.
Tropheus SKUPİNA türünü dikkatinden kaçırmadığı içinde GÖKHAN arkadaşımızı tebrik ederim.
 
Yıllardır bu türün var olduğunu sanan bizler (bilinmediği için)  araştrmalardan sonra türün olmadığı yönündeki yükümlülüğümüzü ,en azından kendi adıma yerine getirdiğimi düşünüyorum.
Oasis2011-05-10 21:39:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 22:22
Bu kadar araştırmadan ve uğraştan sonra dilerim daha fazla kişiselleşmez ve gerçek kabul edilir artık!!!Emeği geçen herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 10:04
Aslında çok fazla söz kalmadığı görülüyor tarafımdan ama yinede belirtmek isterim ki frontoza türleri ile ilgili bilgim zayıf olmasına rağmen dikkatime çeken bu konuda Oasis recep beyin YAZDIKLARINA  DELİLLERİNE YOL GÖSTERİCİLİĞİNE ARAşTIRMALARINA ve ARAŞTIRMALARI SONUCUNDA bilgilendirmelerine katılmamak elde değil. 

( dentu ) Güngör bey bazı şeyleri sizde açıklamaya çalışmışsınız ancak nedense tarafım adına ben şahsen hiç ikna olmadım. Görünen şu ki yeterli bilgi sunamadınızdan bilimsel bir açıklama getiremediğinizden yada elinizde hiç geçerli bir delil olmadığından maalesef üzülerek beyan etmem gerekirse bence böyle bir tür yoktur.

Ayrıca bu yazılanlarda gayet başarı ; ( Gökhan bey izninizle )

Türden yavru alıp satan sizsiniz,nasıl ispatıyla yükümlü değilsiniz anlamadım?Dikkate alınması gereken yerleri görmezden gelerek lütfen olayları saptırmayalım,neden RECEP beyin yukarda vermiş olduğu(tropheus duboisi skupina-vatoz skupina-malaviskupina)örneklerini görmezden geliyor ve onlara bir açıklama getirmiyorsunuz?Verdiğiniz TOMİAKVAnın linkindeTropheus moorii KIKU skupinada var  ne yapıcaz şimdi??  Birde burda işler dost tavsiyesiyle yürümüyor burası gerçek anlamda bir site ve sayın yöneticilerimizin taraf olmamak adına müdahalede bulunmadıklarını düşünüyorum, gerçek bir platformda olması gerektiği gibi SAYGILAR 
BURHANERCAN2011-05-11 10:05:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

simedoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 269
simedoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 20:28

Birgün Güngör bey bile skupina diye bir tür yoktur dese ben yinede var demeye devam edeceğim. Çünki kendi gözüm var farklar bariz o balıkları ilk sahiplerinden beri takip ederim. Gerçi resimlerinde fotoshop olduğu iddaa edilmişti bir ara. Bunlar çirkin karalamalar bu balıkları şimdiye kadar beslemiş olan kişilerede saygısızlık.

Tropheus ta yüzgeç renk tonundan farklı tür olarak ayrılıyorda frontosada niye olmuyor literatürde bulamadınız diyemi ?Birisi bu türü atlamış olamaz mı ? Madem o kadar bilimsel takılıyoruz bu türüde siz ekleyin olsun bitsin.

Olayın bu tür varmıdır yokmudurun ötesinde daha farklı sebeplere dayandığı aşikar. Benim önerim problemin özelden çözülmesi zira bu tartışmalar hobiye hiç bir şey kazandırmıyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 21:46

Kişilerin balık türünün olduğuna dair verdiği adreslerde de net bir şekilde durumu açıkladık.

Asıl farklı sebep aramak yok olan şyi inatla var göstermeye çalışmaktır.
Siz kendi camianızda bu türün varlığını kabul edin tabiki ama benim camiamda bu türe yer yok.
Balığın bende ne bir benzeri var ne de bu balığın aynısı.Ne yavru alıp satıyorum ne de kendime  rakip görüyorum.Yani kısaca bu balıkla uzaktan yakından hiç bir alakam yok.O yüzden bahsettiğiniz farklı sebep ne olabilir bilemiyorum.
Konu özel mesajla çözülecek konu değil.Çünkü ortaya sunulan olmayan bir türün herkesi bilgilendirme amacı ile yapıldığı bir gerçek.Özelden bunu tartışırsak arkadaşlarımız bundan haberdar olamazlar.
Bu arada balığı ilk sahiplerinden beri takip ediyormuşsunuz.İsterseniz getirten ilk kişinin telefonunu vereyim görüşün.


Tropheusa değindiğinize göre de yakında Tropheusun da skupina diye bir tür çıkarmanızdan korkar hale geldiğimi belirtmeden geçemeyeceğim.

Tropheuslarda benzerlikleri olan balıkların hepsi toplandıkları koyların adını taşır.Bu kadar basit.Hiçbiri aynı değildir.
Oasis2011-05-11 22:35:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NY753Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 379
NY753Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 22:49
Nacizane ben birşey sorabilirmiyim? Frontosaları burundi haricinde beslemedim için pek bilmiyorum,  Cyphotilapia Frontosa Azure Kipanga böyle bir tür var mı? Acayip güzel geldi gözüme.
Özkoçak2011-05-12 09:26:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 23:01
[QUOTE=Oasis]

Kişilerin balık türünün olduğuna dair verdiği adreslerde de net bir şekilde durumu açıkladık.

Asıl farklı sebep aramak yok olan şyi inatla var göstermeye çalışmaktır.
Siz kendi camianızda bu türün varlığını kabul edin tabiki ama benim camiamda bu türe yer yok.
Balığın bende ne bir benzeri var ne de bu balığın aynısı.Ne yavru alıp satıyorum ne de kendime  rakip görüyorum.Yani kısaca bu balıkla uzaktan yakından hiç bir alakam yok.O yüzden bahsettiğiniz farklı sebep ne olabilir bilemiyorum.
Konu özel mesajla çözülecek konu değil.Çünkü ortaya sunulan olmayan bir türün herkesi bilgilendirme amacı ile yapıldığı bir gerçek.Özelden bunu tartışırsak arkadaşlarımız bundan haberdar olamazlar.
Bu arada balığı ilk sahiplerinden beri takip ediyormuşsunuz.İsterseniz getirten ilk kişinin telefonunu vereyim görüşün.


Tropheusa değindiğinize göre de yakında Tropheusun da skupina diye bir tür çıkarmanızdan korkar hale geldiğimi belirtmeden geçemeyeceğim.

Tropheuslarda benzerlikleri olan balıkların hepsi toplandıkları koyların adını taşır.Bu kadar basit.Hiçbiri aynı değildir.
[/QUOTE]

Bunun üstüne söylenecek yorum yok sanırım.Balığın Mpimbwe blue olarak ilk elden getirtildiğini biliyoruz.Getirten kişi mpimbwe blue olarak getirdi de balık Türkiyede el degiştirmeye başlayınca mı türü degişti.Güngör bey'in balıkları gerçekten güzel türünün nadir örneklerinden ama sadece sonuna ekli olan Skupina hariç.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

simedoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 269
simedoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 00:14
Daha çok yorum yaparım ama gerek yok.Sadece şunu söyleyebilirim hiçbir camiayla yakınlığım mensupluğum yok kendi adıma konuşuyorum 3 kişinin tekelinde benim böyle bir çelişkim var acaba nedir ? şeklinde başlatılan planlı proğramlı bir kampanyayı sezebilecek kadar aklım başımda.FBI da çalışmıyoruz topu topu balık besleyen adamlarız hangi iğne iplik pazara çıkarılıyor onuda anlamış değilim.
Birde bunun hobi adına yapıldığının söylenmesi dahada samimiyetsiz NOKTA

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir