Tür Seçimi


Fatih2626Çevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 1
Fatih2626Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2017 15:45
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
yeni başlayacak birisi olarak önceliğim tek koloni değil..4 tür düşünüyorum ama bunlar için gerekli bilgiye sahip değilim..düşündüğüm türler full red ve blue moscow lepistes, moli, gurami ve gökkuşağı...bu 4 türü aynı akvaryum içinde bakmamda bir sakınca olur mu? ya da 2 tür bir akvaryum 2 tür de 1 akvaryum bölme imkanımda var ? tabi her akvaryumun olmazsa olmazları çöpçüler ve vatoz...boyle bir ortamda hangisinin ne gibi sakıncası olabilir ? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Beğenenler: [T]191842,hokia386[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

XOCOHTbIÇevrim Dışı

[B]14166,3[/B]
Kayıt: 21/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 347
XOCOHTbIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2017 15:55
Tavsiyem full red ve moscow bluelari ayni tanka koymamaniz yonunde.cunku birbirleriyle ciftlesip safliklarini bozucaklardir.nesiller ilerledikcede fullredlere ve moscow blue lara yeni baliklar katip gen cesitliligine destek olmalisiniz.vatoz ve copculerin ciddi bir zarari olmaz.en fazla dipte saklanmaya calisan yavrularinizi durtup rahatsiz ederler onuda tanki iyi bitkilendirip saklanma yerleri olusturarak onune gecebilirsiniz.
Guramiler cok iyi avcilardir lepisteslerden cok verimli yavru alamayabilirsiniz ozellillede fullredler albino olduklarindan yavrularin saklanma sansi cok olmuyor.gökkusagi turlerini hic beslemedigim icin bi tecrubem yok.kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2017 09:52
Eğer varyete melezlenmesini göze alacaksanız (ki bence öylesi daha iyi ) beraber moscow ve full red olabilir. Gourami de uygundur. Ben yavruların nüfusunu kontrol altına almak için ufak bir tane gourami bulunduruyorum tankta, aksi taktirde o kadar çok çoğalıyorlar ki bir süre sonra baş etmek mümkün olmuyor. gouraminin güçsüz yavruları yemesi de türün sağlıklı olanlarının kurtulması adına faydalı oluyor.

Gökkuşaklarından kastınızın ne olduğu da önemli. Eğer o boyalı cam balığı ise vaz geçmeniz en iyisi. Ama eğer gerçek gök kuşakları ise bakılmalarında sakınca olmaz. Akvaryum hacmi yeterliyse ve bütçeniz varsa güzel bir sürü kurabilirsiniz. Biraz fiyatlı türler malesef.
Hareketleri ise çok canlı, tanka koyduğunuzun 10 dk sonrasınra elinize doğru gelip su üzerinde yem bekleyen cesur balıklar, yemin etrafında daireler çizerek bir anda vurarak yemi kapmalarını izlemek te bir o kadar keyifli.. Ancak yavru yerler mi onun için tam bir yorum yapamıyorum, gökkuşakları ile canlı doğuran baktım ancak sadece erkekler vardı..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

northwesternÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 82
northwesternÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2017 10:48
Full Red candır bence sadece safkan Full Red bulabilirsen biraz bitki ile çok iyi bir tankın olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir