Tür değiştiriyorum tavsiyeleriniz.


OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 16:20
Özel mesaj da da dediğim gibi ne hikmetse ben Otocinclus Affinis'i meleklerin yanında dikiş tutturamadım.

Kum olarak da Aquaclay geç adapte olunan kaliteli bir kum ki o da pahalıdır. Hagen ise artık tartışılmayan bir markaya dönüştü siyah taban keyifli gelecekse ne yap et al. Son dönem tüm Amerikanlara yakıştırdığım da sarı silis ki melek ile de hoş durur akvaryumu hacimli gösteriyor ama bitki için uyumlu olmaz.

Bitki olarak da tilki kuyruğu tavsiye etmiyorum çok arsız akvaryumu kaplıyor :) Ve bir sıcaklık halinde vs yapraklarını bırakıyor her taraf ince ince yeşil yaprak oluyor :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4253
darkauraÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 17:20
Meleklerle otocinclus arasında nasıl bir uyumsuzluk oldu merak ettim. Meleklerin saldırısımı oldu. Yoksa başka birşeymi. Ben çok uzun süredir sorunsuz yanyana bakıyorum.

Siyah quartz kum zaten hagenin kendisi. Hagen aslında markanın ismi ama çoğu yerde siyah quartz kumu hagen adıyla satarlar. Sizin ordaki ocağın özelliğini bilmiyorum ama düşündüğüm şeyse dükkanlarda hagen kum olarak satılıyor olabilir.

Maden ocağından alırsan kum çok kirli olacaktır. Temizlemesi biraz uğraştırır.

Hagene daha ucuz alternatif arıyorsan bazalt kumu araştır. 4de 1 fiyatına hemen hemen aynı özellikde. Sadece hagen kadar koyu ve parlak değil. Açıkcası hagenin o cam parlaklığınıda çok doğal bulmuyorum. Benim tankda hagen bazalt karışık kum var.

Aslında bolivian ram içinde en uygunu silis kum. Kumu eşelemeyi sever. Zaten latince ismide microGeophagus altispinosa. Yani geophagus toprak yiyen türü. Ama bitki için en kötü kum muhtemelen silistir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir